Prije je bilo bolje

poruka: 49
|
čitano: 8.152
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Prije je bilo bolje".
17 godina
Prije je bilo bolje

Možda je napokon vrijeme da si kupiš iPhone, pa nećeš imati feeling da ti se sve usporilo nakon 3 godine. :)

Ili jednostavno napravi factory reset, pa će vjerojatno i tvoj Galaxy ponovo prodisati punim plućima

11 5 hvala 0
17 godina
Re: Prije je bilo bolje
Meni je najgore sad što moram čekat da dođem kući i kupim premium za ovaj članak.

2 0 hvala 0
13 godina
Prije je bilo bolje

Sudeći po Kina stvorila je, trebalo bi biti Prije bolje je bilo, ili možda ćak Prije bolje bilo je.

42

2 0 hvala 1
16 godina

Redmi Note 8T, kupljen u proljeće 2020, radi ko i prvog dana, bez ikakvih oštećenja.

Gorilla staklo 5 sa prednje i stražnje strane,mobitel građen kao tenk, tada plaćen 1450 kn sa PDV-om.

Takav danas valjda ne mogu nabaviti ispod 600 eura i pitanje je da li se može uopće nabaviti sa tom kvalitetom izrade. Možda neki extremno skupi modeli, ne znam, ne pratim.

17 godina
Prije je bilo bolje

Evo nakon što sam pročitao članak mogu potvrditi da samo u istom sranju s istim mobitelom. Ne znam više S4 ili S7 mi je radio bez prijekorno dok ekran nije fizički crkao. Sad ...

WhatsUp kontak: E ne moguj te opet dobiti 

Ja: o jebem ti mobitel i državu, Isukrsta i Thmpsonov koncert i Tomaševića 

Restart mi jednevna rutina skoro. Imam za backup A55 koji bolje radi što mi je nevjerojatno 

Odbijam kupit novi, pošto trebem samo youtube, brave browser, PBZ mBanking, Revolut, Audible 

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2025 16:58 (Gajotres).

2 0 hvala 1
17 godina
Ja sam presao sa S10 na S24, osjetio sam neka minimalna poboljsanja opcenito, nista vrijedno spomena, al sto je najgore i pogorsanja. Ne stagniraju samo mobiteli, vecina tehnologije stagnira godinama, procesori, graficke, oled televizori... sve neka poboljsanja 10-20%, u normalnim uvijetima jedva primjetna, a cijene sve vece i vece.

1 0 hvala 0
4 godine
Prije je bilo bolje

Osnovna terapija za svaki mobitel je jednom godišnje napraviti Factory reset.

To mobitelu dođe, kao automobilu godišnji servis.

合気道 五段 Me, myself and I ...Radoslaw Sikorski
Moj PC  
2 7 hvala 0
15 godina
Zaporožac kaže...

Osnovna terapija za svaki mobitel je jednom godišnje napraviti Factory reset.

To mobitelu dođe, kao automobilu godišnji servis.

Bo, već skoro 20 godina na raznim iPhoneima, nikad nisam imao potrebe za factory reset... čak ni kompovi od applea već 25 godina, samo napravim migraciju i deri dalje, nadogradi što moraš... nikad problema ni usporavanja. Možda imam samo sreće .  Do 2000.te  na raznim PC kompovima je bilo redovno format i nanovo dizanje i slaganje OSa

15 godina
Koristiš mobitel za sve osim za javiti se na poziv ;) :p

3 0 hvala 0
6 godina
Presao sam s P30 Pro na S25+ i jedino gdje je novi S25 bolji je ekran.

Najvece iznenadjenje kod prelaska mi je bilo koliko S25+ ima shrotnu kameru u usporedbi s P30 Pro.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2025 23:50 (Tkozna).

3 1 hvala 1
8 godina
Prije je bilo bolje

2 0 hvala 0
2 mjeseca
protjeran
Prije je bilo bolje

Step 1: Kupi mobitel

Step 2: Uloži nešto vremena na početku te ga detaljno prilagodi sebi, uključujući najvažnije aplikacije

Step 3: Izradi 2-4 backupa, sa 2 različita softvera 

Step 4: Svako toliko, kad se uspori ili po volji - aktiviraj početni backup

Step 4.5 - za fanatike: izradi upute; korak po korak - šta sve moran učinit da od svježe-aktiviranog, početnog backupa, dođem na prijašnje stanje?

Step 5: ne ljuti ljute žene

1 4 hvala 0
17 godina
Napon kaže...

Step 2: Uloži nešto vremena na početku te ga detaljno prilagodi sebi, uključujući najvažnije aplikacije

Step 4.5 - za fanatike: izradi upute; korak po korak - šta sve moran učinit da od svježe-aktiviranog, početnog backupa, dođem na prijašnje stanje?

Ako je ovo recept da mobitel radi normalno onda ja takav mobitel nikada ne želim imati.

Apple je bog otac po ovom pitanju.

Koristite blage riječi i jake argumente
2 mjeseca
protjeran
Prije je bilo bolje

Ma, nije nužni recept koliko je dobra praksa. Dobro je i za sigurnost. To je kao i inače u životu; šta više uložiš - više i dobiješ, tako da je meni uvijek Android bio draži od Applea, ili kustomizirani Windows-OS naspram tvorničkog, ali svakome svoje. Ja to ovako gledam: uložim nekoliko dana, da bi bezbrižno uživa nekoliko godina. Kad kupiš/gradiš stan ili kuću, isto se potrudiš sav taj prostor prilagodit sebi, umjesto da samo iskopiraš neko šablonsko rješenje.  

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.10.2025 13:34 (Napon).

2 0 hvala 0
11 mjeseci
Kakav reset mobitela koje vi to mobitele imate! Nisam radio reset od prije rata, tamo negdje kad mobiteli nisu imali 500mb RAM. Evo trenutno gazim sedmu godinu huawei mate 20 pro , nikakva usporavanja. Ovo pišem samo zato što se ovi hvale što imaju bogom dane Ajfone koji ne usporavaju i ne štekaju, a svako malo vijest izađe ajfon mi usporio , čak su i tužbe padale radi toga.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
7 1 hvala 1
17 godina
Napon kaže...

Ma, nije nužni recept koliko je dobra praksa. Dobro je i za sigurnost. To je kao i inače u životu; šta više uložiš - više i dobiješ, tako da je meni uvijek Android bio draži od Applea, ili kustomizirani Windows-OS naspram tvorničkog, ali svakome svoje. Ja to ovako gledam: uložim nekoliko dana, da bi bezbrižno uživa nekoliko godina. Kad kupiš/gradiš stan ili kuću, isto se potrudiš sav taj prostor prilagodit sebi, umjesto da samo iskopiraš neko šablonsko rješenje.  

Možda za android, čitam te komentare  od android usera  i ne vjerujem, ali uredno pljuju apple.  Pa da moram toliko vremena posvetiti mobitelu, zveknuo bi ga u zid bez imalo griznje savjesti i nikad vise nesto slicno ne bi uzeo.

Kupi iphone i zaboravi na gluposti, iskoristi vrijeme za nesto pametnije. I ne govorim to kao neki apple sljedbenik ili fan , znaci cisto iz iskustva koristenja iphonea dugi niz godina. 

Nikad nikakav reset ili restore nije bio potreban, sve je u cloudu, kad se uzme novi uređaj, na njemu nastaviš kao da nije bilo promjene sve se samo podesi kako je bilo na prijašnjem.

15 godina
Napon kaže...

svašta i znači vratiš se na to stanje bez svega između šta si radio na mobitelu... ili radiš backup na dnevnoj, tjednoj, mjesečnoj bazi i onda backupiraš i sva sranja kojim se zakrcao.... 

2 mjeseca
protjeran
Prije je bilo bolje

Meni to ne predstavlja problem. Putem dobro napisanih bilješki za Android ili PC, brzo vratim ili podesim štogod mi je potrebno, i ne nužno sve. No dobro, razumijem da su jednostavna rješenja najpopularnija, i to je sasvim u redu. Ipak, smiješno mi je kako često ljudi kažu nešto poput: nemoj gubit vrijeme na to, radi nešto pametnije, a isti ti ljudi gube vrijeme na: filmove, serije, sport, igre i druge oblike opuštanja i rekreacije.

A s druge strane, koristit ćeš mobitel ili kompjuter 4-5 i više godina; kvalitetno ga podesiš i time ga učiniš u mnogočemu boljim od bilo kojeg novog. 

1 0 hvala 0
2 godine
Dodinho kaže...

može za neuke poput mene objašnjenje koja je razlika (iOS / Android) po ovom pitanju?

2 mjeseca
protjeran

Mogu ja, mogu ja?: iOS - good, no slow. Android - bad, no fast. iOS - njamnjam. Android - kakica. 

2 godine
Napon kaže...

Mogu ja, mogu ja?: iOS - good, no slow. Android - bad, no fast. iOS - njamnjam. Android - kakica. 

pa ne znam, meni je slajo od vanilije skroz njam.

10 godina
Prije je bilo bolje

Kome se android uspori ne zna koristit mobitel

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
millennial kaže...
Dodinho kaže...

može za neuke poput mene objašnjenje koja je razlika (iOS / Android) po ovom pitanju?

Po user friendly sučelju i načinu korištenja, minimiziraju mogućnost da korisnik sjebe vlastiti uređaj sa glupim korištenjem.

Naravno da power useri znaju i mogu koristiti svoje android uređaje, i većina nas tu smo power useri, ali ako mi žena kupuje mobitel i želi da joj traje, a ja znam kakav je ona korisnik onda je iPhone jedini pravi izbor za nju.

16 godina

moja hanuma već 4-tu godinu gazi Mi 11 Lite, i nema problema nikakvih, ja sad pumpam nbavu novoga, da radije pod svojim uvjetima napravim prebacivanje nego navrat nanos kada zbilja počne sježavati se...

da ne govorim da redmi 4 Prime i dalje radi, s vremena na vrijeme ga napunim i upalim opet, i pustim da radi po 2 tjedna... sad ima 9 g...

Ju je je? Je ju je!
17 godina
Stric_Jura kaže...

moja hanuma već 4-tu godinu gazi Mi 11 Lite, i nema problema nikakvih, ja sad pumpam nbavu novoga, da radije pod svojim uvjetima napravim prebacivanje nego navrat nanos kada zbilja počne sježavati se...

da ne govorim da redmi 4 Prime i dalje radi, s vremena na vrijeme ga napunim i upalim opet, i pustim da radi po 2 tjedna... sad ima 9 g...

Ma svaka čast, ne kažem da nije moguće, ali to sigurno nije većina usera.

Imam i ja jedan android star preko 8god, i dalje radi, služi mi za auto dijagnostiku, baterija bez sim kartice dura danima.

14 godina
Najjstariji mob.koji koristim za po doma je OP3 star 9.godina još normalno radi s orginalnom baterijom.Na Mi 11 lite 5g.sam nedavno promjenio bateriju za 18.e i koristi se kao drugi telefon.Mogu kupiti druge mobitele ali ovi rade ok tako da...nije to razlika kao Nokia 3310 i N95...
Sve da i imam,otkud mi
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 mjeseca
protjeran
Dodinho kaže...

..ali ako mi žena kupuje mobitel i želi da joj traje, a ja znam kakav je ona korisnik onda je iPhone jedini pravi izbor za nju.

Androida ima ka' srdela u moru; valjda se nađe pokoji sa dovoljno preglednim i laganim softverom i dovoljno dobrom podrškom? Puno ljudi oko mene isto to ne zanima, pa ne znaju dalje osnovnog korištenja, ali se ne žale - zadovoljni su svojim uređajima. Stvarno nisam čuo da se netko žali, barem ne odavno.

10 godina
Prije je bilo bolje

Od 100 ljudi koje poznam mozda ih 10 ima iphone 

Da android ne valja nebi ga nitko koristio

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.10.2025 12:48 (Santana).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Santana kaže...

Od 100 ljudi koje poznam mozda ih 10 ima iphone 

Da android ne valja nebi ga nitko koristio

A možda je ipak do cijene  s obzirom da androidi ipak pokrivaju sve od jeftinjaka do premium, a ne mogu/ne žele svi koji bi htjeli platiti iphone

17 godina
Napon kaže...

Ipak, smiješno mi je kako često ljudi kažu nešto poput: nemoj gubit vrijeme na to, radi nešto pametnije, a isti ti ljudi gube vrijeme na: filmove, serije, sport, igre i druge oblike opuštanja i rekreacije.

Znači ti gubljenje vrijeme na konfiguraciju i održavanje uređaja uspoređuješ s bavljenje sportom, rekreacijom i sl ?   Ok ako te to veseli, ali mislim da si u manjini

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice