VirtualDubMod Pomoć!

poruka: 10
|
čitano: 3.470
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
VirtualDubMod Pomoć!

Pozdrav.Imam problem kada učitavam neku videodatoteku u VDM.Stavio sam slike.U čemu je problem i što trebam dodat/uradit kako bi mi i recimo otvarao flv datoteke ako je to moguće.Imam instaliran K-Lite Codec pack 4.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: VirtualDubMod Pomoć!

vdub je mpeg2 editor koliko znam!

Ne vjerujem da ce uspjeti ugurati flv u njega.

Pobrkao sam svoje namjere sa svojim mogućnostima.
17 godina
neaktivan
pixelatem kaže...

...i mpeg4.
VDM je za mpeg4, a VD za mpeg2
Flv nije podržan od VD, za flv Mediacoder.
Ja sam podli đavolji sluga, ja sam na kraju devetog kruga! Ja nisam loš, ja bih da se smijem još.
17 godina
neaktivan
Verbatim kaže...
pixelatem kaže...

...i mpeg4.

nisam bio siguran, cijenim ispravak! Cool
Pobrkao sam svoje namjere sa svojim mogućnostima.
17 godina
neaktivan
VirtualDubMod Pomoć!

Ok,hvala na preporuci za druge programe.

Za flv sada znam.Drugi problem mi je kada pokušam uvesti datoteku a on mi izbaci neke pogreške u čitanju i traži nekakav codec i ispiše da će za tu datoteku samo DirectStream copy biti dostupan pa tada imam samo zvuk.Stavio sam screens ispod.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

1) Nemaš instaliran Xvid codec

2) VDM ima problema s VBR audiom--- klikni na ignor kod audia, inače ćeš imati desihroniziran video.

Ah,ah, kakva sreća, stega sve je veća! Al me ovaj čovjek strogo gleda, ovdje mora biti reda. Njegovi mi prsti prijete, ti odavno nisi dijete. O da, ja nisam dijete, tebi moji prsti prijete.
17 godina
moderator
Verbatim kaže...
pixelatem kaže...

...i mpeg4.
Nije. VirtualDub je AVI editor (bilo koji kodek - bitno je da ga imas instaliranog, ali bas kodek, a ne samo DirectShow filtar ili ffdshow). VirtualDubMod je VirtualDub s podrskom za importiranje MPEG2/VOB datoteka (rezultat se i dalje mora spremiti u AVI ili MKV).

Verbatim kaže...
Dovoljno je instalirati FLV splitter i ffdshow (treba omogucit FLV kodek u postavkama) pa onda mozes FLV datoteke gledati u bilo kojem playeru videodatoteka (recimo Windows Media Playeru), a kad to mozes, dovoljno je instalirati AviSynth, napisati skriptu sadrzaja
DirectShowSource("c:\Folder\Datoteka.flv")
i spremiti tu skriptu kao skripta.avs te potom otvoriti tu skriptu u VirtualDub(Mod)-u.

Quark kaže...

Drugi problem mi je kada pokušam uvesti datoteku a on mi izbaci neke pogreške u čitanju i traži nekakav codec i ispiše da će za tu datoteku samo DirectStream copy biti dostupan pa tada imam samo zvuk.Stavio sam screens ispod.

Tocno ti i pise koji kodek ti treba. Ovaj. Usput receno, ako si napravis AviSynth skriptu (kao sto sam dao primjer za .flv datoteku), onda ti zapravo ni ne treba XviD kodek - dovoljno je da ti mozes u Windows Media Playeru gledati XviD filmove.
17 godina
neaktivan
VirtualDubMod Pomoć!

Ili možeš instalirati AvsP editor,otvoriš video datoteku s AvsP, zatim AvsP napiše skriptu.

Naravno,   AviSynth mora biti instaliran.

DirectShowSource koji dolazi s AviSynth nije najsretnije rješenje jer često pogrešno čita video i audio tj. vremenski period audia i videa bude različit.

Naravno da je VD avi editor, ali s VD može se bez AviSynth-a otvoriti mpeg2 i editirati, a zatim spremiti kao npr. avi.

WMP i   ffdshow se "ne vole"   u svim prilikama, bolje rješenje je mplayerc i ffdshow.

Konačno, Quark traži brzo rješenje a to je mediacoder.

Za početnike koji žele koristit VD   preporučio bih AviScript 2.9

http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Other-VIDEO-Tools/AviScript.shtml

Avsp--free

AviSynth---free

AviScript--pay

Ah,ah, kakva sreća, stega sve je veća! Al me ovaj čovjek strogo gleda, ovdje mora biti reda. Njegovi mi prsti prijete, ti odavno nisi dijete. O da, ja nisam dijete, tebi moji prsti prijete.
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.10.2008 9:21 (Verbatim).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Verbatim kaže...

DirectShowSource koji dolazi s AviSynth nije najsretnije rješenje jer često pogrešno čita video i audio tj. vremenski period audia i videa bude različit. 

Nisam imao problema s tim. Valjda ovisi koje tipove datoteka inace otvaras - gotovo nikad ne otvaram .flv-ove. Eventualno nekad treba specificirati fps.

Verbatim kaže...

Naravno da je VD avi editor, ali s VD može se bez AviSynth-a otvoriti mpeg2 i editirati, a zatim spremiti kao npr. avi.

To ga ne cini i MPEG2 editorom. Recimo MPEG Streamclip je MPEG editor, VDM nije - on samo moze importirati MPEG1/2 datoteku.

Verbatim kaže...

WMP i   ffdshow se "ne vole"   u svim prilikama, bolje rješenje je mplayerc i ffdshow.

Mislim da je to prije urbani mit, odnosno prica koja se toliko puta ponovila da je svi smatraju istinitom. Pojedine verzije ffdshowa u proslosti jesu radile probleme, bile su bugovite, ali ne vidim da bi bilo nekih ozbiljnih problema danas. Na mom racunalu ffdshow radi savrseno s Windows Media Playerom.
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Nisam imao problema s tim. Valjda ovisi koje tipove datoteka inace otvaras - gotovo nikad ne otvaram .flv-ove. Eventualno nekad treba specificirati fps.
Ako otvaraš mpeg2, mp4 s DirectShowSource,uvijek treba specificirati fps npr.
DirectShowSource("................ ",fps=25.000, convertfps=true) 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice