Hrvatska ulazi u projekt nadogradnje tek kupljenih

poruka: 90
|
čitano: 24.926
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hrvatska ulazi u projekt nadogradnje tek kupljenih".
12 godina
Re: Hrvatska ulazi u projekt nadogradnje tek kuplj
Gallu kaže...
Srbija je kao otok u moru okruženom članicama EU i NATOa. Cvile što im zavrnemo pipu nafte. Da ikoga od susjeda napadnu bilo bi im ne da su si pucali u nogu, nego ravno u čelo. Srbija ne može napasti ni Kosovo, a gdje bi nas? Slično vrijedi i za Mađarsku. Ne, naši susjedi nas ne mogu napasti ni u najluđem SF scenariju, a da ih ostatak EU i NATOa vojno ne samelje ili ekonomski toliko uništi da im jedino preostane love za kupit si štrika za oko vrata.

Vremena, savezi i okolnosti se stalno mjenjaju. Treba uvijek biti spreman obraniti svoje. Pogledaj Švicarsku. Neutralni su, nemaju spor sa ni jednom zemljom u okruženju, nije najlakše doći do njih, pa svejedno održavaju jaku vojsku s najnovijim tehnologijama.

Zajebi ti te ma neće oni i kumbaya pozitivne vibracije. Možda neće, ali sigurno neće ako imaš jaku vojsku. Osnove risk managementa.

Nadglednik dina
5 godina
Sve ok. Treba imati neovisnu vojsku, ali ova retorika o nekom ratu odmah iza ugla ke jadna. Zato se svi i naoružavaju, zato svi i govore samo o ratu, ako nešto i izazove rat, ta ratnohuškačka retorika je uzrok br. 1. Ono što se mijenja je da svi sad imaju puno više oružja koje mogu ispaliti.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2025 8:41 (Gallu).
12 godina
Gallu kaže...
Sve ok. Treba imati neovisnu vojsku, ali ova retorika o nekom ratu odmah iza ugla ke jadna. Zato se svi i naoružavaju, zato svi i govore samo o ratu, ako nešto i izazove rat, ta ratnohuškačka retorika je uzrok br. 1. Ono što se mijenja je da svi sad imaju puno više oružja koje mogu ispaliti.

Takav svijet danas, paranoja se uvukla zbog europske naivnosti da rata u europi više neće biti. Ignorirali su sve znakove 20 godina i sad je panika. No nije to ratohušačka retorika, ako se agresivna sila koja ti prijeti na dnevnoj razini luđački naoružava, pa naravno da ćeš i ti isto napraviti. I cijeli niz ostalih zemalja u blizini.

Rat je realnost koja se vratila, odnosno nikad nije ni nestala.

To je retorika koju trolovi iz St.Petersburg, Niš i ostalih tvornica šire na dnevnoj bazi svugdje. A logika jest, Europa se naoružava jer želi rat, a ne kao odgovor na agresiju i neposrednu opasnost. Samo Rusija se smije naoružavati i prijetiti nuklearnim napadima, ali dok drugi kupuju oružje onda su agresivni. Takva propagandna taktika je stara kao i sam SSSR i Rusija zajedno. Trolovi, apologeti i fanbojevi terorista i koljača to šire, a budale gutaju.

I nije samo stvar Rusije nego i drugih zemalja. Kao da mi nemamo iskustva sa istim takvim retorikama i mentalitetom. I da u 2025-oj slušamo o povratku tzv krajine i svašta. Jest od budala, ali samo jedna kriza takve budale mogu dovesti na vlast. 

Nadglednik dina
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2025 8:50 (Entry Point).
5 godina
Ta sila (2 najjača vojska na svijetu) koja se luđački naoružava ne može, uz sve napore, prijeći niti petinu države koju je napala. Tako da su psihoze da će nas neki od susjeda napasti samo to - psihoze.
Ni neke reklane šanse da nas ta agresivna sila napadne konvencionalnim oružjem ne postoji. A tom scenariju nam me bi pomogle niti haubice, niti Rafalei, niti dronovi. Eventualno iznimno jaka PZO i bunkeri duboko pod planinama.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2025 8:52 (Gallu).
16 godina

samo je cijela EU imala urološke probleme za vrijeme olovnih '90-ih u Balkanistanu, usput su slali kontingente za raditi reda po Bliskom Istoku kad god je prekoocenski gazda rekao "hop"...

Ju je je? Je ju je!
5 godina
Pa u biti i najveći problem Europe je što sluša gazdu preko bare jer oni su nas već nebrojeno puta uvukli u sranja koja ne bi niti postojala da njih ne slušamo.
12 godina
Gallu kaže...
Ta sila (2 najjača vojska na svijetu) koja se luđački naoružava ne može, uz sve napore, prijeći niti petinu države koju je napala. Tako da su psihoze da će nas neki od susjeda napasti samo to - psihoze.
Ni neke reklane šanse da nas ta agresivna sila napadne konvencionalnim oružjem ne postoji. A tom scenariju nam me bi pomogle niti haubice, niti Rafalei, niti dronovi. Eventualno iznimno jaka PZO i bunkeri duboko pod planinama.

Jel je to razlog zašto se ne bi imali normalne vojske? A što misliš uz čiju pomoć i oružje ih je Ukrajina usporila?

Šanse postoje i visoke su. Štoviše rekao bih da je hibridni napad skoro pa siguran u sljedećih 5 godina. A onda se svašta može dogoditi. Svatko tko želi da njegova zemlja ima slabu vojsku je po meni ili budala ili izdajica. Druge nema.

Nadglednik dina
12 godina
Gallu kaže...
Pa u biti i najveći problem Europe je što sluša gazdu preko bare jer oni su nas već nebrojeno puta uvukli u sranja koja ne bi niti postojala da njih ne slušamo.

Nas nisu, slabiće iz zapadne europe, da.

Nadglednik dina
5 godina
To se govori još od početka rata u Ukrajini. Evo Rusa evo Rusa, samo što nas ne napadnu. Neće. Ne mogu. Nemaju s čim. Slomili su zube na Ukrajini, a Europa nije dala ni 1%oružja koje ima za taj rat. Da nas slučajno i napadnu, Rusija bi za dva dana bila buktinja.
12 godina
Gallu kaže...
To se govori još od početka rata u Ukrajini. Evo Rusa evo Rusa, samo što nas ne napadnu. Neće. Ne mogu. Nemaju s čim. Slomili su zube na Ukrajini, a Europa nije dala ni 1%oružja koje ima za taj rat. Da nas slučajno i napadnu, Rusija bi za dva dana bila buktinja.

Nemoj se kladiti na to nikad. Rusija proizvede oružja u jednoj godini koliko europa u 10 i više. Proizvedu više topničkih granata nego cijeli NATO zajedno uključujući ameriku. Njihova ekonomija je sad usmjerena samo na rat i ne smiju stati. Putin ne smije stati. Ako stane ode sve u kanalizaciju, on sad treba rat rat i rat da bi preživio. I po mogućnosti ostvariti dio imperijalističkih mokrih snova. Samo se sjetimo mentalnih i verbalnih bljuvotina koje je prije 4 godine izgovorio.

Nećemo biti sigurni dok se nešto korijenito ne promjeni u toj zemlji. I to je činjenica.

Nadglednik dina
10 godina
viciousone kaže...
Kupili smo što smo mogli. U tom trenu je bila priča da će novi francuski Rafali startati sa F4 standardom, te da će im unaprijediti sve preostale Rafale na F4 standard. Mi smo mogli kupiti maksimalno F3R verziju.

Cuj, ako cemo iskreno, kupili smo ono sto su nam zeljeli prodati. Politika je tu kumovala najvise, ali i svakako kako kazu - beggars can't be choosers.

Ako se dobro sjecam, grippeni su bili u igri davno prije nego sto je itko pomislio na rafale, tako da....

Medjutim, mi realno i nismo mogli pogrijesiti, sto god kupili, jednako je pogresno. Slazem se da je 12 necega bolje od 12 nicega, ali, zrakoplovstvo nije jedan tip aviona, i u ratnom scenariju ti rafali su prakticki beskorisni.

Iako je tesko predvidjeti kakav tip rata ce na ovim prostorima biti u nekoj buducnosti, i dali ce ga biti, gledajuci teren, konfiguraciju i slicno.... zamislimo neprijateljske polozaje negdje u brdima i planinama, ili skrivene po sumama i gorama. posaljes 12 rafala u "napad". Imas prakticki 100% sanse da ce se svih 12 vratiti nazad, ali isto tako i gotovo 100% sanse da ce tih 12 rafala nece prouzrociti neku znacajniju stetu neprijatelju.

S druge strane, sto si spomenuo, 12 apacha naoruzanih prikladno ce od sume napraviti ravnicu, a od planine pasnjak. Da, gubitci bi eventualno bili veliki, ali ucinkovitost je neupitna. Da odemo jos malo u what if mastanja, zamisli si sto bi 12 komada a-10 napravilo utvrdjenim polozajima i neprijateljskoj tehnici. Fun fact - zasto amerikancima ne pada na pamet niti povuci iz upotrebe, ali niti prodati niti jedan jedini komad nikome, cak ni izraelu, kojem poslovicno i dupe (pro)daju....

Nazad u stvarnost, dakle, 12 necega je bolje od 12 nicega, ali u vecini okolnosti je 12 necega jednako korisno kao i 12 nicega. 

Ako gledas malo zadnji rat u kojem smo sudjelovali, vecina srusenih aviona su bili laki jurisni i support tipovi, orao, jastreb. Da su valjali, nebi ih srusili nije valjan komentar, 21-inice su se rijedje rusile, ali su i znatno manje stete radile, dok su 29-tke, zbog nedostatka kolicine i velike kolicine necijeg zdravog razuma uglavnom koristene kao psiholoski efekat i kao neki nepotrebni support, sa sigurne udaljenosti, ovima koji su padali par km nize od njih. Doduse sjecam se bomasticnih napisa po novinama tog doba, tipa "u hrvatsko ratno zrakoplovstvo stigle vece kolicine phantoma, tomcata, horneta, b-52" i slicne izjave kojima se valjda podizao moral, tako da, imalo je logike osigurati neki support, za svaki slucaj da je hrvatska stvarno dobila nesto od spomenutog.

Ono sto zelim reci, 12 rafala je super stvar, neka kupe jos 5 eskadrila ako imamo para i ako nam ih zele prodati. Ali, treba misliti i nize, ne mozes bazirati zrakoplovstvo samo na lovcima i presretacima, potrebni su ti i laki jurnisni avioni, potrebni su i jurisni helikopteri, potrebni su i....

No, ok, sve je ovo domena birtijskih razgovora, gdje je misljenje=guzica, ali jedino pravo pitanje kad se govori o rafalima i kontekstu nekog buduceg eventualnog sukoba je:

a s cime smo ih naoruzali? Naravno da nece osvanuti neki tocan i precizan popis po kolicini, tipu i namjeni naoruzanja za rafale kojeg smo kupili, ali, ako taj popis nije beskrajno mastovit i kolicinski izdasan, vracamo se, bojim se, na pricu o upitnoj korisnosti istih.

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2025 9:07 (Damir22).
5 godina
I tu se opet vraćamo na prethodni korak. Uz svo to silno oružje koje mogu proizvesti ne mogu preći ni petinu Ukrajine. Što samo daje do znanja da je njihovo oružje neefikasno sranje i da Europa stvarno poželi, Rusije sutra ne bi bilo.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2025 9:08 (Gallu).
12 godina

Enivej, prožvakana tema već 1000 puta pa ću stati. Triba radit.

Nadglednik dina
Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina
Gallu kaže...

Nisu uopće problem (samo) Rusi. problem je što se urušila cjelokupna pravno - sigurnosna struktura koja je djelovala desetljećima.

Gledati samo na Ruse kao prijetnju je glupo, a planirati odgovor na bilo kakvu prijetnju je ekstremno dugo i u sukobu s brzim razvojem ratovanja.

Ukrajina je na početku rata koristila Bayraktare koji su onda bili iznimno korisni, a danas neupotrebljivi. Danas su optički dronovi u igri, dok se nešto novo ne pojavi. A implementacija ozbiljnog naoružanja traje, naši Rafalei će biti operativno upotrebljivi tek za koju godinu, oklop isto tako, zato vojsku treba kontinuirano i polako opremati / modernizirati, a ne kao što je sada u cijeloj Europi.

5 godina
Pa ni ne mislim da su Rusi problem. Niti mislim da nam ne treba oružje. Samo ovo "evo ga čedo iza ugla" je iznimno glupo i nerealno. A to da se pravno sigurnosna struktura urušila je jasno. A tko je za to kriv? Pa najviše naši "obožavani partneri" preko bare i njihova politika pravo vrijedi za sve osim za nas.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2025 9:25 (Gallu).
16 godina

i najveći problem - te mantre o hitnom naoružavanju vam prodaje propala pic-majstorica koja se iskazala u svom terminu ministrice obrane SRNj....

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2025 9:30 (Stric_Jura).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Gallu kaže...
Pa ni ne mislim da su Rusi problem. Niti mislim da nam ne treba oružje. Samo ovo "evo ga čedo iza ugla" je iznimno glupo i nerealno. A to da se pravno sigurnosna struktura urušila je jasno. A tko je za to kriv? Pa najviše naši "obožavani partneri" preko bare i njihova politika pravo vrijedi za sve osim za nas.

rusi nisu direktno nama problem... međutim, jedan od scenarija kojeg se baltičke zemlje pribojavaju je da rusija napadne neku od njih, latviju, litvu, estoniju, biraj... te zemlje nisu ukrajina i tu rusi doista mogu izvršiti 'specijalnu operaciju' od tri dana, te zemlje nemaju snage zaustaviti ruse kao ukrajina

što je sljedeće, dok se europa kakva je bila prije par godina pokrene, rusi su okupirali zemlju i utvrdili se... sad kreće politika, trump kaže - neću slati američku mladost da gine za tamo neku 'ionako rusku' zemlju, njemačka i francuska se nećkaju jer rusi prijete taktičkim nuklearnim bombama... nato se lagano raspada, kreće kriza daleko veća nego zbog ukrajine, mađarska i srbija se udružuju, srbija napada kosovo jer se zbog krize u nato kfor povlači iz kosova, sljedeći korak sranje u bih, nikog u eu nije briga jer imaju svojih briga preko glave, srbija uzima kosovo i rs... 

gdje smo mi tu... sa jakom vojskom niti mađarska niti srbija neće na ovu stranu, bez jake vojske smo na izvolte... 

s trenutnom situacijom to je nezamislivo, ali uz vrlo malo promjena europa pada u kaos, vlade se mijenjaju, dolaze nacionalisti-populisti na vlast i tada je svako sranje moguće

ovakve priče kakve čitam od tebe i još nekih pričali su i početkom i sredinom 20. stoljeća, pa je završilo sa dva svjetska rata i nastavilo se sa desecima drugih ratova diljem svijeta

a kao - u 20. smo stoljeću, nismo više u dobu džingis kana...

5 godina
Baltičke zemlje se ne bi samo bacile na leđa, a za Rusiju sumnjam da išta mogu na dva fronta. Skandinavske zemlje tu sigurno ne bi čekale prekriženih ruku. Situacija u Europi za vrijeme svjetskih ratova je bila bitno drugačija nego danas. NATO nije postojao.
Možemo mi tu teoretizirati koliko hoćemo, ali da Rusija ima snage ikoga još napasti - napala bi. Tu prvenstveno mislim na Gruziju.
16 godina

Pa ima snage, samo zašto bi napala Gruziju?

Kravatoklop je u uKrajini....

Ju je je? Je ju je!
5 godina
Svrgavanje vrha povezanog s Rusijom, težnja ulasku u NATO? Nešto isto kao što je označeno kao glavi uzrok rata u Ukrajini.
12 godina
Gallu kaže...
Baltičke zemlje se ne bi samo bacile na leđa, a za Rusiju sumnjam da išta mogu na dva fronta. Skandinavske zemlje tu sigurno ne bi čekale prekriženih ruku. Situacija u Europi za vrijeme svjetskih ratova je bila bitno drugačija nego danas. NATO nije postojao.
Možemo mi tu teoretizirati koliko hoćemo, ali da Rusija ima snage ikoga još napasti - napala bi. Tu prvenstveno mislim na Gruziju.

lako što se one ne bi 'bacile na leđa', ali jednostavno nemaju se čime obraniti u slučaju napada kakav je bio na ukrajinu... ne govorim sad o situaciji gdje bi rusi ratovali na dva fronta, nego o situaciji gdje se sukob u ukrajini zaustavlja na ovaj ili onaj način, naravno da rusi nisu ludi da su isto vrijeme dok jedva napreduju u ukrajini još napadnu i baltik

u slučaju prekida rata u ukrajini, rusi imaju zahuktalu vojnu industriju i napuhanu vojsku koja odjednom nema posla - novi rat je najlakše rješenje, pogotovo sa zemljaom/zemljama koje nisu niti blizu tvrd orah kao ukrajina - rješava masu problema putinu, kud s vojskom, što sa zahuktalom industrijom oružja i najbitnije - jel završava vladavinu kao luzer ili pobjednik

naoružavanje manjih zemalja u nato se zasniva na sposobnosti da se obrane u prvom valu, dok se veći saveznici ne uspiju organizirati i dati podršku

onog trena kad bi rusi okupirali estoniju, litvu ili latviju, kreće politika, a ne vojni sukob i to je nešto što rusi priželjkuju - da se nato raspadne

u slučaju raspada ili krize nato saveza sve ostalo je samo pitanje vremena - a mi jednostavno ne možemo sebe dovesti u situaciju da kasno krećemo s nabavakama jer i sam vidiš koliko vremena treba da i ono što smo nabavili postane operativno, da ne govorimo da bi u slučaju ikakvih nestabilnosti nastala grabeš za oružjem bilo kojeg oblika i rokovi dostave postaju puno veći

12 godina
Srbije se ne boji nitko. Oni nikoga ne mogu napasti osim u svojim mokrim snovima. Radi se o maloj, ekonomski slaboj zemlji bez saveznika koja je frustrirana odnosno njihov predsjednik što ih nitko ne doživljava. Da i probaju nešto, tjedan dana sankcija samo od EU i trava je glavni meni na stolu. Naoružavaju se istina al to im ništa ne koristi.

Strah od Rusije mi je neshvatljiv. Ekonomski, demografski, vojni a posle ovog rata i politički patuljak. Rusija nema ništa što bi je držalo osim teritorija a i ti je teret s obzirom na broj stanovnika. Njih jedino iznad vode drži nuklearno oružje. Živjeli su na iluziji moći SSSR a ovim ratom je ta iluzija razbijena. Drhtanje nekih vladara pred Rusijom je zato totalno neshvatljivo. A njih tek čeka show! Pad stanovništva, ekonomije i političkog utjecaja će tek doći na naplatu. Treba nabavit kokice i gledat.
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
Azmo kaže...
Srbije se ne boji nitko. Oni nikoga ne mogu napasti osim u svojim mokrim snovima. Radi se o maloj, ekonomski slaboj zemlji bez saveznika koja je frustrirana odnosno njihov predsjednik što ih nitko ne doživljava. Da i probaju nešto, tjedan dana sankcija samo od EU i trava je glavni meni na stolu. Naoružavaju se istina al to im ništa ne koristi.

Strah od Rusije mi je neshvatljiv. Ekonomski, demografski, vojni a posle ovog rata i politički patuljak. Rusija nema ništa što bi je držalo osim teritorija a i ti je teret s obzirom na broj stanovnika. Njih jedino iznad vode drži nuklearno oružje. Živjeli su na iluziji moći SSSR a ovim ratom je ta iluzija razbijena. Drhtanje nekih vladara pred Rusijom je zato totalno neshvatljivo. A njih tek čeka show! Pad stanovništva, ekonomije i političkog utjecaja će tek doći na naplatu. Treba nabavit kokice i gledat.

u sadašnjoj situaciji da, uopće nije jasno čemu neprestano potenciranje velike srbije ili u novoj varijanti 'srpskih zemalja', ali srbija i dan danas pokazuje kakve su joj namjere - čim se nato makne s kosova - oni kreću u osvajanje, republika srpska će kad tad biti dio srbije, crnogorci su ionako srbi... 

ui situaciji gdje se raspada svjetski poredak srbija je za nas i ostale zemlje u regiji itekako opasna, pogotovo jer se može udružiti s mađarskom, jer je rumunjska ionako korak do dolaska neke nacionalističke vlade, jer se sve može stubokom promijeniti u samo par godina, kao što se promijenilo u politici još u vrijeme dok su i danas živi ljudi tome svjedočili, ne prije 300 ili 500 godina

strah od rusije je bio neshvatljiv dok je merkelica uvjeravala nijemce da je to tako, pa su kompletno gospodarstvo stavili u situaciju da ih putin može srušiti bez ispaljenog metka

rusija je zemlja u kojoj su osvajanja i 'velika rusija' povijesni, politički i vojni imperativ tkogod da bio na vlasti, to je jednostavno dio njih... zato i jesu kroz stoljeća postali najveća zemlja na svijetu

njima je uvijek, pogotovo dok su na vlasti ljudi poput putina, na pameti kako nekog pokoriti... a usput imaju narod takav da mogu kako hoće s njima i kud hoće

samo se sjeti, sve te priče kako nismo više divljaci, kako švabe nakon 1. svjetskog nisu sposobni za ništa ili sad isto tako rusija, u vrlo kratkom vremenu padaju u vodu, a onda najčešće bude kasno

16 godina

A što sada Rusi rade?

Kuhaju ljude da od masnoće rade sapun? Pletu od kose ubijenih čarape za podmorničare?

Samo cuclajte propagandu, tu nas je i dovela...

Ju je je? Je ju je!
18 godina

U WWII su Rusi ratovali "samo" sa Njemcima.
Znaci nisu ratovali protiv saveznika i prestanite fantazirati o Rusiji kao o nekome koji moze napasti NATO ili EU. Da Rusi nemaju nuklearno naoruzanje njih odavno nebi bilo.

EU propada ekonomski i sad su brze bolje vidjeli priliku okrenut neku lovu na bazi straha od rata pa prodaju naoruzanje kao da nema sutra. Sve to na racun poreznih obveznika i na kredit!!!!
Svake godine imamo sve vise bogatih i super bogatih te sve vise siromasnih ili onih koji su na rubu siromastva (na svakog bogatog dolaze stotine ili tisuce siromasnih), ali glavno da kupimo naoruzanje u milijardama jer se bojimo Rusije i zaduzimo nase praunuke.

EDIT:

Reports from 2022 highlighted major investments by Russian citizens, with estimates suggesting a large portion of London's 300,000 Russian speakers (around 70%) lived in the capital, many owning luxury homes in areas like Kensington Palace Gardens.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2025 12:35 (NEW_MAN).
14 mjeseci
Entry Point kaže...

To je retorika koju trolovi iz St.Petersburg, Niš i ostalih tvornica šire na dnevnoj bazi svugdje. A logika jest, Europa se naoružava jer želi rat, a ne kao odgovor na agresiju i neposrednu opasnost. Samo Rusija se smije naoružavati i prijetiti nuklearnim napadima, ali dok drugi kupuju oružje onda su agresivni. Takva propagandna taktika je stara kao i sam SSSR i Rusija zajedno. Trolovi, apologeti i fanbojevi terorista i koljača to šire, a budale gutaju.

Treba nazvati stvari svojim imenom, putinofile i petu kolonu.

5 godina
Njemačka, Italija i Austrija imaju itekako investirano u Hrvatsku ekonomiju. Tako da sumnjam da bi neka mala Srbija htjela naljutiti ove koje vode EU. Mađarska, ako želi ostati bez INAe samo nek napada :D
Svijet je puno više isprepleten nego je to bilo 40ih. Napadneš jednu državu - napao si i ove koji su investirali u napadnutu + opet prije nije postojalo ništa kao što je NATO danas.
Prema agresoru danas ne moraš ispaliti ni jedan metak. Sve zemlje europskog kontinenta strašno ovise o međunarodnim institucijama. Zatvoriš tu špinu i doviđenja, agresor sutra može gristi nokte za ručak.
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2025 12:50 (Gallu).
14 mjeseci
NEW_MAN kaže...

Znaci nisu ratovali protiv saveznika i prestanite fantazirati o Rusiji kao o nekome koji moze napasti NATO ili EU. Da Rusi nemaju nuklearno naoruzanje njih odavno nebi bilo.

Napad na Poljsku i Finsku? Estonija, Latvija i Litva, Besarabija u Rumunjskoj? Iran (sa Britancima) i tada japanski Mandžuko u Kini?

Saveznici od navedenih su Poljska i baltičke zemlje.

Kakva glupasta propaganda provjerljiva na 2 klika.

18 godina
KTM kaže...
NEW_MAN kaže...

Napad na Poljsku i Finsku? Estonija, Latvija i Litva, Besarabija u Rumunjskoj? Iran (sa Britancima) i tada japanski Mandžuko u Kini?

Saveznici od navedenih su Poljska i baltičke zemlje.

Kakva glupasta propaganda provjerljiva na 2 klika.

"samo" + USA je Rusiji pomogla sa Lend-Lease Act.

Rusija nije u stanju osvojiti jednu jedinu drzavu sa 38 milijuna stanovnika ali se zato Evropa sa 740 milijuna stanovnika plus USA kao saveznik sa 340 milijuna moraju bojat.

Business as usual, zavadi pa vladaj a sirotinja pusi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2025 12:46 (NEW_MAN).
15 godina
NEW_MAN kaže...

"samo" + USA je Rusiji pomogla sa Lend-Lease Act.

Rusija nije u stanju osvojiti jednu jedinu drzavu sa 38 milijuna stanovnika ali se zato Evropa sa 740 milijuna stanovnika plus USA kao saveznik sa 340 milijuna moraju bojat.

Business as usual, zavadi pa vladaj a sirotinja pusi.

Ja ne bih USA dok im je na čelu ona narcisoidna spodoba gledao više kao nekog saveznika.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice