Nova era BMW-ovih auti kreće uz iX3. Ima doseg do

poruka: 62
|
čitano: 20.970
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nova era BMW-ovih auti kreće uz iX3. Ima doseg do ".
12 godina
Re: Nova era BMW-ovih auti kreće uz iX3. Ima doseg
NEW_MAN kaže...

https://youtu.be/jNGt2nTMZ1E?si=iAyQl5b7OY_3F0C- 

dašta ću nego izgubit 40 minuta života gledajući jubito uradak kojeg ne razumijem niti jedne riječi

kad već odgovaraš, mogao si barem napisat neki kujac o tom videu, a ne da bi ja sad trebao gledat 40 minuta videa, palim prijevod i mislim se što si zapravo htio reć

17 godina
Kakva priča - doseg 800 km

Realno je to - na 80% baterije...600 km

Bateriju ne možeš prazniti niže od 15%....mora ti ostati nešto do punionice. Dakle sada smo na 450 km.

Još ako je hladno Pa upališ grijanje... barem 22 stupnja u autu... Ostane ti 250 - 300 km....možda.

Dok ne naprave normalne baterije - PROMAŠENA priča s tim električnim autima 🤮

1 4 hvala 0
17 godina
dankodr kaže...

Bateriju ne možeš prazniti niže od 15%....mora ti ostati nešto do punionice. Dakle sada smo na 450 km.

Još ako je hladno Pa upališ grijanje... barem 22 stupnja u autu... Ostane ti 250 - 300 km....možda.

kolko gluposti u jednom postu, zasto ? da sebi opravdas profulanu investiciju u ice ili strah od eva pa se ovako tjesis ?

Npr grijanje u autu trosi oko 1 kwh, kad je skrozhladan prvih par minuta dok ne digne temp je oko 2-3 kwh, nes ti potrosnje.

Koliko ti dnevno treba dometa, svaki dan putujes  preko 300 km, a o 400+500 da ne govorim ?

pa kad ides na put napunis ga 100% u cemu je problem ? ako je baterija lfp punis stalno do 100%.

Ovo za 100% kod ostalih je samo ako auto duze stoji na 100% , ako se svakodnevno koristi punis uvjek na 100%

I ovo s 15% je glupost,  pa imas  hrpu punionica po gradu, ak punis doma da ne govorimo kolko je postotak nebitan

16 godina

m,a ne sviđa mi se ta LED šarada uopće nigdje, niti na Neue Klasse, ali bar ne izgleda suludo ko na 7-ci i 5-ci, taj Temu ćuning...

ti mi po noći izgledaju ko ona krmčad iz Angry Birdsa - Bad Piggies...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
1 0 hvala 0
2 mjeseca
Previše para koštaju nova vozila, ak nisi od babe naslijedio kilu zlata nema se za bmw.
Ima frend mazdu mx30 električnu doseg po zimi 60km po ljeti 180km tak da ako nemoze odvalit bar 400km po zimi nula bodova. Dok moj dizlo bez problema razvali 800km po zimi ili po ljeti.

2 0 hvala 1
18 godina
Ef1x kaže...
 ako nemoze odvalit bar 400km po zimi nula bodova.

Realan domet je WLTP -30% ljeti i -50% zimi, tako da bi ovaj mogao napraviti 400 zimi. Možda. Vidio sam negdje da je Matt Watson rekao da je tih 800 km jako optimistično i za WLTP standard. Moja procjena je 350-400 zimi i 500-550 ljeti.

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society
17 godina
cinco44 kaže...
Ef1x kaže...
 ako nemoze odvalit bar 400km po zimi nula bodova.

Realan domet je WLTP -30% ljeti i -50% zimi, tako da bi ovaj mogao napraviti 400 zimi. Možda. Vidio sam negdje da je Matt Watson rekao da je tih 800 km jako optimistično i za WLTP standard. Moja procjena je 350-400 zimi i 500-550 ljeti.

moj byd wltp po ljeti nesto malo preko 500 km, u stvarnosti bez problema 450 km, ovisi naravno gdje ga vozis, lokalno ili autocesta, ali imas 400 km+

Zimi mu je domet 10-15 % manji, znaci po gradu  bez probelma ide do 400 km, na autocesti 300km+.

Onda ovaj novi bmw sigurno moze barem toliko, a gotovo sigurno vise jer ovaj byd nije neki stedisa, poznat je po rastrosnosti.

17 godina
Ef1x kaže...
Previše para koštaju nova vozila, ak nisi od babe naslijedio kilu zlata nema se za bmw.
Ima frend mazdu mx30 električnu doseg po zimi 60km po ljeti 180km tak da ako nemoze odvalit bar 400km po zimi nula bodova. Dok moj dizlo bez problema razvali 800km po zimi ili po ljeti.

ta mazdica ima malu bateriju (35 kwh) i namjena joj je iskljucivo gradska voznja , tako je dizajnirana vjerojatno da ima manju cijenu.

Danasnji prosjecan ev ima baterije peko 60kwh, cesto preko 80 kwh, to ti daje 400 km zimi po gradu bez problema.

Al ono sto vecina ljudi koji ne voze ev da za svakodnevnu voznju po gradu i sl domet nije toko bitan za one koji pune doma, ustekas navecer auto i svaki dan imas punu bateriju.

Osobno osim kad sam par puta isao na duzi put, dnevno nikad nisam potrosio vise od 30% baterije u najgorem slucaju, vecinom je to do 20% 

Navike koje sam imao kod ice su potpuno drugacije sad, sad jedino ako znam da cu ici na neku dulju voznju provjerim bateriju treba li dopuniti do vrha, ako ne , kad padne na 30% ili manje ustekam ga

Ima auto vec preko 10k km,nikad se nije dokodilo da nekud nisam mogao ici jer nije bio napunjen dovoljno.

18 godina
Koji BYD? Seal 300 ks?
16 mjeseci
dankodr kaže...

Znači 800 km je 250 km, koliko je onda ovaj sa 350 km, 80? 

17 godina
Kupi si električni auto pa ćeš vidjeti šta je zlo i naopako po zimi....gotovo neupotrebljivo sranj...

Pitaj nekoga tko ima Teslu ili slični.... kad je vani hladno.... ispod -10stupnjeva ili više... pa kada navečer ostave automobil s punom baterijom a auto nije spojen na punjač... do ujutro je barem 20% baterije potrošeno na grijanje same baterije jer ako Se baterija smrzne neće uopće davati struju.

Takve stvari nećeš čuti od marketinga
17 godina
Nije problem napuniti bateriju do 100 %

Problem je VRIJEME PUNJENJA do 100 %

Napuniti bateriju do 80% ide solidno... ali zadnjih 20% ide puno sporije. Provjeri
17 godina

Napuniti bateriju do 80% ide solidno... ali zadnjih 20% ide puno sporije. Provjeri
17 godina

17 godina
Kojom brzinom voziš po autocesti? 150 km/h?
17 godina
Zimus Sam se vozio Blabla karom - ZG - NG u Tesli.

Lik vozi iz Austrije i ide u Vinkovce.

Lik drži grijanje na 19 stupnjeva.
Krenuli iz ZG - prvo punjenje u Rugvici... Pola sata čekamo da se napuni.

Mene je ostavio u NG a oni su stali još jedanput u SB na punionici.

Tako da te priče o baterijama, dometu i grijanju.. 😂😂😂😂🤮
16 mjeseci
A dobro , koliko dana u godini bude temperatura ispod -5. Maks 10 dana i od toga tri dana -10. Druga stvar je Ukrajina.

I kupiti strujića bez toplinske pumpe ako živiš sjevernije nije baš preporučljivo i da treba sa zrnom soli uzeti maks renđ.

Nije za svakoga strujić, dizelaši su navikli na smrdljivi komfor V8 motora, i jurnjava na cesti i kao u mad maxu natočiš na brzinu s očima na leđima da te road warriorsi ne napadnu za to kritično vrijeme i obavezno još vučeš bačvu od 100L sa sobom 😜 Oni jurcaju danima po cesti i svijet im nije dovoljan , što radi posla, spašavanja princeze ili samo stila života.

Ljubitelji benzina sa rezervoarima od 50L su potencijalne mušterije auta na struju. Već se protivim dvotonskim strujićima radi ogromne potrošnje guma.

Pitam se do kad će na svakoj temi o EV javiti se neki Max Rockatansky i hvaliti svoj golf 4TDI.

To je kao da na temi o aku alatu netko stalno piše o brzoj potrošnji baterije, no dorbo kritika je pohvalna.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 mjeseca
Ne kazem da su strujici losi auti, ali treba jos 10 tak godina razvoja da bi se baterije unaprijedile. Od svih el auta bi najradije teslu zbog dostupnosti njihovih punjaca i mogucnosti aftermarket s3xy dodataka. Do tad ce me moj dizlo posluzit. Kojom brzinom vozite po ac sa el autima? Ja gazim 150kmh redovito ak je situacija na ac čista bez previše prometa.

0 0 hvala 0
17 godina
cinco44 kaže...
Koji BYD? Seal 300 ks?

Sealion 7 530 ks

17 godina
dankodr kaže...
Zimus Sam se vozio Blabla karom - ZG - NG u Tesli.

Lik vozi iz Austrije i ide u Vinkovce.

Lik drži grijanje na 19 stupnjeva.
Krenuli iz ZG - prvo punjenje u Rugvici... Pola sata čekamo da se napuni.

Mene je ostavio u NG a oni su stali još jedanput u SB na punionici.

Tako da te priče o baterijama, dometu i grijanju.. 😂😂😂😂🤮

baš relevantan primjer za vecinu, votim ev pa mi ne trebaju tvoje angdote.

Evo svaki dan vozim austrija - vinkovci , to mi je jako bitno 

Ja drzim grijanje koliko mi treba,  20-22 ovisi kako se osjecam u tom trenutku. 

Hejtas samo da hejtas.

99% voznje vecine su po gradu, na posao i sl, ispod 100 km dnevno, zapravo ispo 30 km dnevno. 

Al rasprava je besmislena jer si ti vec odlucio da je to sve lose bez obzira na stvarne cinjenice i realni nacin kako vecina koristi vozila

Al naravno, oni koji ne voze ev uvijek najvise znaju.

Naravno da ne odgovara svakom, al sto ga ti kakis

18 godina
Pixel kaže...

Sealion 7 530 ks

Ja vozim Seala koji ima manju masu i manji koeficijent otpora zraka, pa jedva navučem 400 kilometara ljeti. A ti voziš SUV i napraviš 400 kilometara zimi. Ne znam kako to uspijevaš. Očito imaš jako laganu nogu i sve postavke na eco. Meni je prosjek 22 kwh/100. Na 10k kilometara. 20 ljeti i 24 zimi. Prošli mjesec sam bio u Švicarskoj, autocesta pri 130 km/h i vani oko -5°C, napravio sam 220 kilometara, što je oko 30kwh/100. Doduše, četiri osobe u autu i krovna kutija.

17 godina
cinco44 kaže...
Pixel kaže...

Sealion 7 530 ks

Ja vozim Seala koji ima manju masu i manji koeficijent otpora zraka, pa jedva navučem 400 kilometara ljeti. A ti voziš SUV i napraviš 400 kilometara zimi. Ne znam kako to uspijevaš. Očito imaš jako laganu nogu i sve postavke na eco. Meni je prosjek 22 kwh/100. Na 10k kilometara. 20 ljeti i 24 zimi. Prošli mjesec sam bio u Švicarskoj, autocesta pri 130 km/h i vani oko -5°C, napravio sam 220 kilometara, što je oko 30kwh/100. Doduše, četiri osobe u autu i krovna kutija.

Vozim normalno ko sto vozim i ostale aute, zapravo brze jer je jaci pa brze postigne brzinu. Nista nije na eco, regenracija na normal, drive mode na normal.

SL7 ima 93kwh bateriju i noviju platformu od seala. Vozi se vecinom grad i lokalne ceste bez puno prometa pa je voznja dosta efikasna, na tim brzinama otpor zraka nije presudan.

Evo meni je energy consumption od početka do sad, 10526 km, 21.5 kwh. S ti mda ne vozim samo ja auto, voz iga i zena koja nabrije unutarnju temperaturu na sauna postavke :) i opće ne pazi na potrosnju, jos se hvali kako auto dobro ide i dobro starta.

Mjerio sam jednom dionicu autoceste, 20 km, temperatura 0C, tempomat na 130 km/h, potrosnja je bila oko 27-28 kwh/100 km, dvoje u autu

I imam elektranu pa me voznja ne kosta skoro nista, tako da sigurno ne pazim nesto da vozim skroz stdljivo

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2026 17:10 (Pixel).
17 godina
Evo za referencu ukupni prosjek i zadnjih par dana da ne ispadne da izmisljem.

0 0 hvala 2
18 godina

Skoro istu potrošnju imamo, tvoj prosjek je 390, moj 340 kilometara. Ali ti imaš malo veću bateriju.

Ne želi mi uploadat sliku. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2026 12:13 (cinco44).
17 godina

Ma iskreno , je ni ne pratim više taj domet, dnevne relacije za vozilo su obično ispod 50 km, jednom tjednom bude oko 150 km . nekad čšeće, ali sve je to daleko ispod dometa vozila pa me ne brine,  kad voziš stalno iste relacije znaš već točno koliko % baterije ti treba za koju rutu pa nema straha. Prvih mjesec 2 je bilo ono gledaš sve brojke dok ti je sve novo, malo ti je nelagodno da ne ostaneš bez baterije, nakon tog sve to zaboraviš jer vidiš da nije bitno,  upoznaš vozilo i znaš da ima i više nego dovoljno. 

I prvi put kad sam išao do mora ga lagano vozio aztoputom 100-110, nije da nema punjača putem, ali nije mi se dalo stajat, na kraju potrošio pol baterije, na povratku po gasu :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2026 13:42 (Pixel).

1 0 hvala 0
17 godina
cinco44 kaže...

Skoro istu potrošnju imamo, tvoj prosjek je 390, moj 340 kilometara. Ali ti imaš malo veću bateriju.

Ne želi mi uploadat sliku. 

mislim da je iskoristivo 91 kwh, uz potrošnju 22 kwh/100 km, to je oko 413 km.  

Al naravno nikad ga ne prazniš do kraja ako ne treba, tako da s tom potrošnjom ide bez problema 400 km. 

Kad je toplije potrošnja pada ispod 19 kwh/100 km, to je 480 km
Jednom sam vozio lokalnom csestom lagano,  tempomat na 65, baš da vidim koliko se može spustit ako  ide laganica, bez pretjecanja, bilo je oko 15 kwh/100 km, al ne da mi se tako pažljivo cijelo vrijeme vozit.

18 godina

Svi hvale Teslu ali ja u appu od Tesle nemam ili ne znam pronaci potrosnju. Imam koliko sam punil i sve zivo ali nemam tak lijepo statistiku ko u appu od BYD.
Mi smo od sestog mjeseca vlasnici Y i do sad smo natukli 20k km. Vozimo se uvijek i stalno te radimo nekih 50% vise km nego sa drugim autom koji trenutno skuplja prasinu i ceka da ga prodamo.

Po zimi je domet nekih 350km, ali po pravoj zimi gdi je temperatura ispod -10, a po ljeti je nekih 450km i to pri voznji 140km/h, klima na 22 stupnja i muzika na nezdravo glasno.

Domet i punjenje u prvih 20k km ne predstavlja tocno nikakav problem te se vozimo 50% vise nego smo se vozili sa prijasnjim automobilima. Dramatiziranje obicno bude od ljudi koji su se vozili jednom ili niti jednom u EVu pa pisu o anegdotama a ne o pravom iskustvu. Isto tako EV nije za svakoga nego za nekih 99,99% ljudi. Ovi 0,01% budu vozili ICE sve do zadnjeg dana i obicno su najglasniji.
Samo zato jer me auto svako jutro kad sjednem u njega ceka na 22 stupnja a vani moze biti -10 je prehebeno a da ne pricam o tome koji je gust voziti auto sa 500+ konja te trositi jednu trecinu cijene goriva/energije koliko me kosta voznja sa Espace. Kad prodam Espace idu solari na krov i pocinjem stediti za jos jedan EV.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2026 8:05 (NEW_MAN).
17 godina

BYD ima samo ukupan prosjek od početka i za zadnjih 50 km,  nema da možeš uzeti bilo koji raspon, tako da tu moraju doraditi malo statistiku i pracenje.

Mislim da svojim nema sanse da dobijem 450 km na 140km/h ljeti, budem odradio mjerenje kad zatopli

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2026 10:50 (Pixel).

0 0 hvala 0
18 godina
NEW_MAN kaže...

Slažem se sa svime, ali s potrošnjom pretjeruješ. Ne postoji EV koji može napraviti 450 kilometara na autocesti pri 140 km/h. 

17 godina
cinco44 kaže...
NEW_MAN kaže...

Slažem se sa svime, ali s potrošnjom pretjeruješ. Ne postoji EV koji može napraviti 450 kilometara na autocesti pri 140 km/h. 

Da, realne brojke za Teslu Y long range su do 300 km na 140 km/h.

Uf da je bar 450 km 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice