VirtualDub

poruka: 21
|
čitano: 5.875
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
VirtualDub

Molim za objašnjenje kako da spojim u VirtualDub-u

dva ili više avi filea?

Kad idem na opciju append avi segment pojavi se poruka:

Cannot append segment xy.avi. The video streams do not share a
common sampling rate.

Pretpostavljam da je o ovom programu već napisano tri tone

teksta. Ipak, ako ima strpljivih (sizifa) na ovom forumu volio bih

da mi pojasne kako da to riješim.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: VirtualDub

zvuk mora imati isti sampling rate, ako je na jednom 44.1 a na drugom 48.0 ne mozes spojit kao direct streamcopy pa promjeni da budu isti

16 godina
neaktivan
VirtualDub

Kak' napravim podešavanje sampling ratea?

Nisam baš guru za virtualdub...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
VirtualDub

VirtualDub je dosta 'netolerantan' kad se radi o različitim framerateovima, rezolucijama itd.

Ali, možeš iskoristiti VirtualDub Mod, koji puno manje problema stvara kod spajanja video fajlova.

http://www.afterdawn.com/guides/archive/join_avi_files_with_vbr_mp3_audio_using_virtualdubmod.cfm

Tu ti je mali vodič kroz ovo šta želiš napraviti.

Ja uvijek imam i VirtualDub i VirtualDub Mod, pa kad jedan neće nešto, drugi sigurno oće.

Inače sučelja su ti ista i aplikacija je u srži ista.

Razlika je u tome što VDMod može baratati i mpeg2 fajlovima a VD ne može.

I VD mod nema nikakve postavke za audio, ali tebi to neće predstavljati problem.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=1292744#post1292744 <--- pliz posjeti me!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Instalirao sam i VirtualDub Mod ali opet mi

traži da prilagodim sampling rate.

Svejedno, hvala na linku za vdm.

17 godina
moderator

Instalira AviSynth i pomocu Notepada napravi skriptu naziva skripta.avs i sadrzaja:

AVISource("c:\putanja\datoteka1.avi").SSRC(44100)+AVISource("c:\putanja\datoteka2.avi").SSRC(44100)

Otvori datoteku skripta.avs u VirtualDub(Mod)-u.

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Instalira AviSynth i pomocu Notepada napravi skriptu naziva skripta.avs i sadrzaja:

AVISource("c:\putanja\datoteka1.avi").SSRC(44100)+AVISource("c:\putanja\datoteka2.avi").SSRC(44100)

Ovo bi igralo ako je u pitanju samo problem kod zvuka. A što je sa različitim frameoveima, ne može spojiti datoteke ako je prva 320x280 (23.98 fps), druga 512x384 (25,00fps), itd. Taman i da je samo ton u pitanju. Postoji rješenje a sastoji se u sljedećem:
1. sve fajlove ponovno kodirati u željeni format (pritpostavljam da se radi o avi datoteci i XviD kodeku, na željeni bitrate audio i video streama
2. kad su svi fajlovi nanovo prekodirani u jedan te isti audio video zapis tek ih onda probati spojiti (postoji mogućnost da ni to neće proći.
Kad sam ranijih godina snimao filmove sa televizije (imam TV karticu), pauzirao sam snimanje za vrijeme reklama. Kad je sve bilo gotovo, želio sam spojiti dvije ili tri datoteke u jednu pa nisam mogao, mada su snimane pod istim postavkama. Onda sam počeo snimati bez prekidanja tj. sa reklamama. Takav jedan fajl sam ubacio u VirtualDub, označio djelove gdje su reklame, delete taj dio, ponovno naišao na reklame, opet delete taj dio i tako dok nisam izbasio sav nepotreban materijal iz te snimljene datoteke. Onda sam krenuo sa kodiranjem i to isključivo u Xvid kompresiji jer je daleko bolja od DivX-a. Kod odabira veličine formata slike, horizontalna i vertikalna dužina sličice MORA biti djeljiva sa 16.
16 godina
neaktivan
Kalea kaže...
mbaksa kaže...

Ovo bi igralo ako je u pitanju samo problem kod zvuka. A što je sa različitim frameoveima, ne može spojiti datoteke ako je prva 320x280 (23.98 fps), druga 512x384 (25,00fps), itd. Taman i da je samo ton u pitanju. Postoji rješenje a sastoji se u sljedećem:
1. sve fajlove ponovno kodirati u željeni format (pritpostavljam da se radi o avi datoteci i XviD kodeku, na željeni bitrate audio i video streama
2. kad su svi fajlovi nanovo prekodirani u jedan te isti audio video zapis tek ih onda probati spojiti (postoji mogućnost da ni to neće proći.
Kad sam ranijih godina snimao filmove sa televizije (imam TV karticu), pauzirao sam snimanje za vrijeme reklama. Kad je sve bilo gotovo, želio sam spojiti dvije ili tri datoteke u jednu pa nisam mogao, mada su snimane pod istim postavkama. Onda sam počeo snimati bez prekidanja tj. sa reklamama. Takav jedan fajl sam ubacio u VirtualDub, označio djelove gdje su reklame, delete taj dio, ponovno naišao na reklame, opet delete taj dio i tako dok nisam izbasio sav nepotreban materijal iz te snimljene datoteke. Onda sam krenuo sa kodiranjem i to isključivo u Xvid kompresiji jer je daleko bolja od DivX-a. Kod odabira veličine formata slike, horizontalna i vertikalna dužina sličice MORA biti djeljiva sa 16.
 Ima Avisynth i naredbu resize (bicubic, lasczos ili sl.) i convert fps (assume, change) pa se štošta da spojiti, ali je promjena fps dosta zeznuta tim više ako je stream interlace-an.
17 godina
moderator
Kalea kaže...
mbaksa kaže...

Ma nemoj!

AVISource("c:\putanja\datoteka1.avi").SSRC(44100).BicubicResize(512,384).ConvertFPS(25)+AVISource("c:\putanja\datoteka2.avi").SSRC(44100).BicubicResize(512,384).ConvertFPS(25)

Gle - nemoj se truditi mene uciti stvari o videu, ili tvrditi da nije moguce nesto sto je moguce, jer sam o tim stvarima davno prije pisao u Bugu (tema "Programiranje videa", Bug 154). Namigiva

Kalea kaže...
Postoji rješenje a sastoji se u sljedećem:
Ne vidim po cemu bi to bilo bolje rjesenje od ovog koje sam predlozio. Samo si bezveze stvaras dodatni posao.
17 godina
moderator
bed kaže...
Ima Avisynth i naredbu resize (bicubic, lasczos ili sl.) i convert fps (assume, change) pa se štošta da spojiti, ali je promjena fps dosta zeznuta tim više ako je stream interlace-an.
U par slucajeva kad sam morao mijenjati framerate (progresivne snimke), ConvertFPS() me ugodno iznenadio i daleko bolje odradio posao od Windows Media Encodera (ne sjecam se dal sam jos s cim pokusavao). Nisam se igrao s isprepletenim snimkama.
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
bed kaže...
U par slucajeva kad sam morao mijenjati framerate (progresivne snimke), ConvertFPS() me ugodno iznenadio i daleko bolje odradio posao od Windows Media Encodera (ne sjecam se dal sam jos s cim pokusavao). Nisam se igrao s isprepletenim snimkama.
 Pitanje je samo čemu je namjen krajnji video stream, ako je to za po doma sve je ok, ali ako radiš nešto ozbiljnije baš i nije. ConvertFPS napravi vrlo fluidan video ali blenda framove.
Mada ne vidim zašto bi uopće mjenjao frame rate, nije napisao što želi. Naime frame rate se najčešće ne mjenja, a kada je to potrebno, npr. ntsc u pal, nema  blendanja fremova (da sad ne ulazim u tu problematiku).

Kad smo već kod te teme mbaksa, jesi li primjetio da avisynth 2.07 + dvdtoavi1.76 + mpeg2dec.dll daje bolju sliku nego novija varijanta avisynth 2.57 + dgindex + dgdecode.dll? Nije to neka drastična razlika ali meni se čini da stari bolje radi, jedino me muči što dvdtoavi pojede frame, dva, ali koliko sam primjerio s kraja streama pa više manje.
16 godina
neaktivan
VirtualDub

Hvala Baksi!

VirtualDub M. sljaka...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
VirtualDub

Sa svakim danom u svakom pogledu

sve vise napredujem.  Osmijeh

0 0 hvala 0
16 godina
VirtualDub

Imam problem s VirtualDub-om! Naime,imam 64 -bitnu verziju (1.9.9) i instaliran 64-bit-ni xvid decoder i encoder. Takodjer imam i Ffdshow 64 bitni. Problem je što mi je popis za odabir compresora u VirtualDub-u prazan,tj ne vide se ni xvid ni ffdshow encoder...Probao sam i s 32 bitnom verzijom programa i  encodera,međutim ponovo dobijem istu stvar. Ima li koji doktor za VirtualDub koji bi mi dao kakav savjet? Hvala!

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
VirtualDub

Sređeno.

www.hrphotocontest.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 2:05 (BlackMoon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
BlackMoon kaže...

Sređeno.

Ajde objasni u cemu je bio problem, za slucaj da se jos netko susretne s takvim problemom!

16 godina
neaktivan
VirtualDub

Da ne otvaram novu temu.

Zanima me koji je najbolji program za izrezivanje muzike ,virtualdub koristim za video ,al nemam program da mogu muziku izrezat pa me zanima koji je najbolji program za to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Realista kaže...

Da ne otvaram novu temu.

Zanima me koji je najbolji program za izrezivanje muzike ,virtualdub koristim za video ,al nemam program da mogu muziku izrezat pa me zanima koji je najbolji program za to?

za takve stvari ti je dovoljan audacity, a ako imaš neru, može poslužiti i njegov wave editor. ako pak tražiš nešto puno bolje i jače isprobaj adobe soundbooth.

16 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...
Realista kaže...

Da ne otvaram novu temu.

za takve stvari ti je dovoljan audacity, a ako imaš neru, može poslužiti i njegov wave editor. ako pak tražiš nešto puno bolje i jače isprobaj adobe soundbooth.

Skinuo sam audacity. Dali mi možeš malo pomoć kako da izrežem dio pjesme ,htio bi izrezat jedan refren al nemogu skužit kako se radi.

16 godina
neaktivan

evo ovako, dakle uvezeš pjesmu s file-open, potom gore u alatnoj traci odabereš selection tool,a oznka mu je (I), tada mišem dođeš na onaj plavi, dio gdje je pjesma, i gledaš da se kursor miša pretovri u ikonu selection toola (I)

potom povučeš mišem lijevo ili desno koliko želiš i taj dio će se označiti tako da će biti sive boje. dakle taj dio pjesme je odabran. nakon toga edit-cut (ili copy) potom odeš file-new, gdje ti se otvori novi dokument, zatim edit-paste (ili ctr+v). i sada na posebnom dokumentu-fajlu-layeru imaš taj dio pjesme koji si izrezao.

ako je to to, onda odeš na file-export, exportaš u mp3 i to je sva mudrost.

selekcija selekcija
edit-cut edit-cut
file-new file-new
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 20:17 (robisierra92).
16 godina

Evo da ne ostanem dužan: Imao sam instaliran Corel Video Studio. Kako sam ga odlučio zamijeniti Sony Vegasom,deinstalirao sam program. Po tom sam pitanju vrlo temeljit i mislio sam da je sve uklonjeno s računala. Međum,kompresori u Virtual Dub-u mi nisu bili vidljivi. Malo sam "proguglao" i našao uzrok. Iza uninstalacije Corel Video Studija u registry-ju pod ključem [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\DRIVERS32]  ostane vrijednost "vidc.uldx"="" .Brisanjem ove vrijednosti,VirtualDub opet normalno funkcionira. Čudno ali istinito...

www.hrphotocontest.com
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice