Zaljubljenost: najljepša bolest bez dijagnoze

poruka: 6
|
čitano: 2.446
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zaljubljenost: najljepša bolest bez dijagnoze".
18 godina

Vulkanci: Fascinantno.

2 0 hvala 0
18 godina
Re: Zaljubljenost: najljepša bolest bez dijagnoze
Znam da će me popljuvat mnogi koji ne razumiju, no zaljubljenost je uzrokovana stimuliranjem naših podsvjesnih emocionalnih kuka koje smo dobili kao bebe/mala djeca kad smo bili fascinirani našim roditeljima. Upravo taj vrlo rani emocionalni utisak na nas je uzrok zašto svjesno ne razumijemo zašto nas neka osoba privlači, a jer nas privlači na podsvjesnom nivou. Mozak tu privlačnost onda pokušava racionalizati stvaranjem projekcija koje ne moraju imati veze sa stvarnošću i koje onda kačimo na tu osobu "ona je divna", "ona je savršena" iako možda nije ni pod razno, itd., a ide i u ekstreme kada je npr. žena zaljubljena u nasilnog muža i sl. jer ju je vjerojatno otac mlatio od ranog djetinjstva i takvo ponašanje osjeća kao poznati oblik pažnje

Kako bi rekli oni mudriji: if you feel butterflies, run, she's not the one

E sad, što ubija privlačnost? - realnost. Jer koja je razlika između npr. "zgodne plavuše" i identične osobe dakle "zgodne plavuše koja se zove Paris Hilton"? Pa samo znanje da dok ne znamo tko je ta osoba, možemo lijepiti na nju svakojake projekcije, a kad ju upoznamo i vidimo karakter i osobine koje se krenu kosit s našim projekcijama, onda mozak više ne može keljiti projekcije jer "cognitive dissonance"
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2026 11:21 (Ges).

0 0 hvala 0
7 godina
makopos kaže...

Vulkanci: Fascinantno.

Vulkanci : Nije logično. Živi dugo i prosperiraj !

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2026 15:18 (bernibug).
14 godina

I onda se probudiš nakon nekog vremena i skužiš da si bio zaljubljen u vješticu 

Super Maria su stvorili Japanci,Talijan je a govori Engleski, kompanija mu ima urede u Americi, trči kao Ruski atletičar i skuplja novčiće kao Židov! Ne budimo rasisti budimo kao Mario!
Moj PC  
1 0 hvala 0
5 godina

Istina živa, sve kao u tekstu ta je ludost kod mene trajala punih 3 mjeseca, mozak by by

Moj PC  
0 0 hvala 0
20 mjeseci
"Da nema zaljubljenosti nebi svita bilo"!
Ali zaljubljenost može biti jako gadna bolest, čak kobna ako već imaš ženu 😅
I "labilnijim" ljudima na to , tipa skloni zaljubljivanju može biti puno teže u životu, manje razuma.
PS upoznao sam djevojku koja je žrtva, jadna dopisuje se sa "Armin van Buurenom", koji stalno izvlači novca od nje. Armin je jedan od najbogatijih didžejeva , posjeduje svoj privatni mlazni zrakoplov pa ne razumijemo kako ne sumnja ni malo, čak je i oženjen ali njoj je rekao da će ženu ostaviti uskoro radi nje (klasična priča).

Doktore mogu li se Epsteinovi prijatelji, ako ikada završe na sudu izvući na tu dijagnozu?
Tipa druže sudija zaljubio sam se u malu ili maloga (zapravo seksualne maloljetne žrtve) , šta ćeš nisam imao izbora, (ha, ha, oni na sudu)!

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2026 21:28 (Sirotanovic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice