Software za video obradu - pitanja&odgovori izdvojena tema

poruka: 1.976
|
čitano: 668.975
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Re: Software za video obradu - pitanja&odgovori
andi.cro kaže...
Arnold Layne kaže...
to je dvd video i nemozes ga samo tako prepolovit na pola 

mozes ga smanjit da stane na jedan dvd (gubi se kvaliteta)

to ti moze npr. dvdfab ,a mozes ga prebacit u npr. mkv i onda ga prepolovit sa mkv toolnixom(kvaliteta ostaje ista)

Šta bi se desilo da npr. uzmem vob1,2,3 i spržim na jedan DVD pa uzmem vob4,5 i spržim ih na drugi DVD?

To vjerovatno ne bi išlo,jel tako?

Ako ga idem konvertirati u .mkv i tada razdvajati pa onda ponovno od ta dva dijela raditi DVD Video...nije li to također degradiranje kvalitete?

Da li je taj .mkv bolja opcija i zašto od mpeg-2 datoteke za konvertiranje?

Pitam zato jer je .mkv High Def. format a ovaj moj video je DVD Video ( PAL 720X576 25fps cca.8000Kbps ) zar ne bih tada iz SD-a konvertirao u HD pa onda opet u SD?!?

Ili sam ja ovdje nešto krivo skontao{#}

ajoj svasta si ti tu sad napisao 

prvo i osnovno MKV je container isto kao i VOB prebacivanje video streama iz jednog containera u drugi nije enkodiranje i time se 

ne degradira kvaliteta 

MKV niti nema nikakve veze sa HD niti codec-ima niti sa rezolucijom u njega mozes stavit video 320x280 ako hoces 

samo reci na cemu to pustas i dali ti podrzava .mkv player

ali mislim da ti je ovo losa ideja sa .vob rastrkani po dvd-ima

15 godina
Arnold Layne kaže...

prvo i osnovno MKV je container isto kao i VOB prebacivanje video streama iz jednog containera u drugi nije enkodiranje i time se 

ne degradira kvaliteta 

MKV niti nema nikakve veze sa HD niti codec-ima niti sa rezolucijom u njega mozes stavit video 320x280 ako hoces 

A ha, ja sam mislio da je MKV samo za HD video!

Puštam na običnom linijskom Sony DVD Playeru koji ne podržava MKV pa mi baš treba DVD Video!

Ok onda, isprobat ću tvoj prijedlog ( VOB u MKV pa split sa onim programčićem pa ta dva dijela ponovo u VOB na DVD )

HVALA ;) 

Jel tako? Tako je!!!
13 godina
odjavljen
andi.cro kaže...
Arnold Layne kaže...

ne degradira kvaliteta 

A ha, ja sam mislio da je MKV samo za HD video!

Puštam na običnom linijskom Sony DVD Playeru koji ne podržava MKV pa mi baš treba DVD Video!

Ok onda, isprobat ću tvoj prijedlog ( VOB u MKV pa split sa onim programčićem pa ta dva dijela ponovo u VOB na DVD )

HVALA ;) 

eh polako tko zna dal ce ti dvd citat vob bez ostale strukture 

to ti neznam jer bas nisam koristio te playere

15 godina
Software za video obradu - pitanja&odgovori

Uspio sam sve lijepo i brzo uraditi,sve radi bez problema{#}

Jel tako? Tako je!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Htio sam pitat ako postoji još koji bolji program od dvd shrinka?!
Program u kojem mogu izrezivati reklame sličan kao kod dvd shrinka?!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Dominik0102 kaže...
Htio sam pitat ako postoji još koji bolji program od dvd shrinka?!
Program u kojem mogu izrezivati reklame sličan kao kod dvd shrinka?!

to moze i DVDfab samo neznam kolko je dobar u tome kad tu funkciju kod njega nisam nikad koristio

13 godina
neaktivan
Nije DVDfab nešto,DVDshrink je najbolji za obradu videa,ali da barem postoji bolji program od njega samo koi?
15 godina
Dominik0102 kaže...
Nije DVDfab nešto,DVDshrink je najbolji za obradu videa,ali da barem postoji bolji program od njega samo koi?

Daj reci šta tebi točno treba,šta želiš raditi jer pričaš o DVDfabu i DVDshrinku kao o programima sa kojima bi želio OBRAĐIVAT VIDEO ?!?

Oni su prvenstveno namjenjeni za Ripanje i Prženje videa a ne za neki Video Editing!

Ako samo želiš sa orginalnih DVD-a maknuti reklame i dodatne sadržaje onda će ti ova dva biti dobri ali ako želiš rezuckat i spajat,uređivat i lickat... onda ti preporučam ovaj besplatni a donekle dobar free VideoPad.

Evo ti i TUTevi da se lakše snađeš...

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 17:04 (andi.cro).
13 godina
odjavljen
andi.cro kaže...
Dominik0102 kaže...

Daj reci šta tebi točno treba,šta želiš raditi jer pričaš o DVDfabu i DVDshrinku kao o programima sa kojima bi želio OBRAĐIVAT VIDEO ?!?

Oni su prvenstveno namjenjeni za Ripanje i Prženje videa a ne za neki Video Editing!

Ako samo želiš sa orginalnih DVD-a maknuti reklame i dodatne sadržaje onda će ti ova dva biti dobri ali ako želiš rezuckat i spajat,uređivat i lickat... onda ti preporučam ovaj besplatni a donekle dobar free VideoPad.

Evo ti i TUTevi da se lakše snađeš...

DVDfab je prvenstveno namjenjen za skidanje zastite sa diskova 

13 godina

Pozdrav!

Imam pitanje (tj, vise upit za savjet) za izkusne u obradi videa.

Imam monitor omjera 16:10 (1680x1050).

Snimao bi igranje neke igre (uglavnom Battlefield 3) i stavio to na Youtube.

E sad, posto je youtube 16:9 koje su vase ideje, tj savjeti za cim lijepsi konacni rezultat, a da ipak mogu normalno igrati?

Odabir je vjerojatno izmedju (usporedit cu s opcijama na TV-ima {#} )

1.) Prosiriti sliku (kao wide na TV-u) - razvuceni likovi, neprirodan izgled

2.) Rezati sliku gore i dolje (kao zoom na TV-u) - mogucnost da tekst, dio akcije, obavijesti po ekranu ispadnu iz slike

3.) Za vrijeme snimanja igrati na non native rezoluciji (npr 720p) pa ce slika bitni mutna i neproporcionalna - teze za igranje.

4.) Snimati normalno na 1680x1050, prebaciti u 720p ili 1080p i ostaviti crne crte sa strane - naknadna obrada slike znaci losija kvaliteta + dodatne crne crte sa strane

I jedno dodatno pitanje:

Htio bi usporiti neke odredjene dijelove gameplaya. Igranje snimam programom FRAPS.

Pretpostavljam da je najbolji nacin da igram i snimam na 100 FPS-a i onda u programu usporim na npr. 25 FPS-a.

Na koji nacin osigurati 100 FPS-a? (Pocrtano sam vec isprobao. Pomogne, al imam oko 70-90 FPS, a i grafika vise nije kako bi mogla biti)

Smanjivanje rezolucije?

Stavljanje postavka u igri na LOW?

Oveclock proc i graficke?

Prelazak na SSD?

Promjena softvera za snimanje?

Nece ici s ovom konfiguracijom?

Problem je da mi snimanje igranja smanji framerate za 10-30 FPS-a. Sto bi donjeo najvecu prednost?

Pedo medo, Pedo medo, vabi te sa sladoledom
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 17:43 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
CyberDemonVZ kaže...

Pozdrav!

Imam pitanje (tj, vise upit za savjet) za izkusne u bradi videa.

Imam monitor omjera 16:10 (1680x1050).

Snimao bi igranje neke igre (uglavnom Battlefield 3) i stavio to na Youtube.

E sad, posto je youtube 16:9 koje su vase ideje, tj savjeti za cim lijepsi konacni rezultat, a da ipak mogu normalno igrati?

Odabir je vjerojatno izmedju (usporedit cu s opcijama na TV-ima {#} )

1.) Prosiriti sliku (kao wide na TV-u) - razvuceni likovi, neprirodan izgled

2.) Rezati sliku gore i dolje (kao zoom na TV-u) - mogucnost da tekst, dio akcije, obavijesti po ekranu ispadnu iz slike

3.) Za vrijeme snimanja igrati na non native rezoluciji (npr 720p) pa ce slika bitni mutna i neproporcionalna - teze za igranje.

4.) Snimati normalno na 1680x1050, prebaciti u 720p ili 1080p i ostaviti crne crte sa strane - naknadna obrada slike znaci losija kvaliteta + dodatne crne crte sa strane

I jedno dodatno pitanje:

Htio bi usporiti neke odredjene dijelove gameplaya. Igranje snimam programom FRAPS.

Pretpostavljam da je najbolji nacin da igram na 100 FPS-a i onda u programu usporim na npr. 25 FPS-a.

Na koji nacin osigurati 100 FPS-a? (Pocrtano sam vec isprobao. Pomogne, al imam oko 70-90 FPS, a i grafika vise nije kako bi mogla biti)

Smanjivanje rezolucije?

Stavljanje postavka u igri na LOW?

Oveclock proc i graficke?

Prelazak na SSD?

Promjena softvera za snimanje?

Nece ici s ovom konfiguracijom?

Problem je da mi snimanje igranja smanji framerate za 10-30 FPS-a. Sto bi donjeo najvecu prednost?

Najbolje ti je da prebacis rezoluciju igre na 1280x720 i tak snimas 

Da koristi Fraps i dalje i stavi da ti snima u cim vise FPS-a jer ,ako stavis u njegovim postavkama da snima u 25fps-a tolko fps-a ces imat i u igri 

vrlo je korisno da ne snimas na isti hard disk na kojem su ti windowsi i igra ,a bilo bi odlicno kada bi imo vise jezgri na procesoru 

Kada snimis to bit ce ti ogromno ,a najlakse ces to kompresirat  sa handbrake 

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 15:34 (Arnold Layne).
13 godina

Adobe Premiere Pro 5.5.

Kad radim novi projekt koji da "Present" odaberem?

Sve klipove koje cu obradjivat su slike ili videi nastali snimanjem FRAPS-om na racunalu.

Gotov video ce ici na Youtube. 720p.

Je neki od tih "Presenta" napravljen za ovo sto meni treba?

Svi su neka vrsta digitalnih i analognih kamera, NTSC i PAL snimki i slicno...

P.S. Hvala Arnold. U FRAPS-u imam ukljucen 100 FPS-a, al zna svejedno losije izgledati ako igra ima 50-60 FPS-a.

Pedo medo, Pedo medo, vabi te sa sladoledom
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 17:46 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
CyberDemonVZ kaže...

Adobe Premiere Pro 5.5.

Kad radim novi projekt koji da "Present" odaberem?

Sve klipove koje cu obradjivat su slike ili videi nastali snimanjem FRAPS-om na racunalu.

Gotov video ce ici na Youtube. 720p.

Je neki od tih "Presenta" napravljen za ovo sto meni treba?

Svi su neka vrsta digitalnih i analognih kamera, NTSC i PAL snimki i slicno...

P.S. Hvala Arnold. U FRAPS-u imam ukljucen 100 FPS-a, al zna svejedno losije izgledati ako igra ima 50-60 FPS-a.

A nemam ti Adobe Premiere i kolko sam ga koristio nije mi se bas svidio 

no probaj eksportat u neki nekompresirani file i onda ga kompresiraj sa Handbrake 

napravit ce puno bolji posao nego Adobe

15 godina

Odaberi PRESET koji ćeš koristiti na kraju, dakle 1280x720p. Na kraju ćeš ionako završiti na max 30fps za YT, ali preporučam 25 jer je 100 djeljivo s 25.

s.f. - s.n.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.2.2012 21:50 (ninotocka).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
odjavljen
ninotocka kaže...

Odaberi PRESET koji ćeš koristiti na kraju, dakle 1280x720p. Na kraju ćeš ionako završiti na max 30fps za YT, ali preporučam 25 jer je 100 djeljivo s 25.

normalno da ce preset bit u istoj rezoluciji kao i sniman video 

i da neka bude 25 fps-a ,a sta je sa ostalim postavkama oko kvalitete videa ?

15 godina

To nek pita kad smontira.

s.f. - s.n.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Novi sam u video obradi pa me zanima koji je program najbolji.Nije bitno je li komercijalan ili besplatan.važne su mogučnosti.

Naime imam 10 isječaka koje moram spojiti u kratak film.Pri tome ubaciti neke efekte,slike obrađene u photoshopu i to sve montirati u jedan video.Naravno mora imati mogučnost dodavanja teksta i sl.

Hvala Unaprijed

Fitness osobni trener - Više informacija na PM
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Sony Vegas

www.tv.ultimax.info ----softmodam sve Nintendo Wii konzole----
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
Hrvojestr kaže...

Novi sam u video obradi pa me zanima koji je program najbolji.Nije bitno je li komercijalan ili besplatan.važne su mogučnosti.

Naime imam 10 isječaka koje moram spojiti u kratak film.Pri tome ubaciti neke efekte,slike obrađene u photoshopu i to sve montirati u jedan video.Naravno mora imati mogučnost dodavanja teksta i sl.

Hvala Unaprijed

Ak si novi onda ti savjetujem ove:

Također sve ono što si napisao da ti treba ima i free "VideoPad Video Editor{#}

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 19:42 (andi.cro).
14 godina
neaktivan
Kako pojačati zvuk koji je snimljen s mikrofonom i spremiti ga tako pojačanoga ? Jako je tiho a trebalo bi biti troduplo glasnije.
Ustajte prezreni na svijetu !
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Diplomirani pješak kaže...
Kako pojačati zvuk koji je snimljen s mikrofonom i spremiti ga tako pojačanoga ? Jako je tiho a trebalo bi biti troduplo glasnije.

to mozes sa eac3to

15 godina
Diplomirani pješak kaže...

Sa bilo kojim audio/video editorom {#}

Najjednostavnije ti je možda sa Audacityjem!

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.2.2012 19:31 (andi.cro).
14 godina
odjavljen

Evo pitanje: Zašto mi neće ubacit .avi fileove u Sony Vegas Pro 10? Skidao sam K-Lite codec par puta, isto. Skinuo sam neki .dll file, ništa. Imam win8 CP.

R.I.P Tupac 1971. - 1996.

0 0 hvala 0
16 godina

Dali netko koristi DaVinci Resolve? Kako se ponaša na kućnom PCu, na recimo 16GB (req je 12GB, dali ima potrebe/koristi za više npr 24-32-64GB) i GF-VGA (x-1-2) vs Quadro, koji transfer je potreban za HDD i sl. (u upotrebi, ne po recomendationu..), osim Z800-ProMaca i sl. Slaže se novi PiCek i7-3xxx ili ako bude dostupan E-Xeon na s.2011. Kao i izbor OSa, tj dali je netko to radio na 2008R2 (mod u workstation) vs normalne sedmice. Linux za sad nije opcija (cijena).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
footballer kaže...

Evo pitanje: Zašto mi neće ubacit .avi fileove u Sony Vegas Pro 10? Skidao sam K-Lite codec par puta, isto. Skinuo sam neki .dll file, ništa. Imam win8 CP.

Koji kodek je u pitanju? Ne možeš napamet skidati. Uzmi program GSpot i pogledaj koji su video i audio kodeki korišteni.

14 godina
odjavljen
mbaksa kaže...
footballer kaže...

Koji kodek je u pitanju? Ne možeš napamet skidati. Uzmi program GSpot i pogledaj koji su video i audio kodeki korišteni.

Gledo sam na YouTube-u za taj codec. Skinuo sam GSpot, gdje da tražim te codec-e? Jel ikome radi .avi? Meni dođe error ko na slici

R.I.P Tupac 1971. - 1996.
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2012 11:40 (footballer).
13 godina
odjavljen
footballer kaže...
mbaksa kaže...
footballer kaže...

Gledo sam na YouTube-u za taj codec. Skinuo sam GSpot, gdje da tražim te codec-e? Jel ikome radi .avi? Meni dođe error ko na slici

.avi nije codec on je container

ako ne kuzis Gspot skini media info

15 godina
Arnold Layne kaže...
...ako ne kuzis Gspot skini media info

Media Info dolazi sa K-Liteom i automatski se pojavi na desnom kliku tak da ga već ima!

Jel tako? Tako je!!!
13 godina
odjavljen
andi.cro kaže...
Arnold Layne kaže...
...ako ne kuzis Gspot skini media info

Media Info dolazi sa K-Liteom i automatski se pojavi na desnom kliku tak da ga već ima!

a K-Lite treba zapalit skupa sa onim ljudima koji su ga napravili :)

onaj tko ga stavlja nema pojma o codecima niti playerima

15 godina
Arnold Layne kaže...
a K-Lite treba zapalit skupa sa onim ljudima koji su ga napravili :)

onaj tko ga stavlja nema pojma o codecima niti playerima

Nikada nisam imao problema sa njime, niti davno prije (kada baš ništa nisam znao) niti sada (kada ipak nešto znam){#}

Problema sam imao samo kada K-Litea nije bilo jer su mi često falile neke stvari!!!

Jel tako? Tako je!!!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice