SRT titlovi -velicina i boje

poruka: 5
|
čitano: 5.504
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
SRT titlovi -velicina i boje
pitanje

Moj linijski DVD player podrzava citavo brdo formata prevoda (srt,sub,idx..)

Pitanje mi je dali je moguce u samom prevodu namjestiti velicinu,boje,boldanje.. Ovo sam primetio da je moguce kod sub prevoda

Dakle,dali je ovo moguce kod vec skinutih srt titlova da se uvali neki "kod" bez da se radi konverzija u sub?

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban

0 0 hvala 0
17 godina
RE: SRT titlovi -velicina i boje
Lazarus Long kaže...

Dakle,dali je ovo moguce kod vec skinutih srt titlova da se uvali neki "kod" bez da se radi konverzija u sub?

ja sam upravo probao promijeniti ekstenziju iz srt u sub, i sljaka notepad ipak pokrece, probaj tako :P
People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.
16 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
Lazarus Long kaže...

Moj linijski DVD player podrzava citavo brdo formata prevoda (srt,sub,idx..)

Pitanje mi je dali je moguce u samom prevodu namjestiti velicinu,boje,boldanje.. Ovo sam primetio da je moguce kod sub prevoda

U *.srt nije moguće jer taj format nema header u kojem bi eventualno objasnio te podatke tipa font, veličina, boja ..
Struktura srt-a je; redni broj titla, vrijeme početka prikaza - vrijeme kraja prikaza, tekst.
Primjer:
1
00:00:18,240 - 00:00:21,480
Imam prijatelja, svira jazz,
trubu. Stvarno je odličan.

2
00:00:22,048 - 00:00:24,096
Svakog mjeseca odem
ga poslušati kako svira.

3
00:00:24,216 - 00:00:26,384
Svira moju omiljenu stvar:
staru pjesmu Chet Bakera.
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Okay,vec odavno imam SybResync koji koristim za konvertiranje iz sub u srt i obrnuto i sada vidim da je u njemu moguce srtove preokrenuti u sub pa dodavati podloge,boldanja,namestati fps-ove itd.

Nego..

sta oznacavaju one brojke u tvom primjeru... kao ovo

00:00:18,240 <-----ovo   - 00:00:21,480  <----i ovo,ajd jasno mi je da je titl poceo na 18 sekundi i zavrsio na 21. One brojke mi zadaju bol :)

Jel su to neki frameovi ili vreme?

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Jel su to neki frameovi ili vreme?

Tisućinka sekunde - 1/1000 sec.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice