Nije moguce procitat clanak pocevsi od naslova, pod naslova i prve recenice u tekstu, padezi su nepostojeci
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
Nije moguce procitat clanak pocevsi od naslova, pod naslova i prve recenice u tekstu, padezi su nepostojeci
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
ChatGPT prijevod ali na krivom jeziku.
Nova era pocetne cijene od 80 000€?
Pa jel od zlata?
68 000
Ali to je BMW od gotovo 500 konja
AMD Ryzen 7900X3D; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; MSI 4090 24 Gb X Trio; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
68 000
Ali to je BMW od gotovo 500 konja
Pa da ima manje nebi ga ni Isus pomaknuo s ceste s obzirom na dvije i po tone
Be the change you wish to see in the world!
gledam gdje je kolega ivan dragi kojem odgovaraš, pa ne kužim jesu mu obrisali komentar ili što već... dok nisam vidio ime autora teksta 
Uzas auto, uzas clanak.
Kompletna ocjena, uzas 
Ovaj novi logo na grillu je presmiješan, auto izgleda kao neki zubo.
Ovaj novi logo na grillu je presmiješan, auto izgleda kao neki zubo.
Onaj woke dizajner iz Jaguara je dobio pedalu iz firme.
BMW ima par kandidate isto cini se 
Auto je bomba!
Kao što sam rekao i na drugim temama preskupih EU vozila koja ne nude više ništa posebno koliko god autor teksta pokušao uljepšati stvari (i potrošiti pola teksta na vizualni aspekt vozila, a dovoljno je pogledati sliku i sve je jasno, čemu opisivati kako izgleda), hrpa recikliranih materijala u unutrašnjosti, ok za ekologiju,al ne guraj mi to pod luksuz i tražit za to ogromne novce. Al da, sve super da nema onog ali.
A taj ali su kinezi koji nude luksuz za daleko menje love, bmw nudi sjedala od reciklirane pet amablaže, kinez meku teleću napa kožu, dalje da ne nabrajam.
Na realnim testovima nije bio ništa posebno učinkovitiji od ostalih, ok nešto bolji je , ali ne bitno više. Ima dobar domet, ali za to moraš uzet najveću bateriju, pa od tu i ogroman domet.
Nije to vozilo loše, da me se krivo ne shvati, auto je dobar, ali cijenu jednostavno ne opravdava. Imat će svoje kupce jer mnogi vole bmw (uključujuči i mene, ne mislim ga kupit) , ali kome nije bitna značkica, ima daleko jeftinijih vozila koja nude isto, ako ne i bolje u pojedinim segmentima
:) :) :)
Cijenim dobro podje*bavanje :)
Nova era pocetne cijene od 80 000€?
Pa jel od zlata?
auto je očito zamišljen za kinesko tržište (zato tako i izgleda, Kinezi vole tu turbofolk "hightech" seljačiju), a tamo će ga zbog konkurencije prodavat za 30k, pa moraju nekako nadoknadit gubitke.
Odlican je kao i tehnologija koja je u njemu. Puno kritizira a sami nisu probali nista bolje od golfa vozit. Meni je osobno zanimljivo sto se baterija iz auta moze koristiti kao baterija za kucu.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
EDIT:
Ne znam je li to u novom BMW-u ali zanimljivo je koliko moras ceprkati po menijima za osnovne stvari.
To je stariji OS ali opcenito najveci fail je sto su maknuli "joystick". Svi noviji auti imaju isti problem da se bazira sve na touch i govornim komandam.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Neue Klasse, prije bi rekao Neue Šajze. 
Vidio sam ga uživo i mogu reći da je auto brutalan. Bmw često ima dizajn za kojeg je potrebno neko vrijeme da ga narod prihvati
Odlican je kao i tehnologija koja je u njemu. Puno kritizira a sami nisu probali nista bolje od golfa vozit. Meni je osobno zanimljivo sto se baterija iz auta moze koristiti kao baterija za kucu.
Nikad nisam golfa vozio
. Trenutno vozim već treću bmw peticu pa mislim da ipak barem malo znam što je voziti luksuznu limuzinu. Vozim i EV, BYD-a koji ima odprilike što i ovaj bmw (ix3) , naravno ima razlika, uz to byd ima jače motore i brži je (iako mi je to potpuno nebitno) , naravno podržava V2L pa ga možeš koristit kao izvor struje gdje ti treba, dobiš uz auto kabel uštekaš ga u port zap unjenje , na drugoj strani imaš tri utičnice, podržava snagu do 3.6 kw.
Znči nije bmw tu ništa noov napravio jer to kinezi imaju već koju godinu. Ovaj bmw je samo vozilo kojim su se približili kinezima i smanjili razliku u odnosu na kineze. A kao što sam rekao byd je sa apsolutno svom opremom koštao 50k€, ovaj bmw s takvom opremom će bit preko 80k€.
Kad se nakon byd-a vratim u peticu, ostanem nekad pomalo razočaran nekim stvarima gdje je byd očito kvalitetniji. Naravno u nekim stvarima mi je bmw bolji, recimo ovjes za početak.
To je stariji OS ali opcenito najveci fail je sto su maknuli "joystick". Svi noviji auti imaju isti problem da se bazira sve na touch i govornim komandam.
Novi BMW ima OS koji je u biti klon Teslinog OSa, znaci izbornici i sve je logicno te dostupno. Moj prvi auto ima "joystick" i u njemu znam na pamet koliko klikova i koliko put negdi treba okrenut kotacic da dodem gdi ocu bez gledanja, ali od kad imamo Teslu mi nist od toga ne treba. Znaci klimu sam prvi dan namjestil na 22 stupnja i nisam diral, ako ocu navigaciju da me negdi vozi stisnem tipku i recem navigiraj me na tu i tu adresu, isto vrijedi za muziku, recem koju stvar ocem i on pusti pjesmu sa spotify. Uglavnom mozes sve sa voice komandama ili prek volana, ekran ne diram osim kad mjenjam iz D u R, a cak i to dobro radi automatski u 90% slucajeva.
Znam da Bmw nije nista novo napravio ali smatram da je BMW na kraju ipak kvalitetniji auto ukupno. BYD nisam nikad vozio, sjedio sam u njemu i stvarno iznutra je odlicno slozen. Vidjet cemo IX3 kako ce se cijena razvijati osnovni model se mogao uzeti za 53k Eura( u njemackoj) sa popustom ali nakon sto je potraznja otisla gore makli su popuste. Dobro je postoje auto kao BYD da i ostali kinezi da ostali malo daju gas i ponovno proizvode dobre aute. Dobro je sto BMW planira kompletnu paletu vozila izbaciti sa isto tehnologijom od BMW 1 do BMW X7 tako da bi trebalo pokriti za sve potrebe. Konkurencija osim Kineza trenutno je losija.
Novi BMW ima OS koji je u biti klon Teslinog OSa, znaci izbornici i sve je logicno te dostupno. Moj prvi auto ima "joystick" i u njemu znam na pamet koliko klikova i koliko put negdi treba okrenut kotacic da dodem gdi ocu bez gledanja, ali od kad imamo Teslu mi nist od toga ne treba. Znaci klimu sam prvi dan namjestil na 22 stupnja i nisam diral, ako ocu navigaciju da me negdi vozi stisnem tipku i recem navigiraj me na tu i tu adresu, isto vrijedi za muziku, recem koju stvar ocem i on pusti pjesmu sa spotify. Uglavnom mozes sve sa voice komandama ili prek volana, ekran ne diram osim kad mjenjam iz D u R, a cak i to dobro radi automatski u 90% slucajeva.
Ma vozio sam Teslu neko vrijeme i navikne se covjek ali ipak mi je lakse bilo sa pravim tipkama, jbg. staromodan.
Ma vozio sam Teslu neko vrijeme i navikne se covjek ali ipak mi je lakse bilo sa pravim tipkama, jbg. staromodan.
i tamo gdje imaš tipke možeš isto koristiti glasovne naredbe
ovo je isključivo i jednostavno način da proizvođač uštedi pare na fizičkim prekidačima, a nama proda priču o 'modernizaciji'
https://youtu.be/jNGt2nTMZ1E?si=iAyQl5b7OY_3F0C- 
Brutalno i to za samo 100k eura
Leistung
4-Rad-Antrieb mit 1138 kW (1548 PS)Drehmoment
1770 Nm (1305 lb-ft)Beschleunigung
1,98 Sekunden von 0-100 km/h