Kako "zapržiti" .dts fileove na CD

poruka: 6
|
čitano: 2.759
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

evo ovako: imam dakle jedan album Metallice koji je u .dts formatu (5.1 zvuk). Sad bi ja to htio zapržiti na CD i slušati na kućnom kinu ali da zvuk ostane 5.1. Shebao sam već oko 25 CD-a i svaki puta dobijem ili stereo ili noise, ali nikako 5.1. Pročitao sam valjda oko 30 tutoraijala po netu kako to napravit ali ništa ne uspjeva (moguće zato što je većina tutorijala stara preko 5 godina). Već lagano šizim. Znam da je moguće samo meni izgleda ne polazi za rukom. Inače da budem siguran da mi 5.1 zvuk na kućnom kinu radi skinuo sam album grupe Queen kao DTS Music CD (image) i spražio na CD i radi perfektno. Dakle, svaki savjet je dobrodošao

Unless Silkroad has a hole i can stick it in, i prefer spending money on the girlfriend... ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nasumičnim guglanjem došao sam do 2 zaključka.

Probaj zapržiti .dts fajlove kao Data CD, i pročitao sam da mora biti na 44.1 kHZ .dts fajl da bi radio zapržen.

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Preimenuj u wav, prži sa Nerom kao audio CD.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Kako "zapržiti" .dts fileove na CD
Slash 666 kaže...

Nasumičnim guglanjem došao sam do 2 zaključka.

Probaj zapržiti .dts fajlove kao Data CD, i pročitao sam da mora biti na 44.1 kHZ .dts fajl da bi radio zapržen.

Da tu je taj problem, moji .dts su 48 kHz, a čini se da nema jednostavnog načina da ih prebacim na 44.1 kHZ

Father_Dougal kaže...

Preimenuj u wav, prži sa Nerom kao audio CD.

Ne pali, kad to napravim dobijem samo noise i na display-u od kućnog kina mi piše PCM CD Mode

Unless Silkroad has a hole i can stick it in, i prefer spending money on the girlfriend... ;)
16 godina

Možda je malo banalno pitanje,ali da li ti receiver ima ugrađeni DTS decoder? Vidiš,ja imam Sony-jev STR-DE635 koji ima samo AC3 decoder tako da svaki DTS zvuk koji mi dolazi s SPDIF-a moram prekonvertirati u AC3 da dobijem 5.1. Drugo,zašto si tako zapeo za 5.1 zvuk što se tiće muzike? Kapa dolje naprednim tehnologijama ali meni je za muziku stereo zvuk uvijek Bog il batina,bilo da slušam studijske ili koncertne izvedbe. Filmovi su nešto drugo.

www.hrphotocontest.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.6.2011 14:46 (BlackMoon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Kako "zapržiti" .dts fileove na CD
BlackMoon kaže...

Možda je malo banalno pitanje,ali da li ti receiver ima ugrađeni DTS decoder? Vidiš,ja imam Sony-jev STR-DE635 koji ima samo AC3 decoder tako da svaki DTS zvuk koji mi dolazi s SPDIF-a moram prekonvertirati u AC3 da dobijem 5.1. Drugo,zašto si tako zapeo za 5.1 zvuk što se tiće muzike? Kapa dolje naprednim tehnologijama ali meni je za muziku stereo zvuk uvijek Bog il batina,bilo da slušam studijske ili koncertne izvedbe. Filmovi su nešto drugo.

Ima DTS dok na njemu slušam albume koji su DTS a skinio sam ih s neta kao image i samo zapržio na CD, u pitanju je Aiwa XR-DV701. Ma nije da sam zapeo nešto za 5.1 Ali htio bih čuti Metallicu na tom sistemu jer je zvuk debelo superiorniji ovim mojim 5.1 zvučnicima spojenim na PC.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice