"a da ti nemaš obraza reći to isto za Ruse, nego se prosipaju floskule, Ameri započeli rat u Ukrajini, prisilili jadnog Putina i sl."
Te "Floskule" su točne i istinite, osim što Putin nije jadan.
Ja sam rekao da sam neutralan, izjasnio sam se i u ovoj temi da navijam za Europu na široj razini , snažnu i samostalnu, na užoj normalno za RH. Ne želim da budemo podguzna muha ujki Samu (za razliku od mnogih na forumu) zato što nas tako iskorištava (očito to radi). Treba pokušati balansirati između tih sila (hegenoma).
Jesam napisao iznad u ovoj temi da je Rusija sekundarni hegemon! Čitaj, ne mogu se kao papagaj svaki komentar svakome od vas pravdati, kao da sam kriv što pametno razmišljam 😜
@Ratni Čekić napiše:
"teritorijalnu cjelovitost što su potpisali i garantirali kao obvezu Rusija, UK, USA . Budimpeštanski memorandum 1994".
Je garancija ako slušaš jačeg susjeda ili pametno balansiraš da ga ne uvrijediš, smatrajte to kao što mi moramo slušati Švabe, tako su Rusi smatrali da ih Ukrajinci moraju slušati za šaku rubalja a da će ovi biti zadovoljni suradnjom (Rusija je nudila tada 20 milijardi dolara Ukrajini da izaberu uniju sa njima umjesto sa EU i na to je Ukr. pristala ali dogodio se puč 2014), a da im EU "otme" "njihov" ruski Kijev i nedaj Bože Krim, to smatraju povredom otadžbine, a tek kad su čuli informacije da bi Ukrajina ušla u NATO, a svi valjda znamo tko je Natov neprijatelj i da bi imali američku vojnu bazu umjesto njihove na Krimu to je izdaja i nedopustivo. Eto tako oni shvaćaju to Ukrajinsko demokratsko opredjeljenje.
I ne treba biti naivan da susjedi ne mjerkaju tvoju zemlju. Recimo u našem susjedstvu samo BIH nema aspiracije za naš teritorij (a nisam ni za njih siguran 😅 ).
Italija bi vrlo rado vratila svoj Fumine i ostalu Dalmaciju, to uopće ne taje.
Slovenija je već otkinula parče mora gdje želi izlaz na otvoreno more te bi pravili luku. Mađarska pokušava preko svog milijunaša Mesaroša (sponzor NK Osijek) koji kupuje našu zemlju po Baranji a Mađari financiraju naše Mađare da uzimaju dvojno državljanstvo.
Dok srpski kriminalac kralj mesa kupuje zemlju na istoku i širi se kao kuga, a tamo gdje je preuzelo zadruge i silose iživljavaju se nad radnicima Hrvatima a Srbi se zapošljavaju masovno i postavljaju na funkcije. I hvala Bogu što nemamo Rusiju ili neku moćniju zemlju pokraj sebe.
Htio sam komentirati taj "sporazum", gledao nedavno američki dokumentarac o tome, ako lažu ti bivši dužnosnici koji su svjedočili u dokumentarcu onda lažem i ja.
Uglavno to što su potpisali je govno , tada američki dužnosnici su shvaćali da te rečenice ne jamče ništa zato što su tako odvjetnički sročene da ne znače zapravo ništa konkretno, tada je bio cilj samo da ne dođe do nuklearne proliferacije. Cilj je bio nasamariti Ukrajince da se odreknu nuk. oružja od strane Amera i Rusa. No vjerojatno su i sami Ukrajinski dužnosnici to znali uz nešto mita ili prisile.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS