Problem sa pojacalom

poruka: 7
|
čitano: 3.101
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Problem sa pojacalom

Pozdrav.

Imam problem sa pojacalom. Pojacalo je ugradjeno u kutiju zajedno sa wuferom. Marke je MS Industrional ML-t901. Pozadi na kutiji se nalaze dva izlaza. Tu sam prikljucivao zvucnike od linije i radilo je super, ali sam opazio da se pojacalo mnogo grije, nisam mogao zadrzati ruku duze vrijeme. Nakon nekog vremena je taj izlaz oslabio i kada prikljucim zvucnik slabo se cuje.  

Da li neko ima neko rjesenje za ovu situaciju ? Da li se to moze popraviti ili je izlaz trajno ostecen ? 

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Problem sa pojacalom

Oštećeno...Nemožeš svake zvučnike u svaku liniju/zvučnu/pojačalo...Najvjerojatnije bi crklo da si nastavio koristi...A to je i MS tako da...

It's better to be hated for something you are,than to be loved for something you're not!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem sa pojacalom

Na njega sam prije toga prikljucivao i fabriske zvucnike koji su bili na njemu kada je kupljen i isto se ponasao.

16 godina
Problem sa pojacalom

Očito si stavio prejake zvučnike za to integrirano pojačalo, jer se pojačalo moralo mučiti da pobudi membrane.

Pretpostavljam da pojačalo daje 2-3 wata, a zvučnici od linije ti imaju nazivnu snagu od recimo 20 wata (ako nisu i jači),

a to ne ide na dugoročne staze.

Generalno vrijedi ovo:

Na pojačalo uvijek možeš spojiti zvučnike veće impedancije, ali u tom slučaju gubiš snagu.

Recimo da ti pojačalo ima snagu 100w na 4 ohma, a zvučnici su 8 ohmski snagu koji bi ti zvučnici dobivali bi bila 50 watta.

U slučaju da ti zvučnici imaju 2 ohma tada bi pojačalo od 100 watta (zbog manjeg otpora zvučnika) pokušalo dati 200 watta

što bi dovelo do pregaranja izlaznog stupnja pojačala.

Ukratko:zvučnici moraju biti iste ili više impedancije (otpora) od pojačala.

Preporuča se i 30% jači zvucnici od maksimalne izlazne snage pojačala.

Znači za pojačalo od 100 watta minimalno 130 wattni zvučnici.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Problem sa pojacalom

A hocu li moci nastaviti koristiti te zvucnike na pojacalu kucnog kina ?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Toruss kaže...

Kako mi znamo koje zvucnike i pojacalo imas?!

It's better to be hated for something you are,than to be loved for something you're not!!!
13 godina
neaktivan
kuny1234 kaže...
Toruss kaže...

Kako mi znamo koje zvucnike i pojacalo imas?!

Koristim SONY s-master digital amplifier. Izlazna snaga pojacala je 130w, tako bar pise na njemu. A koristim zvucnike linije aiwa 6Ω, mislim da imaju vise od 25w. Pojacalo ima 6 kanala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.8.2012 17:42 (Toruss).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice