Bernie Sanders: 50 posto vlasništva AI tvrtki treb

poruka: 24
|
čitano: 6.018
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Bernie Sanders: 50 posto vlasništva AI tvrtki treb".
8 godina

da te TACO čuje...komunjaro...zar MAGArci nemaju alergiju na socijalizam

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
2 3 hvala 0
18 godina
Re: Bernie Sanders: 50 posto vlasništva AI tvrtki

1 0 hvala 0
18 godina
Apasalutno se slažem sa šjor Sanders-om.
Kako ono ide stara poslovica: mozes me pitati za sve osim za prvi miljun.

Tako da je šjor Sanders apsolutno u pravo kada kaže da su svi ti LLM-ovi sa trenirali na krađi raznih vrsta autorskog vlasništva, druga je stvar šta je društvo totalno izdrogirano dopaminom i kompletno apatično pa to smatra kao nešto sto je prihvatljivo.

Jedina stvar koju se ne slažem je - tajming.
Treba samo još malo pričekat šjor Sanders, pa kad to sve rokne uzest 50% i veliku količinu gamadi koja je skupila tu lovu na način na koji je skupila, bacit u zatvor za gospodarstveni kriminal.

Teško da naravno da će to biti tako - ali čovjek može sanjati, zar ne?
Computers will never take the place of books. You can't stand on a floppy disk to reach a high shelf. -- Sam Ewing

8 1 hvala 1
16 godina
Da je ovo neko mladi izjavija jis bi reka da razumin svi ovi sta su razapinjali na spomen komunizma prije koje desetljece nemaju pravo davat ovakve izjave
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

1 0 hvala 0
10 godina

Neka narod skupi novac pa kupi dionice AI tvrtki .

Ili ovaj stari kenjac misli sprovesti otimačinu imoivine poduzetnih ljudi  kao u Rusiji 1917., istočnoj Europi 1945. , Kini, Sjevernoj Koreji , Kubi ... 

Amerika je zaista potonula sa grlatim Trumpom, Bernijem ... senilnim starcima sa jednom nogom u grobu  i  njihovim promoviranjem  totalitarizma .

waaagh ;

2 3 hvala 0
18 godina
warhammer kaže...

Ili ovaj stari kenjac misli sprovesti otimačinu imoivine poduzetnih ljudi  kao u Rusiji 1917., istočnoj Europi 1945. , Kini, Sjevernoj Koreji , Kubi ... 

Pitanje je koliko je AI baziran na otimačini tuđeg intelektualnog vlasništva.

To što je nešto dostupno ne znači i da se može koristiti u komercijalne svrhe.

18 godina

:D imaju amerikanci, ali korporacije njihove nemaju jer se vode po motu Socialize the Costs and Privatize the Profits.

Linux, Arch Linux.
14 godina

Nabijem ga

Super Maria su stvorili Japanci,Talijan je a govori Engleski, kompanija mu ima urede u Americi, trči kao Ruski atletičar i skuplja novčiće kao Židov! Ne budimo rasisti budimo kao Mario!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Srp i čekić opet su u usponu.

Samo, neka čitatelji ovog članka ne budu u zabludi - Bernie Sanders nije siromašni proleter. Sasvim udobno živi i spada u gornjih 5% stanovništva po bogatstvu.

2 2 hvala 1
12 mjeseci

Logicno, Ako financije puknu, puknu po svima pa je lakse, ako uspije sumanuto bogacenje je donekle ublazeno. 

Jedino ne znam kako ce si objasniti da nisu komunjare, dobro je HCMA napisal :).

Treba skrojiti novu logiku razmisljanja u kojoj si kaitalisticka komunjara 

1 1 hvala 0
4 godine
Cheeto (in chief) često koristi izraz "socijalizam" kao političku kritiku, no njegovo upravljanje industrijom oslanja se na državni intervencionizam i protekcionizam. Njegove mjere uključuju visoke carine i izravno državno spašavanje kompanija, a u nekim se slučajevima okreće i izravnom državnom vlasništvu

* TACO = Trump always chickens out

6 0 hvala 0
8 godina
My2Cents kaže...

Logicno, Ako financije puknu, puknu po svima pa je lakse, ako uspije sumanuto bogacenje je donekle ublazeno. 

Jedino ne znam kako ce si objasniti da nisu komunjare, dobro je HCMA napisal :).

Treba skrojiti novu logiku razmisljanja u kojoj si kaitalisticka komunjara 

komu ništa...komu sve...to mi je mater rekla da je bila parola onda kad je bila jedna vrsta zimske salame

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
10 godina

Prema tim korporacijama nemam baš neke osjecaje. Da pocnu propadat spašavali bi ih našim novcem, a dok im ide dobro profit odlazi u džepove pojedinaca

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
5 1 hvala 1
17 godina

Jer opće je poznato da su političari najsposobniji u upravljanju velikim kompanijama. 

Moj PC  
3 1 hvala 2
18 godina

Komunizam za milijardere. Elon Musk, kojega je teško optužiti za ljevičarstvo, sam je izjavio da će AI dovesti do nečega nalik komunizmu.

1 0 hvala 0
7 godina
dejo6 kaže...

Jer opće je poznato da su političari najsposobniji u upravljanju velikim kompanijama. 

Upravljanje i vlasništvo nisu iste stvari.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
7 godina

Nesto slicno se moze cuti i u Irskoj, a razlog je sto kucanstva placaju poprilicno skuplju struju, odnosno poskupljuje odrzavanje mreze zbog "ulaganja" u AI kojemu nikada dosta struje, tako da ispada da subvencioniraju sami AI.

3 0 hvala 1
14 godina
Samo neka Kina i dalje bude vječna inspiracija Americi.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
SveZauzeto kaže...

Samo, neka čitatelji ovog članka ne budu u zabludi - Bernie Sanders nije siromašni proleter. Sasvim udobno živi i spada u gornjih 5% stanovništva po bogatstvu.

Pa konacno vrijeme je da srp i cekic budu u usponu umjesto svastike i sl. 

5% americkog ili globalnog stanovnistva? 

20 mjeseci
Eee daaaavno je jedan pametan ćovijek rekao "Amerika i Engleska bit će zemlja proletera" 👴🏼
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina

Sanders je "ljevičar" i "komunjara" koliko su i F.D. Roosevelt i D.D. Eisenhower bili. To je samo stupidni ali na žalost uvelike efektni način da pobornici status quo-a i brutalne eksploatacije neuku američku javnost (a i šire) plaše nekakvim baukom socijalizma/komunizma. Ako si krajnje desno, sve ostalo ti se čini lijevo. Zadnjih godina je Overtonov prozor pomaknut do ekstrema, i ne samo u SAD.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2026 12:29 (Al Crane).

3 0 hvala 0
10 godina
Nehaj007 kaže...
Samo neka Kina i dalje bude vječna inspiracija Americi.

PRC je mokri san MAGA trumpoida . Jena partija  , jedan veliki vođa koji kontroliraju poslovanje domaćih privatnih mega koorporacija .

MAGA bi se čak mogao uporediti sa Maovom kulturnom revolucijom po mnogim namjerama i akcijama .

waaagh ;
12 godina
konjRR kaže...
SveZauzeto kaže...

Pa konacno vrijeme je da srp i cekic budu u usponu umjesto svastike i sl. 

5% americkog ili globalnog stanovnistva? 

Američka razina prihoda, ne svjetska.

7 godina

Propada li propada, evo samo što nije 

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2026 15:19 (Al Crane).

2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice