Moj primjer je da se ne dogodi ništa, Lenovo tab mi prenoćio u prtljažniku, baterija na 95%...
Što ako vam elektronički uređaji ostanu u automobi
- poruka: 6
- |
- čitano: 3.373
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Svi fotografi znaju kako je imati fotosešn kad je vani minus i kako se treba odnositi prema litijevim baterijama.
I ja sam na početku "ubio" jednu bateriju jer sam ju koristio na -10 i odmah stavio na punjač. Za vrijeme fotkanja umjesto 500 slika, mogao sam opaliti samo 200-tinjak. Došao doma i stavio ju puniti, još tako sleđenu. Mislim da je nakon toga izgubila dobrih 25% kapaciteta.
Najbolje je rezervnu bateriju (ili primarnu izvaditi kad ne treba) staviti u unutarnji dio kaputa, da bude na toplom.
Isto i mobitel, ako ste na snijegu/ledu, staviti ga unutar kaputa i ne dirati.
Jednom sam namjerno stari LCD tablet stavio u zamrzivač da vidim što će mu biti. Bio je na 80%, kad sam ga izvadio pisalo je 60, ali se jako brzo ugasio. Ekran je bilo baš fora gledati, ghosting i smearing.
Stavio ga na sunce, i gledao na njemu seriju dok se pomalo odmrzava, kako je ekran sve "zdraviji" što je on topliji.
"GoPoro" (GoPro) ima neke nove bijele baterije koje nemaju istu kemiju kao obične litijske.
Ta bijela ima jednak kapacitet, ali na hladnoći drži jednako kao ova plava na toplome.
Jednom sam planinario zimi s mobitelom u vanjskom džepu. U jednom trenutku kad sam ga izvadio bio je ugašen i nije palio, a ne sjećam se da je baterija bila pri kraju. Malo sam se uspaničario jer sam ipak daleko od civilizacije bez mobitela, ali srećom mi nije trebao. Tad nisam znao da ga je trebalo samo ugrijati i da će proraditi
. Došao doma, mobitel odjednom radi s kapacitetom baterije preko 50%.
A može se i desiti da punke neko lemno mjesto, pa je provodljivost povremena ili prekinuta (pa neki čip više ne radi kako treba).
Dok za sve ostale uređaje i baterije oprez.
Na LG televizoru se u hladnoj ne grijanoj prostoriji od hladnoće odlijepilo pozadinsko osvjetljenje.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS