koje codece koristiti za 32bit vistu i otkud ih download-ati za sljedece
1. divx, xvid i sl. koji imaju ekstenziju .avi
2. hd video 1080 x264 koji imaju ekstenziju .mkv
hvala!
koje codece koristiti za 32bit vistu i otkud ih download-ati za sljedece
1. divx, xvid i sl. koji imaju ekstenziju .avi
2. hd video 1080 x264 koji imaju ekstenziju .mkv
hvala!
Mislim da je na Bug-ovom DVD-u bio Vista codec pack.
Ili je to bilo na DVD-u od drugih novina?
Uglavnom ja ga koristim i radi sve 5.
EDIT:hehe.Postao sam gmižući član communitija
jesi mozda pokrenuo koji hd video u "mkv" formatu s tim codecima
iz "vista codec packa"? to me puno vise zanima nego divx.
ja sam pokretao par animea u hd kvaliteti sa VLC-om probaj meni je radilo takodjer koristim vistu.
Ja koristim vec duze vrijeme KMPlayer, i nisam naisel na format koji mi nije otvorio . . . Otvara i HDclipove, i AVI i FLV, ugl. po meni veoma dobar player . . .
meni je najbezbolnije rješenje za mkv fileove Combined Comunity Codec ( CCCR ), ali može i zasebno haali media splitter + ffdshow + media player classic jer mi ovaj plyer daje hrpu opcija za konfiguriranje i direktan pristup filterima. Uglavnom preko mkv-a gledam HD materijal pa mi je zgodno prešaltati preko haalija izbor na powerdvd dekoder koji koristi video akceleraciju grafičke koja je već sistemu .
Instaliro novi k-lite codec pack i bsplayer i sve radi ko prije na xp-u
Na ovom linku možete skinuti najnoviju verziju Codec Packa za Vistu: http://www.softpedia.com/progDownload/Advanced-Vista-Codec-Package-Download-55586.html
Ja za skoro sve videoformate koristim VLC Player, osim za MPG i WMV, za njih koristim Vistin Media Player 11 kad ga već imam. VLC otvara sve na što sam naišao. BS Player u Visti zaboravi. Ima previše grešaka s njom. Često mi se znao zablokirati ili se zatvori sam od sebe.
Klasicni Xvid kodek..
Klasicni Divix 6.01 kodek...
I VLC player ... sve radi (.mkv, .ogg, itd) ... ni jeden problem ...
Uglavnom preko mkv-a gledam HD materijal pa mi je zgodno prešaltati preko haalija izbor na powerdvd dekoder koji koristi video akceleraciju grafičke koja je već sistemu .
Klasicni Xvid kodek..
Klasicni Divix 6.01 kodek...
I VLC player ... sve radi (.mkv, .ogg, itd) ... ni jeden problem ...
Žao mi je jedino što BS player ne radi na 64 bitnoj Visti... nadam se da će uskoro izač neka nova verzija koja će raditi - VLC je odličan player, ali me živcira 'hendlanje' titlovima.
. Evo da budem određeniji. Kod mene u praksi to funkcionira ovako:
Sav video materijal gledam u media player classicu kojeg sam registrirao da bude program za otvaranje mkv datoteka i uz uključenu podršku za VMR9 ( options - output ).
MPC ima dosta opcija kojima se jednostavno može pristupiti desnim klikom miša na video zaslonu. U padajućem izborniku postoji opcija "filters" gdje se mogu vidjeti svi filteri koje MPC koristi da bi renderirao audio i video mkv ili avi datoteke. S te točke moguće je jednostavno pristupiti izbornicima kodeka koji se koriste, ako ih dotični ima.
Ako je sistem relativno čist, poput mojeg, recimo, koji ima instaliran powerdvd i sa njime pripadne DX filtere za dekodiranje, te ffdshow, MPC će za renderiranje iskoristiti filter koji je "default" za kodek koji se vrti. Meni u ovom slučaju mkv hd video dekodira trenutni H.264/AVC dekoder, što je obično ffdshow ako je isti instaliran sa osnovnim postavkama.
ffdshow inače koristi napredne matematičke algoritme za dekodiranje, koji su sa zadnjim inačicama dosta brzi i za najzahtjevniji HD materijal, ali ne koristi video akceleraciju. PowerDVDovi DX filtri pak koriste ( Cyberlink h.264/AVC dekoder ima integriranu podršku za Nvidijin Purevideo i ATIjev AVIVO ) te se u njegovim opcijama može uključiti postavka "Use DxVA". Ako je sistem bez viška codeca, poput gore mojega slučaja, jednostavni disejbliranjem podrške za h.264 u ffdshowu Cyberlinkov codec preuzima glavnu riječ i dekodira video uz uključenu video hardversku akceleraciju.
Za današnja računala, kažem, ffdshow sasvim lijepo radi svoj posao i nema potrebe za VA, ali koliko sam primjetio, na malo slabijim strojevima ( jednoprocesorskim konfiguracijama, npr ) - ova promjena zna biti itekako vidljiva korz trzavu ili glatku reprodukciju HD materijala. Za druge codece treba provjera mogućnosti, ali koliko znam xvid h.264 , coreavc, i neki ostali codeci uglavnom ne koriste VA. S ostalim codecima obično imam devizu ne pretjerivati, nego minimizirati. Defakto, osim ffdshowa, jedino što možda zatreba je kakav flv, quicktime i real video dekoder.
Defakto, osim ffdshowa, jedino što možda zatreba je kakav flv, quicktime i real video dekoder.
Vicko - prihvatio si rješenje i zaključio temu! Ako imaš novo pitanje - pokreni novu temu!