3.5mm produžni između Zoom diktafona i lav mic-a

poruka: 6
|
čitano: 1.983
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Do nedavno sam imao spojen lapel mikrofon sa produžnim kabelom, Ž-M produžni od metra, ne znam kakav je bio TRS ili što već. Puknuo je od mog micanja i počeo krčat svaki put kad bi ga najmanje pomaknuo, pa sam ga bacio i u čipoteci uzeo novi.

Sada kad to spojim na mic ulaz od Zoom H1, signala nema. Diktafon radi normalno kad snimam preko ugrađenog mikrofona.

Pogledao sam na specifikaciji od mikrofona (eBay račun) i muški konektor na kraju je TRS stereo. M Ž produžni kojeg sam kupio je također TRS, dva crna prstena na konektoru.

U čemu može bit problem?

0 0 hvala 0
14 godina
Re: 3.5mm produžni između Zoom diktafona i lav mic

Pada mi na pamet ovako na prvu da možda raspored prstena na produžnom kabelu nije kakav bi trebao biti.

16 godina
neaktivan

Hmm, a kako na to obratit pažnju, šta nisu svi ti TRS kabeli isti, ono klasika 3.5mm? Naručio sam preko ebaya sad, valjda će radit. U čipoteci sam pitao dali takav kabel mogu oni meni napravit, počeli su se smijat - ko ti to još danas radi :D 

0 0 hvala 0
10 godina

Kupio sam ja produzni sa ebay-a i crknuo u roku par dana.

Narucio sam i HDMI to VGA sa 3.5mm jackom za audio ( zapravo mi treba samo HDMI to 3.5mm za zvuk) i crknulo nakon 2-3 normalnog koristenja.(i to drugi kojeg sam narucio, prvi nije radio uopce)

Trebaju mi te stvari, al vise ih ne zelim od kineza kupovat

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: 3.5mm produžni između Zoom diktafona i lav mic
Mylo kaže...

Hmm, a kako na to obratit pažnju, šta nisu svi ti TRS kabeli isti, ono klasika 3.5mm? Naručio sam preko ebaya sad, valjda će radit. U čipoteci sam pitao dali takav kabel mogu oni meni napravit, počeli su se smijat - ko ti to još danas radi :D 

TRS kabeli bi svi trebali biti isti - na tip i ring idu lijevi i desni kanal, na sleeve ide GND.

Nisi napisao radi li mikrofon ispravno (to je inače mono, stereo ili 2x mono mikrofon, tj. poduplani mono kanal?) kad ga zaštekaš u H1 (ili mi je promaklo?). Ako radi, onda negdje neki kontakt u konektoru ne sjeda kako treba ili možda u kablu dolazi do kratkog spoja ili štoveć. Drugačiji produžni bi onda moguće riješio problem. Ako ne radi, a sigurani si da je mikrofon ispravan (isprobao si ga u drugom uređaju, recimo na računalu) onda znaš da je problem ili u konektoru u Zoomu ili je možda stradalo pretpojačalo za vanjski mikrofon (ako H1 ima dva pretpojačala). 

Zanimljvio je to inače s tim produžnim kabelima... Sjećam se još u ona davna vremena miniDV kamera, kad sam kupio neki mali Sonyjev lapel mikrofončić i spajao ga preko nekoliko metara dugačkog produžnog 3,5 mm kabela na kameru - nakon svakih nekoliko snimanja produžni bi kabel jednostavno prestao raditi i morao sam ga zamijeniti drugim. Nisam otkrio koji je uzrok jer sam prešao na drugo rješenje, ali eto.

Preporučio bih ti da si naručiš još kojeg komada produžnog kabela, nekog drugog modela, po mogućnosti malo više cijene - upravo zbog razloga koje je kolega Santana naveo. Ili još bolje - navrati u neki dućan s opremom za muzičare ili bolje opremljenom trgovinom audio opreme - vjerojatno će se naći koji produžni kabel kojeg možeš isprobati na licu mjesta i provjeriti radi li.

Santana kaže...

Kupio sam ja produzni sa ebay-a i crknuo u roku par dana.

Narucio sam i HDMI to VGA sa 3.5mm jackom za audio ( zapravo mi treba samo HDMI to 3.5mm za zvuk) i crknulo nakon 2-3 normalnog koristenja.(i to drugi kojeg sam narucio, prvi nije radio uopce)

Trebaju mi te stvari, al vise ih ne zelim od kineza kupovat

To s eBaya i AliExpressa je "hit and miss". Neki su dobri, neki su katastrofa (konektori se trgaju, jedan mi je došao s već prekinutom jednom žicom unutar kabela).

16 godina

-da, to je takva (škart/bez kontrole.../cijena) roba, iz košare kako uhvatiš, jedan radi drugi ne..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice