+/- se spojio autoradio

poruka: 5
|
čitano: 1.580
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
+/- se spojio autoradio

Pozdrav svima

Imam problem oko autoradio znaci napajanje minus i plus se spojili i sitna iskrica zasvijetlila i sad nema struje u tim kablovima,jel to riknula skroz instalacija ili otisli neki osiguraci?

U autu sve radi normalno samo vise radio ne bude kad nema struje u tim zicama,ako je neko slicno imao ili zna rjesenja bez da trcim elektricaru mozda mi pomogne.

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: +/- se spojio autoradio

Bilo bi logično da je pregorio osigurač na koji su spojeni ti kabeli. Provjeri ispravnost osigurača.

12 godina

Hvala,bas mi i frend kaze da bacim oko na osigurace i mislio sam ja odmah na pocetku ali prvo auto pa rekoh bolje da pitam,sutra pogledam.

17 godina
moderator
Senno kaže...

Hvala,bas mi i frend kaze da bacim oko na osigurace i mislio sam ja odmah na pocetku ali prvo auto pa rekoh bolje da pitam,sutra pogledam.

Kad se kratkospoje + i - onda poteče jako velika struja i nešto mora pregorjeti. Kad ne bi bilo osigurača vjerojatno bi se žica rastalila i možda i zapalila. Svrha osigurača je baš to da pri pojavi prevelike struje (struje veće od one za koju je deklariran)"pregori", kako bi zaštitio ostatak strujnoga kruga.

12 godina

Zamjenjen osigurac,hvala

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice