HDMI hdmi

poruka: 59
|
čitano: 23.436
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
HDMI hdmi

A onda ide jeftiniji, valjda će radit kak treba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
HDMI hdmi

Kakav je ovo HDMI? I dali gubi kvalitetu slike sto je dulji? Pitam jer je moj PC na katu a tv dole pa bi kroz strop provukao HDMI i spojio na tv i tako gledao filmove. Posto nemam novaca za novi TV na koji bi ext. HDD spojio pa mi se ovo cini kao  najjednostavnija solucija.

http://www.chipoteka.hr/artikl/74302/kabel-hdmi-19p-mm-15m-v14-ethernet-pozlaceni-konektori

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: HDMI hdmi
Fake_Alert kaže...

Kakav je ovo HDMI? I dali gubi kvalitetu slike sto je dulji? Pitam jer je moj PC na katu a tv dole pa bi kroz strop provukao HDMI i spojio na tv i tako gledao filmove. Posto nemam novaca za novi TV na koji bi ext. HDD spojio pa mi se ovo cini kao  najjednostavnija solucija.

http://www.chipoteka.hr/artikl/74302/kabel-hdmi-19p-mm-15m-v14-ethernet-pozlaceni-konektori

Da, bez problema.
Ja sam imao Transmedia od 10 metara, isto tako kako si rekao s kata dolje u prizemlje i šljakalo je bez problema.

No ne treba ti nužno 1.4 HDMI. Možeš proći i jeftnije, ako ti ne treba baš 15 metara. 

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.4.2013 8:50 (sudy_freak).
16 godina
sudy_freak kaže...
Fake_Alert kaže...

Da, bez problema.
Ja sam imao Transmedia od 10 metara, isto tako kako si rekao s kata dolje u prizemlje i šljakalo je bez problema.

No ne treba ti nužno 1.4 HDMI. Možeš proći i jeftnije, ako ti ne treba baš 15 metara. 

Bojim se da bi mi bilo 10 m pre kratko. Za sta uopce sluzi v1.4? i sta znaci 19p?

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
Fake_Alert kaže...

Bojim se da bi mi bilo 10 m pre kratko. Za sta uopce sluzi v1.4? i sta znaci 19p?

U verziji 1.4 povećana je maksimalna rezolucija (4k x 2k), podrška za 3D, ethernet itd...

Ništa s čime bi se trebao zamarati. Kupuj najjeftiniji koji nađeš, a da ti je odgovarajuće duljine.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina
HDMI hdmi

Znači ovako imam doma MAXTV i dva TV u dvije sobe koje dijeli zid i sada sam provukao ja kroz zid u durgu sobu HDMI kabel i trebao bi mi sada neki HDMI spliter znači iz MAXTV recivera HDMI output da ukopčam ovaj spliter. Sada jel će to raditi da mi emitira sliku na oba TV-a jer sam kupio slično neš na eBayu ali kinesko smeće i ne šljaka slika je ljubičasta 

http://valid.canardpc.com/2749994

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
HDMI hdmi

Hello

Eh ovako, jel mi moze neko objasniti kako da povezem laptop sa tv-om. Laptop je HPov sa win7. TV je (cini mi se) LCD Panasonic i oba naravno imaju hdmi prikljucak. Ali kada ih povezem na `connect to a projector` na cont.panelu i kliknem duplicate, na laptopu ostaje ista slika, ali na tv-u nema promjene i ekran je samo crn :/ 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

U postavkama drivera vidi jel enablean taj HDMI. Na TVu prebaci na HDMI ulaz. Nikakav "connect to projector" ti ne treba, to je plug'n'play. Eventualno, kada spojiš, pogledaj u Display propeties (desni klik na desktop - Propeties) jel vidi taj TV kao second screen i tamo namjesti Clone ili Extend.

My name is Legion... For we are many!
10 godina
neaktivan

jel mislite na Device manageru > high definition audio controller ? to je enabled :/ ali nema nista s nazivom hdmi. Nezz jel ima neke veze sto je comp nov? A na tv-u kad nastelim duplicate ili extend desi se neka promjena na laptopu, ali kad kliknem `projector only` onda kaze da ne prepoznaje projector. Hvala vam svejedno :/ so complicated!!! 

16 godina
odjavljen

Ne...

Spoji TV na laptop. Na TVu prebaci na HDMI. Na laptopu desni klik na desktopu pa na Screen Resolution. Dobiješ ovo:

Tu bi trebala biti dva ekrančića... Tu bi trebala biti dva ekrančića...
Jel tu vidiš drugi "monitor" (TV)?

My name is Legion... For we are many!
10 godina
neaktivan

Nope. Isto ovako ko kod vas. :/ 

10 godina
neaktivan
HDMI nece prebaci na tv

OFFTOPIC ALI SORRY POMOZITE!!! Spojio sam HDMI i radi sve otiso u postavke na Display i zelio sam prebacit da mi bude samo na TV-u ali onda ostane samo na PC-u a ono sta je prie bilo na TV-u sada nista ne bude

Dole gdje sam oznacio idem prebacit(da bude jasnije slika) kliknem i odaberem show only on 1 jer mi je tv na 1 a poc na 2 i onda nece prebaci nego ostane na pc-u samo a na tv-u nista sto je js gore 

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.1.2015 15:47 (MuDBlaster).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HDMI hdmi

Trebo bi pomoć, na tv-e imam Hdmi ulaz 2kom sad sam kupio novu grafičku Geforce GTX 750TI i sad kad ocu spojit pc i tv-e nemogu jer je na grafickoj neki malo manji Hdmi ulaz. ako neko zna o čemu se radi da mi pomogne i da savjet kakav bi trebo kupit sad Hdmi kabal da to mogu spojit, jer ovaj što je na grafičkoj malo je manji ulaz

Povijest je samo spisak, zlocina i nesreca, jedan mrtav čovijek je tragedija tisucu mrtvih je statistika.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Mini HDMI konektor je u pitanju.

Kupi adapter i spoji klasičnim HDMI kablom ili kupi odgovarajući kabel..

http://www.nabava.net/search.php?q=mini+hdmi&cod=10&cdo=&primijeni=Primijeni+ove+kriterije

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
15 godina
neaktivan

Znaci mogu kupit taj adapter ili postoji i kabal Hdmi koji je na jednoj strani obicni a na drugoj MINI HDMI

Povijest je samo spisak, zlocina i nesreca, jedan mrtav čovijek je tragedija tisucu mrtvih je statistika.
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2016 16:34 (rappy).
15 godina
moderator

Postoji i kabel.

Ako imaš već obični HDMI kabel, kupi samo adapter. Ispadne jeftinije a radi jednako.

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
14 godina
HDMI hdmi

imam lenovo yoga 3 i treba mi micro hdmi da ga spojim sa televizijom, dali možda netko zna gdje bi ga moga kupiti kod nas?

tražio sam po web shopovima al nisam naišao il ja možda nisam dobro tražio :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zaki23 kaže...

imam lenovo yoga 3 i treba mi micro hdmi da ga spojim sa televizijom, dali možda netko zna gdje bi ga moga kupiti kod nas?

tražio sam po web shopovima al nisam naišao il ja možda nisam dobro tražio :)

Chipoteka uvijek ima svih mogućih kablova i adaptera:

http://www.chipoteka.hr/artikl/113752/kabel-hdmi-m-micro-hdmi-m-15-m-ethernet-pozlaceni-valueline-polybag

Ovaj sam prvi našao. Moguće da ima jeftinijih, dužih itd. šta veći trebaš. 

15 godina
HDMI hdmi

Imam na tvu 2 utora za hdmi, i to je mi je pasalo do prije koji dan kad sam kupio ps4, sad mi trebaju 3 utora. Jel ima neko rjesenje, neki razdjelnik koji bi se mogao kupiti?

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

Imam na tvu 2 utora za hdmi, i to je mi je pasalo do prije koji dan kad sam kupio ps4, sad mi trebaju 3 utora. Jel ima neko rjesenje, neki razdjelnik koji bi se mogao kupiti?

Naravno. Npr.:

http://www.chipoteka.hr/artikl/69651/razdjelnik-hdmi-4u1-manual-avswitch-22-hq

Pogledaj si samo kakve specifikacije, tj. koja verzija HDMI-a ti treba. Postoje i verzije s daljinskim upravljačem ali ne znam ima li kod nas toga. Vidim da chipoteka nema baš neku ponudu, a ako oni nemaju, ne znam tko bi imao :D

15 godina
moderator
maxy0 kaže...

Uzmi ovo

https://www.conrad.hr/3-portni-HDMI-Switch-ure%f0aj-Marsek-s-daljinskim-upravlja%e8em,-3D-reprodukcija-mogu%e6a-do-3840-x-2160-piksela-srebrna.htm?websale8=conrad-hr&pi=1344094&ci=SHOP_AREA_37410_0409043

Instalirao ih već nekoliko i rade odlično.

9 godina

Pozdrav, imam Lenovo G50-45 (specifikacije pod Moj pc) i Philips 4500(32PFL4508K/12) series 3D Smart LED TV i koji oba uređaja imaju hdmi utor. Želim na TV povezati laptop, tako da mogu gledati na većem ekranu? Bi li to bilo dobro? Unaprijed hvala.

Zemlja je kuća slika, a srce čovjeka je riznica prizora života koji poput slika prolaze ljudskom sviješću, te čovjek živi i pati poput glumca, a uči poput gledatelja.
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2016 18:20 (thekeyofdestiny13).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
thekeyofdestiny13 kaže...

Pozdrav, imam Lenovo G50-45 (specifikacije pod Moj pc) i Philips 4500(32PFL4508K/12) series 3D Smart LED TV i koji oba uređaja imaju hdmi utor. Želim na TV povezati laptop, tako da mogu gledati na većem ekranu? Bi li to bilo dobro? Unaprijed hvala.

Itko?

Zemlja je kuća slika, a srce čovjeka je riznica prizora života koji poput slika prolaze ljudskom sviješću, te čovjek živi i pati poput glumca, a uči poput gledatelja.
15 godina
neaktivan

Itko?

Zašto ne bi bilo dobro? Ne kužim baš pitanje :D

9 godina
Mirko935 kaže...

Itko?

Zašto ne bi bilo dobro? Ne kužim baš pitanje :D

Želio sam zapravo pitati, je li bilo i hoće li biti nekakvih problema kada ste priključivali. I kada je priključeno, da li je bilo problema s zvukom ili s slikom na TV nakon što se hdmi kabelom spojilo s laptopa na TV?

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2016 15:06 (thekeyofdestiny13).
15 godina
neaktivan

Želio sam zapravo pitati, je li bilo i hoće li biti nekakvih problema kada ste priključivali. I kada je priključeno, da li je bilo problema s zvukom ili s slikom na TV nakon što se hdmi kabelom spojilo s laptopa na TV?

Ma to ti radi bez greške...

Uglavnom bez greške... :D zna mrvicu zajebavati, ali ništa strašno. Ja koristim HDMI output već skoro 7 godina, i to kroz AV receiver pa na TV. Zna mi se zvuk izgubiti ako je dugo tišina pa moram ugasiti receiver i upaliti ga natrag, krivim HDCP handshake i to. Ali na novijim uređajima ne vjerujem da ćeš imati takve probleme.

Jedino ne znam je li AMD napokon maknuo onaj defaultni overscan, ali to namjestiš jednom i miran si.

9 godina
Mirko935 kaže...

Ma to ti radi bez greške...

Uglavnom bez greške... :D zna mrvicu zajebavati, ali ništa strašno. Ja koristim HDMI output već skoro 7 godina, i to kroz AV receiver pa na TV. Zna mi se zvuk izgubiti ako je dugo tišina pa moram ugasiti receiver i upaliti ga natrag, krivim HDCP handshake i to. Ali na novijim uređajima ne vjerujem da ćeš imati takve probleme.

Jedino ne znam je li AMD napokon maknuo onaj defaultni overscan, ali to namjestiš jednom i miran si.

A kada sam gotov sa gledanjem,  jel treba samo odspojiti hdmi kabel iz TV? Hvala. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2016 18:10 (thekeyofdestiny13).
15 godina
neaktivan

A kada sam gotov sa gledanjem,  jel treba samo odspojiti hdmi kabel iz TV? Hvala. 

TV ti je u osnovi samo drugi monitor i drugi sound output device.

Možeš ga ostaviti spojenog, možeš ga odspojiti, kako god hoćeš. Meni je uvijek spojen. Sam prepoznaje kad ugasim TV i automatski mi prebaci u opcijama grafičke na Duplicate pa mi samo zvuk ide na receiver. Kad upalim TV mi prebaci na Extend u opcijama monitora tako da mi je TV kao drugi monitor na koji, kad hoću gledati film, odvučem prozor playera na njega i to je to. Kad ugasim receiver, prepoznaje kao da je kabel unplugged i sam prebaci zvuk na speaker output onboard zvučne (nemam druge zvučnike tako da mi to ne treba, ali samo da znaš kako radi).

Dakle, kad ga spojiš možeš odrediti želiš li da ti bude ista slika na ekranu laptopa i na TV-u (duplicate) ili želiš staviti da ti bude kao drugi monitor (onda npr. možeš pustiti neki film i raditi nešto drugo na laptopu paralelno). Zvuk mislim da automatski prebacuje da ti je default na HDMI output kad spojiš kabel, a ako ne prebaci, odeš u Control Panelu na Sound pa staviš default tamo. Dalje bi ti se trebalo kod spajanja/odspajanja samo prebacivati kao što se meni prebacuje ovisno o tome jesu li mi upaljeni receiver i TV.

Daleko je manje nauke nego što mi se čini da ti očekuješ. Samo si uzmi kabel (nemoj da te opljačkaju za njega, ima HDMI kablova po parsto kuna, a nikakve koristi od toga nema) i skužit ćeš sve u 5 minuta. Naravno, nema na čemu.

12 godina
odjavljen
HDMI hdmi

Dali HDMI kabal može nakon par godina početi gubiti na kvaliteti prijenosa slike, ili HDMI utor na kartici?

UP:

U slučaju da mi je nešto s HDMI utorom na kartici, može ova kombinacija?

Radi se o ovom kabelu:

SkorvY
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2017 14:49 (skorvy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice