HDMI kabel

poruka: 13
|
čitano: 3.162
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
HDMI kabel

Pozdrav!

Kupio sam hdmi kabel kako bi spojio svoj lcd s kompjuterom, međutim sad vidim da su oba kraja kabla identicna i da ga mogu ustekat samo na lcd a u kompjuter ne mogu. Postoji li neki nastavak ili nesto da se ustekam drugi kraj na kompjuter?

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
Re: HDMI kabel
zgubidan45 kaže...

Pozdrav!

Kupio sam hdmi kabel kako bi spojio svoj lcd s kompjuterom, međutim sad vidim da su oba kraja kabla identicna i da ga mogu ustekat samo na lcd a u kompjuter ne mogu. Postoji li neki nastavak ili nesto da se ustekam drugi kraj na kompjuter?

Hvala!

U koji ti to konektor pokušavaš ugurati HDMI kabl na PC-u? Oba kraja i moraju biti jednaka.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
16 godina

za hdmi oba kraja jesu jednaka, osim kad nisu... kao mini ili neki drugi konektor.

-ako imaš DVI (DVI-I ili DVI-D, poželjan je i audio), može tako. Možda već imaš i potreban adapter (često je dolazio s VGA, ovisi o generaciji što imaš od hardwarea).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 23:50 (ihush).
14 godina
neaktivan
HDMI kabel

Evo slika:

0 0 hvala 0
14 godina
HDMI kabel

Trebaš ovakav adapter

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HDMI kabel

E to je to,znaci postoji,vec sam mislio da sam bezveze bacio novce

0 0 hvala 0
14 godina
HDMI kabel

Samo gdje to naći, gledam po Nabavi nema, osim ovog kabla koji bi ti sigurno riješio problem ako ne nađeš taj adapter.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
vrinho kaže...

Samo gdje to naći, gledam po Nabavi nema, osim ovog kabla koji bi ti sigurno riješio problem ako ne nađeš taj adapter.

Neznam kako si gledao ali ima ih u svim trgovinama...

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=dvi+m+hdmi+%C5%BE

Dakle DVI (M) > HDMI (Ž)

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
14 godina
HDMI kabel

Krivo sam upisao u tražilicu očito jer mi nije izbacivalo. Znači najjeftiniji je u Portiu jer u chipoteci s prvog linka nije ono što on traži.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
vrinho kaže...

Znači najjeftiniji je u Portiu

Naravno da nije, to je webshop i mora platiti dostavu.

Za pošiljke vrijednosti do 1000 kn troškovi dostave naručene robe naplaćuju se iznosom od 35kn.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
16 godina
zgubidan45 kaže...

E to je to,znaci postoji,vec sam mislio da sam bezveze bacio novce

-prije kupnje kabela je dobro baciti pogled na konektore.. mogao si za isti iznos kupiti odgovarajući kabel, sad to treba rješiti adapterom..

-po starom analognom TVO, moguće da nećeš imati audio na DVI izlazu, VGA Radeon od serije HD ima driver, nVidia od serije 7xxx ima audio kabel koji se spaja na zvuk-spdif. Starije kartice nemaju audio. Tad ovisno o TVu (šansa 50%) nećeš imati zvuk, tj može posebno audio (analogni cinch) ali TV mora dozvoliti neovisan odabir video-audio ulaza... u pravilu radi jedno ILI drugo, ne oba.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2014 11:01 (ihush).
15 godina
HDMI kabel

dali mi netko može reći zašto kad spojim hdmi kabal sa kompa na tv-u mi lokalni programi  (manje su mi bitni ali bi volio znati) izgube signal ili dobiu smetnje

recimo htv,rtl,nova i svi sloveski su mi ok

sa starom grafom nije bilo tih problema Gigabyte GF 9800GT

sada sa Saphirkom imam taj problem

kad je kabal iskopčan ili tv ugašen nemam tih problema

probao sam mjenjat hdmi utore na telki ali isti problem ostaje

dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HDMI kabel

jeli bi sa ovim kablom koji ima feritnu jezgru riješio svoj problem

u priručniku od TV-a ga preporučuju