evo ovako: imam dakle jedan album Metallice koji je u .dts formatu (5.1 zvuk). Sad bi ja to htio zapržiti na CD i slušati na kućnom kinu ali da zvuk ostane 5.1. Shebao sam već oko 25 CD-a i svaki puta dobijem ili stereo ili noise, ali nikako 5.1. Pročitao sam valjda oko 30 tutoraijala po netu kako to napravit ali ništa ne uspjeva (moguće zato što je većina tutorijala stara preko 5 godina). Već lagano šizim. Znam da je moguće samo meni izgleda ne polazi za rukom. Inače da budem siguran da mi 5.1 zvuk na kućnom kinu radi skinuo sam album grupe Queen kao DTS Music CD (image) i spražio na CD i radi perfektno. Dakle, svaki savjet je dobrodošao
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nasumičnim guglanjem došao sam do 2 zaključka.
Probaj zapržiti .dts fajlove kao Data CD, i pročitao sam da mora biti na 44.1 kHZ .dts fajl da bi radio zapržen.
Preimenuj u wav, prži sa Nerom kao audio CD.
Nasumičnim guglanjem došao sam do 2 zaključka.
Probaj zapržiti .dts fajlove kao Data CD, i pročitao sam da mora biti na 44.1 kHZ .dts fajl da bi radio zapržen.
Da tu je taj problem, moji .dts su 48 kHz, a čini se da nema jednostavnog načina da ih prebacim na 44.1 kHZ
Preimenuj u wav, prži sa Nerom kao audio CD.
Ne pali, kad to napravim dobijem samo noise i na display-u od kućnog kina mi piše PCM CD Mode
Možda je malo banalno pitanje,ali da li ti receiver ima ugrađeni DTS decoder? Vidiš,ja imam Sony-jev STR-DE635 koji ima samo AC3 decoder tako da svaki DTS zvuk koji mi dolazi s SPDIF-a moram prekonvertirati u AC3 da dobijem 5.1. Drugo,zašto si tako zapeo za 5.1 zvuk što se tiće muzike? Kapa dolje naprednim tehnologijama ali meni je za muziku stereo zvuk uvijek Bog il batina,bilo da slušam studijske ili koncertne izvedbe. Filmovi su nešto drugo.
Možda je malo banalno pitanje,ali da li ti receiver ima ugrađeni DTS decoder? Vidiš,ja imam Sony-jev STR-DE635 koji ima samo AC3 decoder tako da svaki DTS zvuk koji mi dolazi s SPDIF-a moram prekonvertirati u AC3 da dobijem 5.1. Drugo,zašto si tako zapeo za 5.1 zvuk što se tiće muzike? Kapa dolje naprednim tehnologijama ali meni je za muziku stereo zvuk uvijek Bog il batina,bilo da slušam studijske ili koncertne izvedbe. Filmovi su nešto drugo.
Ima DTS dok na njemu slušam albume koji su DTS a skinio sam ih s neta kao image i samo zapržio na CD, u pitanju je Aiwa XR-DV701. Ma nije da sam zapeo nešto za 5.1 Ali htio bih čuti Metallicu na tom sistemu jer je zvuk debelo superiorniji ovim mojim 5.1 zvučnicima spojenim na PC.