Prebacivanje audio kazeta na notebook

poruka: 17
|
čitano: 8.199
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Hej,

htjela bih si prebaciti kazete Zloceste djece na komp.

Imam neku Phillips liniju koja ima samo aux ulaz i notebook acer 8920. Znam da mi trebaju nekakvi kablovi da to dvoje nekak spojim i program za snimanje (po mogucnosti neki jednostavniji).

Zahvaljujem!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Od programa preporučujem Audacity, freeware je, a jednostavan. :) Što se tiče kablova, pretpostavljam da nemaš ništa drugo na linija osim izlaza 3.5 jack za slušalice (aux ulaz nam ne koristi, pošto je, kako mu samo ime kaže, ulaz {#} ). Pogledaj u Chipoteci da li postoji 3,5 mm to 3,5 mm jack konektor, te tako poveži izlaz za slušalice na liniji sa ulazom za mikrofon. Ako nema, objasni djelatnicima što ti treba, sigurno će nešto smisliti.

I da... jedna napomena... prije snimanja, podesi glasnoću ulaza u računalo (desni klik na regulator glasnoće u Windowsima, Recording devices i namjesti Mic volume). Bitno je da ti se prilikom snimanja materijala ne događa "clipping" (u Audacityju ćeš vidjeti, imaš dva stupca koja pokazuju glasnoću zvuka, pusti zvuk i namještaj dok ti i najglasniji dio snimke ne prelazi preko 0, u crveno područje stupca). 

Znam da nije najkvalitetnije rješenje, ali i ovo isto jako dobro funkcionira, ja sam to jedno vrijeme koristio i bilo mi je sasvim zadovoljavajuće. 

(evo i slike tog 3,5 mm jacka... to je u biti isti jack koji se koristi na slušalicama, a tebi bi trebao kabel koji ima i na jednom i na drugom kraju takav jack)

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.1.2011 21:25 (WackyZG).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ok. Mislim da sam sve skuzila. Cak mislim da sam dobila taj kabel uz liniju, jedino kaj je jako kratak.

Jel to ovo na slici?

ovo? ovo?
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.1.2011 21:46 (bionda).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Prebacivanje audio kazeta na notebook
bionda kaže...

Ok. Mislim da sam sve skuzila. Cak mislim da sam dobila taj kabel uz liniju, jedino kaj je jako kratak.

Jel to ovo na slici?

Da, to je to. {#}

15 godina
neaktivan

znaci jedan kraj u ulaz od slusalica na liniji a drugi na ulaz od mica u komp? i onda provjerim glasnocu i to je to?

ne znam da li cu danas to stici isprobat ali sutra budem sigurno. daj svrati ak bum imala jos pitanja. {#}

evo skuzila sam da imam nero soundtrax i sad sam spojila ovak kak sam gore napisala ali mi nema muzike na kompu. kao da nije dobro spojeno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.1.2011 22:31 (bionda).
16 godina

Provjeri da ti u Recording devices mic nije slučajno stavljen na mute.... to mi prvo pada na pamet..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mic funkcionira bez problema. Jel trebam nekaj otvorit kod nera ili bi mi se mjuza automatski trebala cuti na kompu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

1. Kakav je konektor na AUX izlazu....jeli 3.5 mm ili onaj cinch?

2. Jeli imaš potrebne kablove za spajanje?

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am B-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nemam aux izlaz.

spojila jedan kraj u rupu za slusalice na liniji a drugi u rupu za mic na kompu. sad sam si ipak instalirala audacity pa cu vidjeti jel s tim radi.

evo sa audacityem sam uspjela nekaj snimit. moram sad to jos nekak podesit da se bolje cuje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.1.2011 23:09 (bionda).
15 godina
neaktivan
bionda kaže...

nemam aux izlaz.

spojila jedan kraj u rupu za slusalice na liniji a drugi u rupu za mic na kompu. sad sam si ipak instalirala audacity pa cu vidjeti jel s tim radi.

a-ha...onda OK

ja sam uvijek spajao na Line-in utor (onaj plavi) na zvučnoj  pa onda prebacim na programu od zvučne na Line-in zbog normalizacije zvuka....inače sam to spajao na Mic utor ali onda sam morao smanjit jačinu mic-a na pola i manje da bude normalan zvuk....u suprotnom zvuk krči {#}

nemoj odma snimat nego prvo pogledaj jačinu zvuka kojeg prikazuje onaj mjerač u Audacity-u...kad počne malo skakat od zelenog do crvenog tad je dobro....počni snimat i dobro pogledaj snimku da čuješ kvalitetu {#}

Varaždinsko kiselo zelje...najslađe kiselo :D (pogled na avatar) _ _ _ _ _ _ Ako sam ti pomogao, stisni HVALA ili te NUKE-am B-)
16 godina
bionda kaže...

Mic funkcionira bez problema. Jel trebam nekaj otvorit kod nera ili bi mi se mjuza automatski trebala cuti na kompu?

-da i ne, ovisi o opcijama drivera (listen, boost+20db, izlazni uređaj..). Kao i o tomu dali je mic ili line ulaz aktivan (ili na novijim driverima-hardwareu može biti bilo što..)

u pravilu, je mic ugašen (mute), automatski ga pali npr skype... (microfonije) pa se izbjegava slanje zvuka s mic. na zvučnike.

-mic ulaz nebi trebalo koristiti za line ... (može, treba dosta stišati). Možda imaš i line-in (plavi).

Za snimanje/izbor ulaznog signala sve se nalazi u driveru, treba potražiti koji ulaz se snima ili možda opciju ''what u hear''..

Pošto je to već antologijski materijal (samo još da Pervan umre..) bilo bi poželjno to obaviti linijskim kazetofonom i normalnim ulazom jer kod mic-a je vejrojatno osjetljivost prevelika (česti clipping..)

Od soft. meni je CoolEdit još uvijek 'dobar', predpostavljam da Audacity ima slične opcije... može nuditi izbor ulaznog singnala/uređaja za snimanje.

Ako ima WU metar prati malo.. do 98%-crveno ili nula.. (i stariji nero-audio editori su OK, vjerojatni problem je samo driverski tj podesit opcije).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

da, bas krci. moram jos jednom procitati kaj ste napisali da skuzim di i kaj moram. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam taj plavi line in. Da u njega ustekam umjesto u mic?

Evo ustekala sam u taj plavi utor i sad je puno bolja snimka.

Sad se moram malo s tim igrati da vidim kak se kaj stela.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.1.2011 23:38 (bionda).
16 godina
bionda kaže...

Imam taj plavi line in. Da u njega ustekam umjesto u mic?

-naravno! (to mu je namjena)

Nakon tog samo provjeriti opcije drivera i u soft. za snimanje bi trebalo po defaultu raditi..

Može se desiti drugi problem, da je izlaz sa linije za slušalice (pre)tih... ali barem neće biti clippinga i krčanja..

Prema WU-metru možeš postupno pojačavati na liniji. (nakon neke granice nema koristi zbog automatskog levela..)

-za snimanje, odaberi wav(PCM), 44.1khz stereo, lako je kasnije konvertitati u npr mp3.

15 godina
neaktivan

daj mi sam jos reci di je output file. ili kak se sprema to kaj se snimi. instalirala sam i onaj lame nekaj.

16 godina
bionda kaže...

daj mi sam jos reci di je output file. ili kak se sprema to kaj se snimi. instalirala sam i onaj lame nekaj.

-predpostavka (jer ne koristim te programe) .. u Save As... (ostalo bi trebalo biti jasno).

lame enc. je OK za mp3, ali na prosjećnom današnjem OSu većinu stvari već imaš (iz samih windowsa). Prvo snimi kao wav.

15 godina
neaktivan

ok. skinula sam si neke upute kak se s tim rukuje pa cu valjda skuzit sve kaj mi treba.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice