AI mi djeluje inteligentnije od većine napisanog u ovoj temi, a i ekonomičniji je u potrošnji "praznog" prostora.
Možete vi sada drviti do besvijesti, ali AI je alat i to vrhunski. Kako će se koristiti? Pa kao i svaki drugi alat, netko će si cirkularom otkinuti prste, a netko napraviti nešto korisno.
Čemu potreba za ovolikim pametovanjem?
AI me podsjeća na davnije doba, prelazak sa analogne fotografije na digitalnu, pa i prelazak sa HDD na SSD, uvijek isti komentari, crne misli i predviđanja.
Što se mene tiče AI je revolucija. I to piše senior full stack programer sa 25+ godina iskustva.
Vibe coding? Zašto ne. Kao što je youtube omogućio "anonimcima" da dođu do svoje publike, tako će i AI pomoći u poticanju kreativnosti.
Usput, hvaljeni Linux je izgleda šupalj poput švicarskog sira, AI mu svakih desetak dana pronađe propuste i rupe kojih se ni Windowsi ne bi posramili. 
Osim što ti analogije nemaju smisla (jer je većina borbi protiv tehnologije u suštini bila borba za bolje uvjete - sa većinom napredaka u tehnologiji produktivnost po radniku je bila veća a naknade nisu rasle istom mjerom) upravo ovo spominjanje YouTubea je glupo iz dva razloga:
1. Kao što je youtube omogućio "anonimcima" da dođu do svoje publike, tako će i AI pomoći u poticanju kreativnosti.
Ono je non-sequitur jer jedno nema veze sa drugim, YouTube jest donio veću publiku, ali svi ti ljudi su i prije toga i tijekom toga i sada - kreativni. Bili bi kreativni i bez YouTubea.
2. Najveća buna protiv AIa dolazi upravo od tih kreativaca jer em im AI botovi kradu videe i rade isječke, em najgori grifteri jedini koriste AI za svoje pizdarije, a na kraju i jebeni Google je vjerojatno uveo AI za provjeru sadržaja i za Copyright claims, pa sada najbolji tuberi muku muče sa demonetizacijama i upozorenjima da će im ukloniti kanal jer AI ne shvaća šale pa je tako jednom od najboljih tubera obrisao video u kojem se šali da će ošamariti bebu.
Što se same krrađe videa tiče, pratio sam jednog tipa koji je komentirao glazbu i radio top ljestvice i iznosio "fun facts" da bi mi se na kraju počeli pojavljivati njegovi isječci ali sa bot kanala.
Nema šta, top šit tehnologija baš za kreativce :D
obzirom da kapitalizam RuLz, koliko nudiš da pročitam što si napisao? mislim nije da isto nije napisano već zilijun puta, tako da očekujem izdašnu ponudu.

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
)