Prije svega pozdrav ekipi. Novi sam na forumu, pa je red da pozdravim za početak. :) Iz BiH sam. Živim u Sarajevu itd...
Naime, mislio sam polagati Microsoft-ov kurs koji se kod nas u Sarajevu polaže u Logosoft-u i dobije se zvanična Microsoft-ova diploma.
Na početku sam te priče. Skupljam materijal. Nabavio sam knjigu: "6419B Configuring, Managing and Maintaining Windows Server 2008-based Servers" Volume 1 koja je na engleskom jeziku. Tražio sam na našem, ali nisam mogao nači. Imam i knjigu: "6419A Configuring, Managing and Maintaining Windows Server 2008-based Servers" Volume 2 koja je u stvari pomočna knjiga sa vježbama. Ako neko zna kako doći do ovih knjiga koje su na našem jeziku, bio bih mu zahvalan.
To je ono sporedno pitanje, a sada glavno. Gdje može da se skine testni Microsoft Server 2008 sa aplikacijom Hyper-V i virtualnim mašinama?
Upučeni znaju o čemu govorim. Predpostavljam da se može pronači na Microsoft-ovom sajtu, ali ja nemogu da se snađem. Dobro će mi doći svaki direktni link za Download, kao i svaki savjet i uputstvo. Htio sam iznajmiti računar koji ima 8 GB RAM i koji može podržati ovo pa da vježbam prije ispita. Ali prije toga moram skinuti ove aplikacije, pa da sve to podignem na pomenuti računar.
Hvala u naprijed na svakom odgovoru.