Koji gramofon?

poruka: 9
|
čitano: 10.249
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Koji gramofon?
pitanje

Ocu bih htio uzeti gramofon jer ima tonu ploća i obožava ih slušati, a za njegov stari gramofon cca 30 godina nema više igala. Inaće san totalni neznalac za gramofone.

Naravno ako znate za koji slobodno dadajte i komentirajte.

Pro-Ject Debut III Phono USB - 1680kn

http://www.mediaaudio.hr/site/product.php?item_id=447

http://www.project-audio.com/main.php?prod=debutphusb

http://www.mobil.hr/magazin/pdf/MobilMedia_86.pdf        strana 72-73 (obavezno pogledati)

- ima mogućnost spajanja na PC i prebacivanja glazbe

Kakvu iglu koristi i jel se može mijenjati?

Processor: Intel Core 2 Quad Q6600 4×3.2GHz 8MB, Cooler Scythe Mugen, MBO: MB Gigabyte EP45-DS3 RAM: DDR2 8GB PC6400 (800MHz), Kingmax Monitor: Samsung SM 2232BW, 1680x1050 Router: LINKSYS WAG200G Grafička: Gigabyte NVIDIA GeForce GTX 260 HDD: Segate 500GB Napajanje: FORTRON 450W

0 0 hvala 0
17 godina
Koji gramofon?

Project je definitivno best buy za te novce. Iglu i zvucnicu dobis s njime naravno, a kasnije mozes upgradetati na neku bolju (Grado, Denon, Shure, ...). Takodzer, radi sto boljeg zvuka prepurucam posebni phono preamp (NAD, Cambridge Audio...), ali naravno ako je ostatak sistema odgovarajuci (stereo pojacalo+hifi zvucnici). A ako slusas na mini-liniji ili PC zvucnicima onda ti je ovo sto dodze s time dobro.

I uizivaj u plocama ;) !

"A developer is a machine that converts coffee into code"
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Koji gramofon?
autorov komentar
hudo kaže...

Project je definitivno best buy za te novce. Iglu i zvucnicu dobis s njime naravno, a kasnije mozes upgradetati na neku bolju (Grado, Denon, Shure, ...). Takodzer, radi sto boljeg zvuka prepurucam posebni phono preamp (NAD, Cambridge Audio...), ali naravno ako je ostatak sistema odgovarajuci (stereo pojacalo+hifi zvucnici). A ako slusas na mini-liniji ili PC zvucnicima onda ti je ovo sto dodze s time dobro.

I uizivaj u plocama ;) !

Šta bi ti znaćilo ovo poviše šta san podcrta i koju vrs igle koristi ovaj gramofon, koliko dojde otprilike zamjenska?
TNX.
Processor: Intel Core 2 Quad Q6600 4×3.2GHz 8MB, Cooler Scythe Mugen, MBO: MB Gigabyte EP45-DS3 RAM: DDR2 8GB PC6400 (800MHz), Kingmax Monitor: Samsung SM 2232BW, 1680x1050 Router: LINKSYS WAG200G Grafička: Gigabyte NVIDIA GeForce GTX 260 HDD: Segate 500GB Napajanje: FORTRON 450W
17 godina
Koji gramofon?

Zvucnica i igla (Ortofon) koje dodju sa gramofonom su sasvim solidne. Inace, postoje MC (moving coil) i MM (moving magnet) modeli, a ova ortofon je mm ako se ne varam, pa nije tesko naci zamjensku. Neznam tocno modele sada napamet, ali ja imam Grado Green (cca 300-400kn), i zadovoljan sam.

Treba prvo poslusati ovu Ortofon koja dodze s njime, pa prosuditi kako to zvuci, dali su preamp ili zvucnica slaba karika u sustavu. Takodzer, neznam kakva je kvaliteta AD pretvaraca koji dodze sa gramofonom! Moguca nadogradnja je npr. EMU 2020 USB zvucna (800kn), koja ima odlican koncerter, i NAD/Cambridge Audio zasebni preamp (600kn). E to je onda prava stvar!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Processor kaže...
 Šta bi ti znaćilo ovo poviše šta san podcrta i koju vrs igle koristi ovaj gramofon, koliko dojde otprilike zamjenska?
TNX.
Onaj cijeli "sklop" na rucki, koji cita zapis sa ploce se sastoji od dva dijela: zvucnica i igla. Igla je igla, sto i samo ime kaze :) a zvucnica pretvara pokrete igle u elektricne impulse. Svi "normalni" gramofoni, znaci ne oni sa mini linija, imaju taj dio zamjenjiv.
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Hvala.

16 godina
protjeran
Koji gramofon?

Molio bih ako tko zna kakve igle idu na samsung PL 9100S , i gdje ih se moze kupiti..Hvala..

WP

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: Koji gramofon?

jel to gramafon iz onog kompleta od plastike? ako je to taj na koji ja mislim, teško da češp nać takvu zvučnicu. ako ti treba gramofon kupi Project (bilo koji model) i bit ćeš super zadovoljan. ako ti je to puno para vidi po oglasnicima zna se nać uščuvanih Technicsa ili nekih drugih modela

16 godina
protjeran
Re: Koji gramofon?
cassini kaže...

jel to gramafon iz onog kompleta od plastike? ako je to taj na koji ja mislim, teško da češp nać takvu zvučnicu. ako ti treba gramofon kupi Project (bilo koji model) i bit ćeš super zadovoljan. ako ti je to puno para vidi po oglasnicima zna se nać uščuvanih Technicsa ili nekih drugih modela

Da, iz kompleta je..Ma nije da mi treba, ali sam mislio da bi bilo fora imati, a nasao sam jedan stari kod bake..

WP
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice