Siguran sam da većina korisnika iPoda ne zna da se i drugačije mogu prebaciti pjesme i video klipovi na njih.I osobno sam korisnik iPoda i iTunes me užasno nervira jer je em spor,em ždere radnu memoriju,nefleksibilan je-ne podržava pluginove,ne podržava ostale formate osim MP3,AAC,WAV,MPEG-4,AIFF i Apple Lossless.U ovom tekstu ću opisati kako koristiti popularan Winamp media player umjesto šrotnog iTunesa.
1.Spojite vaš iPod sa računalom i otvorite iTunes.Sa lijeve strane kliknite na vaš iPod i stavite kvačicu na Enable disk use,a maknite kvačicu sa open iTunes when this iPod is attached kao na slici.Kliknite na apply.
2.Skinite i instalirajte Winamp ako već niste.Provjerite da li je stavljena kvačica na iPod support kao na slici.Navedena stavka se nalazi pod Media Library>Portable Media Player support
3.Nakon instalacije otvorite Winamp i stisnite ALT+L da otvorite Media Library i ALT+E da otvorite playlist editor ako već nisu otvoreni.Ako ste sve dobro napravili,vaš iPod se nalazi u Media library izborniku pod portables.Da dodate glazbu ili video na iPod,prvo ih dodajte u Playlist editor,zatim označite željene pjesme,kliknite desni gumb miša>Send to>IPOD i pričekajte da završi proces(izražen u % pokraj Portables grane).Kada ste gotovi kliknite Eject.
I to je to.U Winamp čak možete importati i iTunes library,tako da ne morate raditi novu.Nisum siguran da li ima i podrška za iPhone.
Također postoje odlične alternative poput:
Yamipod (koji ima podršku za Windows,MAC i Linux,ne treba instalaciju i pokreće se direktno sa iPoda.)
MediaMonkey(samo Windows)
Songbird(Windows,MAC i Linux)
Amarok(Samo Linux)