OpenAI navodno testira prikazivanje oglasa unutar

poruka: 9
|
čitano: 3.039
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "OpenAI navodno testira prikazivanje oglasa unutar ".
16 godina

Al ako uvode reklame znaci da im je financiranje upitno. Ako im je financiranje upitno, kako mozemo biti sigurni u relevantnost odgovora koje pruza? Kad nesto googlas onda ti prikaze stranice koje ai trazio ili nisi, ali kod AI-a kada postavis pitanje on ti daje informacije ponekad bez source-a i one lako mogu bit samo placeni oglasi koji nisu prikazani kao takvi. Sto je jos gore ne podlijezu niti nekakvoj regulativi da to oznace kao oglas jer uvik mogu pravdat da njihov model to zapravo smatra najboljim odgovorom. Mislim ove trenutne reklame nisu to sta ja opisujem, ali nismo daleko od toga. Samo je pitanje vremena

It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

12 0 hvala 2
17 godina
Re: OpenAI navodno testira prikazivanje oglasa unu
"E jes' vam trajalo'

Sad je samo pitanje vremena kada ce, jer hoce sigurno, biti toliko zatrpano reklamama da ce upotrebljivost biti upitna.

No, ono sto je kolega iznad dobro primjetio, doci ce u pitanje i vjerodostojnost.

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.

5 0 hvala 1
15 mjeseci
stirko55 kaže...

Al ako uvode reklame znaci da im je financiranje upitno. Ako im je financiranje upitno, kako mozemo biti sigurni u relevantnost odgovora koje pruza? Kad nesto googlas onda ti prikaze stranice koje ai trazio ili nisi, ali kod AI-a kada postavis pitanje on ti daje informacije ponekad bez source-a i one lako mogu bit samo placeni oglasi koji nisu prikazani kao takvi. Sto je jos gore ne podlijezu niti nekakvoj regulativi da to oznace kao oglas jer uvik mogu pravdat da njihov model to zapravo smatra najboljim odgovorom. Mislim ove trenutne reklame nisu to sta ja opisujem, ali nismo daleko od toga. Samo je pitanje vremena

Šta regulative dopuštaju da odgovori bez citiranja izvora budu sponzorirani?

16 godina
Nikad nije ni bilo vjerodostojno za nešto iole pametnije i ozbiljnije.
15 godina

Naravno da će ubacit oglase. Sada traže model po kojem će proširit izvore prihoda. Nisu dobili milijarde ulaganja da bi to sve potrošili na struju.

1 0 hvala 0
10 godina

Nvidia investira u openAI, a oni investiraju u nvidia-u. Jos tu ubacimo microsoft i koju drugu veliku kompaniju pa vidiš kak prebacuju ogromne kolicine novaca jedan drugome od velikih zaliha koje su skupili kroz godine. 

Da se moraju financirat od prodaje samo proizvoda propali vec u startu 

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
syncmaster245b kaže...
"E jes' vam trajalo'

Sad je samo pitanje vremena kada ce, jer hoce sigurno, biti toliko zatrpano reklamama da ce upotrebljivost biti upitna.

No, ono sto je kolega iznad dobro primjetio, doci ce u pitanje i vjerodostojnost.

Ipak je ovo "umjetna inteligencija", upakirat će oni reklame u "razgovor" tako da se što teže skuži da se radi o reklami. Nije da ubacuju reklame u obične web stranice pa te zatrpaju koječim. Prije će biti da će ti ubaciti u savjete da koristiš ovo ili ono ili investiraš u nešto što ti oni reklamiraju. Isto kao što ti doktor preporući neki lijek ili ti da recept za nešto od proizvođača sa kojim ima ugovor iako postoji i nešto možda jeftinije kod drugog proizvođača ili čak i bolja alternativa. tako lijepo upakiraš u celofan ovima koji ne provjeravaju šta im AI kaže i vidi uspjeha reklame bolje nego ono kada te sve zatrpa, a ne zaboravi da jaaaaako puno ljudi ono što im kaže AI uzimaju zdravo za gotovo kao i oni što prate šta im kaže navigacija pa završe u jezeru i tako to.

16 godina
Novice kaže...
stirko55 kaže...

Šta regulative dopuštaju da odgovori bez citiranja izvora budu sponzorirani?

Ne znam jesam li dobro shavtio tvoje pitanje, ali koliko sam ja upucen nema trenutne regulative koja bi naredila AI modelima da oznace neki odgovor kao sponzoriran, tj. ima dosta nacina da opravdaju sponzoriran odgovor kao prirodan odgovor tog modela te tako izbjegavaju regulative kojima podlijezu trazilice i portali. Ispravite me ako grijesim.

It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
15 mjeseci

Traže se novi izvori prihoda kroz oglašavanje, jer treba vratiti puste stotine milijardi ulupanih u OpenAI i ostale AI protagoniste. Da li je to naznaka da se bliži kraj AI balonu? Da li je moguće da je Michael Burry (koji je predvidio financijsku krizu iz 2008.) ponovno u pravu, pa se vlastitim fondom kladio u milijardu dolara protiv AI-a, gdje je prozvao Nvidiu za financiranje AI balona i umjetno stvaranje potražnje za svojim čipovima direktno je usporedivši sa Enronom iz 2000-ih? Svakako će biti zanimljivo pratiti daljnji razvoj situacije.

0 1 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice