Koji dodaci prehrani zaista imaju znanstvenog smis

poruka: 89
|
čitano: 18.183
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Koji dodaci prehrani zaista imaju znanstvenog smis".
17 godina
Re: Koji dodaci prehrani zaista imaju znanstvenog
mbaksa kaže...
Gajotres kaže...
Ja sam dobio bubrežne kamence od keta i završio na hitnoj.

Kako dugo si bio na keto dijeti, kako znaš da ti kamenci već nisu bili u nastajanju i prije keto dijete, što si sve jeo na keto dijeti?

Citirat ću Vatrogasce 

Što ja nekad popijem...
Nekima teško je preplivati

Tako da ne bi trebalo utjecati drugi faktor. Mislim da je bio 2x 3 mjeseca čisto radi žene.

S druge strane ženi keto super funkcionira, bez obzira na krvne slike da joj je šečer u normalnim razinama rekao bih da ima probem s inzulinom. Recimo normanla prehrana s 1200 kalorija plus vježbanje ni gram dolje, vječno gladna ljuta i luda. Popizdim kad netko kaže sve je to matematika unosi manje nego što trošiš, žensko tijelo je drukčije. Dok  1000 do 1200 na ketu otopila se a nije gladna i ne želi me ubiti ćim se pojavim na vratima, tako da izbjegavam se upuštati u rasprave oko keta više pošto njoj funkcionira dobro. 

18 godina

Ja sam imao bubrežne kamence bez ikakve dijete. U tridesetnekoj godini života.

Gledam te!

0 1 hvala 0
18 godina
moderator
Gajotres kaže...
mbaksa kaže...
Gajotres kaže...

Kako dugo si bio na keto dijeti, kako znaš da ti kamenci već nisu bili u nastajanju i prije keto dijete, što si sve jeo na keto dijeti?

Citirat ću Vatrogasce 

Što ja nekad popijem...

Tako da ne bi trebalo utjecati drugi faktor. Mislim da je bio 2x 3 mjeseca čisto radi žene. 

Poanta je da si pripisao to keto dijeti, a ne znaš da ti je to od keto dijete. Možda je to čista slučajnost, možda je keto dijeta samo ubrzala tvoje potencijalno postojeće kamence ili je bila završni faktor u situaciji gdje si imao previše kalcija i oksalata (jesi prije i za vrijeme keto dijete često jeo bademe, kikiriki, špinat, krumpir?) u urinu, možebitno u kombinaciji s pijenjem premalo tekućine (ako se ne varam, ti si nešto bio spominjao bavljenjem aerobnim aktivnostima na nekoj drugoj temi? također, jesi li suplementirao s vitaminom C, odnosno koliko kiselog voća si jeo?).

Nisu ti kamenci nastali samo zbog keto dijete, ako uopće jesu imali ikakve bitne veze s keto dijetom. Treba utvrditi koji sve faktori su u pitanju i minimalizirati ih - eto, kao što to kod djece s epilepsijom rade dodavanjem određenog oblika citrata. I pretpostavljam da im ne daju bademe, kikiriki i špinat za jesti. Keto dijetu bi mogao kriviti za svoje kamence kad bi mogao biti siguran da ih prije ili poslije ne bi dobio bez keto dijete. A mislim da u to ne možeš biti siguran.

Čak i da jesi siguran, postoje specifični razlozi zašto je do toga došlo kod tebe, ali ne i kod velike većine drugih ljudi. To nije razloga da se keto dijeta izbaciti iz razmatranja, nego je povod da se utvrdi koji ljudi, ili ljudi s kakvim životnim stilom, ne mogu na keto dijetu bez da imaju značajan rizik od pojave kamenaca.

Gajotres kaže...

S druge strane ženi keto super funkcionira, bez obzira na krvne slike da joj je šečer u normalnim razinama rekao bih da ima probem s inzulinom. Recimo normanla prehrana s 1200 kalorija plus vježbanje ni gram dolje, vječno gladna ljuta i luda. Popizdim kad netko kaže sve je to matematika unosi manje nego što trošiš, žensko tijelo je drukčije. Dok  1000 do 1200 na ketu otopila se a nije gladna i ne želi me ubiti ćim se pojavim na vratima, tako da izbjegavam se upuštati u rasprave oko keta više pošto njoj funkcionira dobro. 

Vidiš ovo što si spomenuo "bez obzira na krvne slike da joj je šečer u normalnim razinama rekao bih da ima probem s inzulinom" - to je ključna stvar koja se redovito ignorira! Glukoza u "normalnim razinama" ne znači ništa bez da znaš koliko je inzulina u krvi! Jer glukoza u krvi može biti u normalnim razinama sve dok gušterača može pumpati dovoljno inzulina da zadrži glukozu u krvi na normalnim razinama.

Znači, čovjek već može biti u ozbiljnom metaboličkom problemu, a da mu glukoza u krvi bude u "normalnim razinama"! I to će se ignorirati, jer se inulin ne gleda rutinski. A kad glukoza izađe iz normalnih razina, to nije "samo malo" - to je već pokazatelj ozbiljnih problema, jer to znači da gušterača više ne može opskrbljivati tijelo adekvatnim količinama inzulina (znači, imaš organ koji je vrlo bitan, ali više nije dovoljno "snažan" za tvoje tijelo!), te pokazatelj još ozbiljnijih problema u nastajanju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2026 16:10 (mbaksa).
17 godina
mbaksa kaže...
Gajotres kaže...
mbaksa kaže...
Gajotres kaže...

Citirat ću Vatrogasce 

Što ja nekad popijem...

Poanta je da si pripisao to keto dijeti, a ne znaš da ti je to od keto dijete. Možda je to čista slučajnost, možda je keto dijeta samo ubrzala tvoje potencijalno postojeće kamence ili je bila završni faktor u situaciji gdje si imao previše kalcija i oksalata (jesi prije i za vrijeme keto dijete često jeo bademe, kikiriki, špinat, krumpir?) u urinu, možebitno u kombinaciji s pijenjem premalo tekućine (ako se ne varam, ti si nešto bio spominjao bavljenjem aerobnim aktivnostima na nekoj drugoj temi? također, jesi li suplementirao s vitaminom C, odnosno koliko kiselog voća si jeo?).

Nisu ti kamenci nastali samo zbog keto dijete, ako uopće jesu imali ikakve bitne veze s keto dijetom. Treba utvrditi koji sve faktori su u pitanju i minimalizirati ih - eto, kao što to kod djece s epilepsijom rade dodavanjem određenog oblika citrata. I pretpostavljam da im ne daju bademe, kikiriki i špinat za jesti. Keto dijetu bi mogao kriviti za svoje kamence kad bi mogao biti siguran da ih prije ili poslije ne bi dobio bez keto dijete. A mislim da u to ne možeš biti siguran.

Čak i da jesi siguran, postoje specifični razlozi zašto je do toga došlo kod tebe, ali ne i kod velike većine drugih ljudi. To nije razloga da se keto dijeta izbaciti iz razmatranja, nego je povod da se utvrdi koji ljudi, ili ljudi s kakvim životnim stilom, ne mogu na keto dijetu bez da imaju značajan rizik od pojave kamenaca.

Gajotres kaže...

Vidiš ovo što si spomenuo "bez obzira na krvne slike da joj je šečer u normalnim razinama rekao bih da ima probem s inzulinom" - to je ključna stvar koja se redovito ignorira! Glukoza u "normalnim razinama" ne znači ništa bez da znaš koliko je inzulina u krvi! Jer glukoza u krvi može biti u normalnim razinama sve dok gušterača može pumpati dovoljno inzulina da zadrži glukozu u krvi na normalnim razinama.

Znači, čovjek već može biti u ozbiljnom metaboličkom problemu, a da mu glukoza u krvi bude u "normalnim razinama"! I to će se ignorirati, jer se inulin ne gleda rutinski. A kad glukoza izađe iz normalnih razina, to nije "samo malo" - to je već pokazatelj ozbiljnih problema, jer to znači da gušterača više ne može opskrbljivati tijelo adekvatnim količinama inzulina (znači, imaš organ koji je vrlo bitan, ali više nije dovoljno "snažan" za tvoje tijelo!), te pokazatelj još ozbiljnijih problema u nastajanju.

Ovo stvarno nisam znao i poprilično puno objašnjava. Tad smo jeli kruh od badema, tijesto od badema u kojem smo onda stavljali šunku i chedar sir, mljeko/napitak od badema, pa sigurno svakom drugom jelu su bili bademi. 

18 godina
moderator
Gajotres kaže...
mbaksa kaže...
Gajotres kaže...
mbaksa kaže...
Gajotres kaže...

Citirat ću Vatrogasce 

Što ja nekad popijem...

Gajotres kaže...

Ovo stvarno nisam znao i poprilično puno objašnjava. Tad smo jeli kruh od badema, tijesto od badema u kojem smo onda stavljali šunku i chedar sir, mljeko/napitak od badema, pa sigurno svakom drugom jelu su bili bademi. 

Džizs, pa vi ko da ste namjerno pokušavali dobiti bubrežne kamence!  Doduše, ne znam kakvi točno su bili tvoji kamenci, odnosno znaš li ti. Najčešći kamenci su kalcij-oksalatni, a, kao što im samo ime govori, ključni sastojak su oksalati, kojih puno ima u navedenim namirnicama (pogotovo u bademima), ali i u još nekima drugima, u nižoj količini. Ako su bili kalcij-oksalatni, nema tu previše dileme - keto dijeta ti je potencijalno mogla ubrzati rast ili simptome, ali nije uzrok.

I vidi sad situaciju dok ako ti smatraš da ti je keto dijeta uzrok. Ti tu odustaneš od keto dijete i misliš da je to to, a glavni uzroci su potencijalno i dalje tu prisutni! Ti misliš da si na sigurnome, a i dalje si u opasnosti. Nadam se da izbacio oksalate iz prehrane, da ne uzimaš vitamin C redovito (ako tu i tamo pojedeš kakvo sirovo bilje ili voće onda ti to nikako nije nužno), da uzimaš magnezij (recimo glicinat) i da se dovoljno hidriraš. To pogotovo vrijedi za aerobne aktivnosti, jer je poanta dovoljno si razjeđivati urin, a ako ti većinu toga iznojiš, i još ako nisi dovoljno hidriran, onda si koncentriraš kalcij i oksalate u bubrezima i eto vraga...

Zato i naglašavam - trebamo biti sigurni da je onako kako mislimo da je. Ako mislimo da je keto dijeta kriva za nešto, trebamo biti sigurni da je kriva baš keto dijeta. Ako mislimo da su krivi proteini za nešto, trebamo baš biti sigurni da su proteini krivi za to. U suprotnom si možemo napraviti štetu, jer izbjegavamo nešto što ne bismo trebali izbjegavati, a ne izbjegavamo nešto što bismo trebali izbjegavati (jer pogrešno mislimo da smo pronašli krivca!).

19 mjeseci
Što više znam sve mi više djeluje da trčanje ili žešći biciklizam ne ide nikako uz neku keto dijetu ili prehranu sa puno bjelančevina a što manje ugljikohidrata, ali niti uz neku lošu, uobičajenu ili nezdravu prehranu ne ide.

Naime ne mogu se napiti vode da se dovoljno hidriram.
Napojim se prije i odem na vožnju , popijem dva bidona vode (1,3L) u vožnji (garmin pretežno kaže iznojio litru do dvije vozeći) te nakon vožnje žedan , a urin gust i jake boje. Naljevam se ostatak dana i dalje žedan (šećer u krvi savršen).

Trčao wings for life 22 km, bilo je pakleno u 13 sati , premda sam svakih 4,4km kad dođem do kuta za osvježenje popio čašu vode , totalno sam dehidrirao te me glava radi toga cijeli dan bolila.

Te kako uz takav sportski život moraš unositi enormne količine hrane , znači kvalitetne hrane sa puno voća i povrća da bi uspostavio ravnotežu minerala.
Ne moram ni pisati koliko više sportaši i rekreativci moraju unositi kalorija. A kad vidim one jelovnike pa kao međuobrok 5 badema odmah mi se sere zato što bih mogao pojesti 100g badema da bih se samo zasitio. Puno je lakše i jeftinije sa ugljikohidratima nego da unosim enormne količine mesine i sira te orašastih plodova da bih unio dovoljno kalorija 🤑 uz činjenicu da budem s takvom hranom još žedniji.
Pero nećemo trošiti na lošu prehranu zato što je isprazna za ovakav način života.

Definitivno nek bude na keto dijeti onaj tko mora radi zdravlja , za sve ostale mediteranska prehrana sa što manjim glikemijskim indeksom .
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
20 mjeseci

Zašto imam feeling da sportski život i nije tako zdrav, uravnotežen život da, ali ne i sportski.

10 godina
Sirotanovic kaže...
Što više znam sve mi više djeluje da trčanje ili žešći biciklizam ne ide nikako uz neku keto dijetu ili prehranu sa puno bjelančevina a što manje ugljikohidrata, ali niti uz neku lošu, uobičajenu ili nezdravu prehranu ne ide.

Naime ne mogu se napiti vode da se dovoljno hidriram.
Napojim se prije i odem na vožnju , popijem dva bidona vode (1,3L) u vožnji (garmin pretežno kaže iznojio litru do dvije vozeći) te nakon vožnje žedan , a urin gust i jake boje. Naljevam se ostatak dana i dalje žedan (šećer u krvi savršen).

Trčao wings for life 22 km, bilo je pakleno u 13 sati , premda sam svakih 4,4km kad dođem do kuta za osvježenje popio čašu vode , totalno sam dehidrirao te me glava radi toga cijeli dan bolila.

Te kako uz takav sportski život moraš unositi enormne količine hrane , znači kvalitetne hrane sa puno voća i povrća da bi uspostavio ravnotežu minerala.
Ne moram ni pisati koliko više sportaši i rekreativci moraju unositi kalorija. A kad vidim one jelovnike pa kao međuobrok 5 badema odmah mi se sere zato što bih mogao pojesti 100g badema da bih se samo zasitio. Puno je lakše i jeftinije sa ugljikohidratima nego da unosim enormne količine mesine i sira te orašastih plodova da bih unio dovoljno kalorija 🤑 uz činjenicu da budem s takvom hranom još žedniji.
Pero nećemo trošiti na lošu prehranu zato što je isprazna za ovakav način života.

Definitivno nek bude na keto dijeti onaj tko mora radi zdravlja , za sve ostale mediteranska prehrana sa što manjim glikemijskim indeksom .

Ne znam uopce od kuda ti ta ideja. 

Triatlonci bi morali svaki dan pol odojka pojest kolko treniraju 

Pogledaj si kaj npr. Kristian Blummenfelt jede imaš na YT ( hrpa tjestenine) 

Biciklizam i triatlon su prošli prije 10-15 godina kroz tu keto fazu. Sada je samo bitno carbs per hour. 

Neki ultraši jedu keto i rade fasted treninge, ali par dana prije utrke krece carb loading.

Novice kaže...

Zašto imam feeling da sportski život i nije tako zdrav, uravnotežen život da, ali ne i sportski.

Zdravo je do neke tocke. Nakon toga više nije zdravo. U svakom slucaju je bolje bavit se necim umjereno i jest normalno nego gladovat i izmišljat gluposti samo da se nebi trebao kretat

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2026 12:57 (Santana).
19 mjeseci
"Biciklizam i triatlon su prošli kroz 10-15 godina kroz tu keto fazu. Sada je samo bitno carbs per hour".

Da nevjerojatno koje su to mašine , najbolji biciklist današnjice Tadej Pogačar koji ima 67 kilograma na svojih 1,8m visine potroši i do 6000 kalorija na utrci , malo je za reći da mora pojesti janje na dan kad bi bio na keto dijeti a što bi definitivno uništilo njegov organizam.

No njihova prehrana kad nije utrka je znatno drugačija i bez ogromnih količina ugljikohidrata.
10 godina
Sirotanovic kaže...
"Biciklizam i triatlon su prošli kroz 10-15 godina kroz tu keto fazu. Sada je samo bitno carbs per hour".

Da nevjerojatno koje su to mašine , najbolji biciklist današnjice Tadej Pogačar koji ima 67 kilograma na svojih 1,8m visine potroši i do 6000 kalorija na utrci , malo je za reći da mora pojesti janje na dan kad bi bio na keto dijeti a što bi definitivno uništilo njegov organizam.

No njihova prehrana kad nije utrka je znatno drugačija i bez ogromnih količina ugljikohidrata.

Nebi se složio. Trenira 20+ sati na tjedan. Na treninzima isto troši jako puno kalorija. 

Evo ja sam upravo došao sa treninga na biciklu 2h. Treshold i z2. 

1414kj. On napravi sigurno 3x više svaki dan.

Da bi mogao radit intervale mora imat zalihe glikogena

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
10 godina

Da nebi netko stekao krivo mišljenje. Ne mislim da bi obicni ljudi i sportaši amateri trebali jest kao Pogačar nego treba prilagodit prehranu svojim potrebama. 

Nekome ce bit keto dovoljan, a netko ce na to dodavat ugljikohidrate. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2026 14:35 (Santana).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Novice kaže...

"Keith Richards: Did drugs his whole life, still alive. Maradona: Did drugs and sports, died at 60. Conclusion: Sports kill."

18 godina

Pa zar se ti krastavci jedu??

Ja sam mislio da su tu samo da daju šmek vodi, ja ih redovno bacam nakon što popijem vodu 

10 godina
Wiz3m4n kaže...

Pa zar se ti krastavci jedu??

Ja sam mislio da su tu samo da daju šmek vodi, ja ih redovno bacam nakon što popijem vodu 

Probaj ukiseljena jajca možda ti to bude još bolje :P

18 godina

Stari moj pa svaki savjet jke dobrodošao, hvala lijepa 

18 godina
moderator
Sirotanovic kaže...

Moraš precizirati što točno je to "mediteranska prehrana". To je marketinški izraz koji svakome znači nešto drugo. Na primjer, uključuje li ta prehrana sjemenova ulja, tipa suncokretovo? Uključuje li "neorgansko" povrće, uključuje li GMO povrće i žitarice? Uključuje li soju? Koji su glavni izvori energije, koji proteina, koji masti, kakav je makro presjek? Uključuje li maslac? Margarin? Jaja (jedno jaje u tjedan dana ili je OK svako malo pojesti obrok od četiri jaja?)? Svinjsku ili goveđu mast? Ugljikohidrati - samo oni s nižim glikemijskim indeksom - koji, koliko nižim indeksom? Uključuje li crveno meso, meso preživača? Meso svaki dan ili jednom u dva tjedna? Itd.

Što se tiče zdravlja, ne smije se ignorirati ljude s autoimunim bolestima, za koje je karnivor dijeta bazirana na mesu preživača apsolutno najbolja opcija (pogotovo onim autoimunim bolestima koje pogađaju probavni trakt). S tim da bi skrenuo pozornost na to da je takvih sve više i više, što sugerira da je hrana koju ljudi generalno konzumiraju sve nezdravija, odnosno da se udaljava od onog što bismo trebali jesti kao vrsta - ako želimo biti zdravi.

Ujedno, postoji razlika između toga da se jede optimalno (ono što bismo trebali jesti da budem fizički i psihički na optimalnoj razini) i da se jede ono što na dulje ili kraće staze možemo podnijeti, bez da dobijem simptome ili bolesti koje bi nam značajnije narušavale zdravlje. Nekad čovjek ni ne primijeti koliko se lošije osjeća, jer se zdravlje pogoršava mic po mic.

19 mjeseci
MBaksa:
"Moraš precizirati što točno je to "mediteranska prehrana". To je marketinški izraz koji svakome znači nešto drugo. Na primjer, uključuje li ta prehrana sjemenova ulja, tipa suncokretovo? Uključuje li "neorgansko" povrće, uključuje li GMO povrće i žitarice? "

Da tanka je granica i gotovo je nemoguće jesti samo zdravo, zato što zdrave hrane više gotovo i nema. Mediteranska, meni znači ono što su jeli stari Dalmatinci i Talijani prije ww2, što je danas gotovo nemoguće u potpunosti konzumirati zato što toga više nema u potpunosti, nit većina ljudi troši toliko kalorija koliko su ljudi prije trošili na rad pa da im treba toliko ugljikohidrata, maslinovog ulja , smokvi i soli. Pa nova mediteranska prehrana bi bila što zdravije i što manje prerađene , pogotovo visoko prerađene i rafinirane hrane što manje to bolje (teško je očekivati da nikad ne jedemo visokoprerađene). Isto tako i što niži glikemijski indeks , izbjegavaš bijeli kruh, prženi krumpir , unosiš kruh cjelovitih žitarica (kojega je jebeno skoro nemoguće naći u našim dućanima, znači imamo stotine vrsta kruha , kao velik izbor u kauflandu, Konzumu, Lidlu, ... ali niti jedan integralni, imaju samo male zemičke, dok integralni može ga se naći samo u Bosi i to ne uvijek). Oprostite na psovkama ali to mi je jebeno nevjerojatno da nema zdravih varijanti kruha osim dvopeka za tostiranje. Pošto nam ne treba više toliko ugljikohidrata koliko su Dalmatinci jeli (i to pretežno žitarice), zato što manje kalorija trošimo moramo i manje unositi ugljikohidrata, ali uvijek dovoljno bjelančevina (1,5g po kg težine, ali sportaši i do 2g), to znači više mesa i ribe od nekadašnjih Dalmatinaca koji su bjelančevine većinom primali od žitarica a mi radi manje potrošnje kalorija se ne smijemo više tako hraniti osim nas rekreativaca i sportaša.

Recimo meso, gdje ćeš više uopće naći zdravo meso? Domaće farme su često i gore od velikih farmi osim što nema antibiotika i sličnih lijekova u živini. Domaće farme odokativno pretjeruju sa primjesama u hrani za tov, a domaći seljak nema pojma nit mu je bitno što ima u smjesi koju kupuje za prehranu živine, bitno mu je samo da bude što utovljenije, razmišljanje tipa jebeš one loše "špricane" kupovne piliće od kilu, moje pile ima 4kg i ja znam čime ga hranim i što jedem! A ne pita se i ne zanima ga kako je moguće da njegovi pilići budu 4kg, mišićavi kao da su hranjeni hormonom rasta i testosteronom , te jedva stoje na nogama od mase. Nije da sam jednom čuo takva razmišljanja i mislio u sebi "znaš ti moj kuraz što jedeš"! Također sojom hrane za tov , a znamo soja je u Srbiji GMO. Dok mi u RH imamo sreće što se toga tiče , sve naše žitarice se u silosima testiraju na GMO markice, tako da smo tu kvalitetni ako nema nekih malverzacija u pojedinim silosima. No sad su problem ukrajinske žitarice koje se tretiraju sa mnogo nedozvoljenih sredstava u EU i lako moguće GMO te se sad pretežno pilići tove s ukrajinskim žitaricama na velikim farmama u RH, zato što je najveći vlasnik peradarske industrije Ukrajinac i svi mu gledaju kroz prste radi napaćenog naroda!
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2026 21:48 (Sirotanovic).
19 mjeseci
Nisam siguran za ove savjete za rasol i kiselinu od krastavaca ili zelja.
Dobro ako nađete neke bez konzervansa ili vinobrana, dok ove uobičajene imaju u sastava a to baš nije zdravo u većim količinama!

Nekad je rasol bio zdrav za popiti zato što nije bilo konzervansa.
Možda bolje onda jabučni ili vinski ocat i metnite si krastavac radi okusa 🤔
Eto još jedan savjet forumskog stručljaka 🖖
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Sirotanovic kaže...
Nisam siguran za ove savjete za rasol i kiselinu od krastavaca ili zelja.
Dobro ako nađete neke bez konzervansa ili vinobrana, dok ove uobičajene imaju u sastava a to baš nije zdravo u većim količinama!

Nekad je rasol bio zdrav za popiti zato što nije bilo konzervansa.
Možda bolje onda jabučni ili vinski ocat i metnite si krastavac radi okusa 🤔
Eto još jedan savjet forumskog stručljaka 🖖

Ja sam reko da znaju tu kiselinu od krastavca koristit u profi utrkama kad krenu grcevi. 

Siguran sam da nije baš zdravo to pit. 

Kaj je najbolje možeš to kupit prepakiran kao sportski proizvod 

https://4endurance.hr/products/pickle-juice-shot-4endurance.  

17 godina
Navodno je turbo zdravo za crijeva. Odnisno opčenito fermentirani napitci.
7 godina

Za crijeva je zdrav i zoc (talog) od kave, iako je kava loša za želudac a zoc zapravo nitko (osim možda mene ) s kavom ne guta.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2026 13:18 (Al Crane).

0 0 hvala 0
19 mjeseci
Joooj, od toliko fine fermentirane hrane piti rasol pun soli i konzervansa, pa dobiti proljev i kamenac u bubrezima ili što drugo. Ili nešto bolje vodu od kiselih krastavaca.

Zar nije bolje ko čovjek se napucaš kiselog kupusa za salatu i milina... meščini ljudi uvijek neke glupave prečace izvode. Ili naždereš se kiselih krastavaca koji su ekstra zdravi. A gdje još kisela cikla koja uz fermentiranu zdravu hranu koja još radi nitrata dokazano djeluje kao super hrana za visoki kardio i snagu mišića.

Uredu razumijem pro sportaše bitan je samo rezultat pa konzumiraju svašta no svi ostali.
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2026 23:43 (Sirotanovic).
11 godina

Hvala svima na komentarima. Pročitao sam ih sve i opet ne znam ništa. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina

Isprobao sam dosta toga. Jedem cesto ribu, ali uzimam i omega supplemente, jer ne moze da smeta. Na stranu sada vitamini i minerali. Znao sam bio nekako anksiozan, a nisam zelio sa kemijom. Prvo sam krenuo s aswhom. KSM-66, nista lakse/jeftinije od toga nije djelovalo. Maklo me malo od anksioznosti, jer sam mogao puno lakse zaspati i imati normalan san. I onda sam probao Rhodiolu Roseu Root. Nevjerojatno je koliko me je ona smirivala, drmnem nju prije posla i odradim dan samo tako. Tako da, imaju neki prirodni dodaci smisla. Ovisno od osobe do osobe, vjerojatno.

0 0 hvala 1
17 godina
@Sirotanovic deci soka od svježeg kupisa će te isto prosrati. Treba malo dok nakupiš toleranciju. Svježi kupus, mrkva, jabuka i pola krompira gastritis mix.
2 godine
Sirotanovic kaže...
Joooj, od toliko fine fermentirane hrane piti rasol pun soli i konzervansa, pa dobiti proljev i kamenac u bubrezima ili što drugo. Ili nešto bolje vodu od kiselih krastavaca.

Zar nije bolje ko čovjek se napucaš kiselog kupusa za salatu i milina... meščini ljudi uvijek neke glupave prečace izvode. Ili naždereš se kiselih krastavaca koji su ekstra zdravi. A gdje još kisela cikla koja uz fermentiranu zdravu hranu koja još radi nitrata dokazano djeluje kao super hrana za visoki kardio i snagu mišića.

Uredu razumijem pro sportaše bitan je samo rezultat pa konzumiraju svašta no svi ostali.

kimchi bro 

19 mjeseci
kimić who?

Gajotres: deci soka od svježeg kupisa će te isto prosrati. Treba malo dok nakupiš toleranciju. Svježi kupus, mrkva, jabuka i pola krompira gastritis mix.

Ma sve su to gluposti za prosrati se i prditi cijeli dan.
Ko normalno čeljade treba jesti što više te zelenjave i fermentirane hrane (u granicama normalne i tolerancije) zato što je zdravo i puno bolji efekt, te se duže zadržava u crijevima nego kad popiješ sok te proleti kroz tebe i prosereš se. I zato što se dosta toga uništi sa tim šejkanjem, cijeđenjem (uništavanjem hrane).
10 godina

Pa bogme se i kiseljenjem dosta toga uništi. 

Nije to zamjena za svježe povrce. To se jede kad nema svježeg

Moj PC  
1 0 hvala 0
2 godine
Sirotanovic kaže...
kimić who?

Gajotres: deci soka od svježeg kupisa će te isto prosrati. Treba malo dok nakupiš toleranciju. Svježi kupus, mrkva, jabuka i pola krompira gastritis mix.

Ma sve su to gluposti za prosrati se i prditi cijeli dan.
Ko normalno čeljade treba jesti što više te zelenjave i fermentirane hrane (u granicama normalne i tolerancije) zato što je zdravo i puno bolji efekt, te se duže zadržava u crijevima nego kad popiješ sok te proleti kroz tebe i prosereš se. I zato što se dosta toga uništi sa tim šejkanjem, cijeđenjem (uništavanjem hrane).

https://www.tvornicazdravehrane.com/fermentirano-povrce-kimchi-stil-organski-240g-suur-proizvod-56592/

kimić ovaj 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice