Nesposobna policija: žena iz Tennesseeja završila

poruka: 11
|
čitano: 1.881
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nesposobna policija: žena iz Tennesseeja završila ".
18 godina
moderator

Nedavno mi HBO 'ponudio' svih pet sezona serije "Fargo" u paketu, koju nisam prije pogledao (taman završio s četvrtom sezonom), pa mi ova vijest djeluje kao da je "prepisana" iz te serije. 

...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

.. i (hipotetsko) pitanje.. greška u ''a-i-ju'' (po meni običan soft..) ili je ipak ljudski faktor, propust, procedura-provjera.. ono što je netko trebao-morao a nije obavio.. pri čemu je tad sporedno na temelju čega je pokrenuto privođenje npr umjesto aija neka izjava svjedoka ili bilo što drugo.. ljudski faktor, glomazan sustav gdje nikog nije briga što nastavljaju nebrigom za osobu nakon oslobađanja.. ono kad netko mora izgubiti fotelju jer sustav ne smije tako raditi, netko mora brinuti, ne samo reći 'nisam ja' ili nije moj posao-obveza.. je, svaka karika u lancu-mehanizmu ima tu obvezu, pa do one 'ja sam samo izvršavao naredbe' (logori itd.)...

-istovremeno u usa to obožavaju, jer rutinski dodjeljuju odštete, milijunske, pa se ljudi kad završe u zatvoru tome čak mogu radovati, naravno kad sve prođe .. pri čemu svi 'slave' sustav koji na kraju priče radi kao happyend, no zaboravi se da treba sankcionirati one odgovorne za sustav i propuste, da treba fixati problematične dijelove.. kao što se radi npr nakon zrakoplovnih nesreća. .. nije kraj priče filmska franšiza i novac, pravi kraj-epilog-posljedica bi trebao biti bolji sustav koji će to kao grešku eliminirati, imati osigurače.. a to nas uvjek vrati na ljudski faktor i konkretnu odgovonu osobu koja tog mora biti svjesna, kao što je za 'autonomnu' vožnju i dalje odgovoran vozač-vlasnik vozila itd.. .. sustav i društvo, ljudi, kao djeca, nisu spremni biti 'odrasli' a to uključuje i odgovornost, pojedinca u sustavu.. ne odgovor 'nije moja greška' (pa ne moram ništa ''ja''..) ...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
7 godina

Dobro da ju nisu prvo upucali u facu. Demokracija je to.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky

3 2 hvala 0
7 godina
Re: Nesposobna policija: žena iz Tennesseeja završ
ihush kaže...

.. i (hipotetsko) pitanje.. greška u ''a-i-ju'' (po meni običan soft..) ili je ipak ljudski faktor, propust, procedura-provjera.. ono što je netko trebao-morao a nije obavio.. pri čemu je tad sporedno na temelju čega je pokrenuto privođenje npr umjesto aija neka izjava svjedoka ili bilo što drugo.. ljudski faktor, glomazan sustav gdje nikog nije briga što nastavljaju nebrigom za osobu nakon oslobađanja.. ono kad netko mora izgubiti fotelju jer sustav ne smije tako raditi, netko mora brinuti, ne samo reći 'nisam ja' ili nije moj posao-obveza.. je, svaka karika u lancu-mehanizmu ima tu obvezu, pa do one 'ja sam samo izvršavao naredbe' (logori itd.)...

-istovremeno u usa to obožavaju, jer rutinski dodjeljuju odštete, milijunske, pa se ljudi kad završe u zatvoru tome čak mogu radovati, naravno kad sve prođe .. pri čemu svi 'slave' sustav koji na kraju priče radi kao happyend, no zaboravi se da treba sankcionirati one odgovorne za sustav i propuste, da treba fixati problematične dijelove.. kao što se radi npr nakon zrakoplovnih nesreća. .. nije kraj priče filmska franšiza i novac, pravi kraj-epilog-posljedica bi trebao biti bolji sustav koji će to kao grešku eliminirati, imati osigurače.. a to nas uvjek vrati na ljudski faktor i konkretnu odgovonu osobu koja tog mora biti svjesna, kao što je za 'autonomnu' vožnju i dalje odgovoran vozač-vlasnik vozila itd.. .. sustav i društvo, ljudi, kao djeca, nisu spremni biti 'odrasli' a to uključuje i odgovornost, pojedinca u sustavu.. ne odgovor 'nije moja greška' (pa ne moram ništa ''ja''..) ...

Rutinski? Jesi li siguran? Zato što s vremena na vrijeme mediji bombastično razglase poneki slučaj?

AI pregled...

Data on the exact number of unlawful acts by U.S. police is difficult to determine, as there is no single comprehensive national database, and many instances go unreported or unprosecuted. However, research suggests that police misconduct is significant, with an estimated 85,000 officers having been investigated for misconduct, and approximately 250,000 injuries caused by law enforcement annually.

Key statistics and findings from recent data include:

- Police Killings: Law enforcement officers kill over 1,100 people annually, with 2024 setting a new record of at least 1,247 fatalities.

- Misconduct Investigations: At least 85,000 officers in the US have been investigated for misconduct, with nearly 2,500 investigated on 10 or more charges.

- Convictions are Rare: Despite around 1,000 fatal police shootings annually, only 110 officers were charged with murder or manslaughter in on-duty shootings between 2005 and 2020, with only 42 convicted.

- Civilian Complaints: From 2016 to 2022, there were 324,152 civilian complaints of police misconduct, with only 1 in 7 complaints ruled in favor of civilians.

- Prosecutions for Deprivation of Rights: Federal prosecutions under 18 U.S.C. § 242 (deprivation of rights under color of law) are rare, averaging only 41 cases per year between 1990 and 2019.

- Disparities in Force: Black Americans face higher rates of nonfatal use of force, with black Americans seeing the greatest increase in threats and nonfatal use of force from police.

Po vidljivim podacima, prije će biti da američka policija rutinski terorizira stanovništvo, najčešće bez ikakvih posljedica.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2026 14:36 (Al Crane).
17 mjeseci
Al Crane kaže...

Nije izravna demokracija..

7 godina
Novice kaže...
Al Crane kaže...

Jel barem najbolja na svijetu?

7 godina

Opet se tebi @KTM ne sviđaju činjenice, ha?  

0 1 hvala 0
16 godina
Miro kaže...

Nedavno mi HBO 'ponudio' svih pet sezona serije "Fargo" u paketu, koju nisam prije pogledao (taman završio s četvrtom sezonom), pa mi ova vijest djeluje kao da je "prepisana" iz te serije. 

dok se oni trude i bore da smisle najludi scenario sto mogu stvarnost postavi novi standard najludeg. 

p.s. https://www.youtube.com/watch?v=6uKZ84zwJI0 

https://www.youtube.com/watch?v=fMoUE59H9bs

itd...

fargo je kamilica 

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2026 15:12 (konjRR).
17 mjeseci
Al Crane kaže...
Novice kaže...
Al Crane kaže...

Ne sviđa mi se kod njih što je sustav koji ima demokratske elemente ali nije u srži demokratski.

7 godina
Novice kaže...
Al Crane kaže...
Novice kaže...
Al Crane kaže...

Ne sviđa mi se kod njih što je sustav koji ima demokratske elemente ali nije u srži demokratski.

Ima jedan odličan tekst izvjesnog Jasona Hickela, sociologa i internacionalnog polimata, o američkom sistemu koji bih svakome preporučio da pročita u cjelosti, ali ovdje evo samo zaključak:

"In sum, the United States was not founded as a democracy, has not been a democracy for the majority of its existence, suffers very severe democratic deficits today to the point where it continues to function as an oligarchy, and has a long record of preventing, undermining and even destroying democratic governments abroad. This problem did not start with the Trump administration; it is a structural pathology of the US system."
https://jasonhickel.substack.com/p/no-the-united-states-is-not-a-beacon

16 godina

nemoj to javno dijeliti !

neki će dobiti vrijed na dvanaestniku od tih heretičkih tvrdnji !

da prisnažim:

Ju je je? Je ju je!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice