Bakterije koje nam prvo uklone bubrežne kamence, a

poruka: 10
|
čitano: 7.713
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Bakterije koje nam prvo uklone bubrežne kamence, a".
17 godina

Oksalati su spojevi koji se u organizmu unose prehranom (iz špinata, cikle, rabarbare, oraha, čokolade...)

I opet pokazatelj da je carnivore način iskrane jedini ispravan

0 6 hvala 0
18 godina
Re: Bakterije koje nam prvo uklone bubrežne kamenc
Ges kaže...

Oksalati su spojevi koji se u organizmu unose prehranom (iz špinata, cikle, rabarbare, oraha, čokolade...)

Daleko od toga. Problem je u mikrobiomu kojem kod modernog čovjeka manjka diverziteta. Da jedeš sirovi špinat ili kiseliće iz divljine (općenito dakle da ti je hrana zapravo i probiotik) s istim bi u organizam unosio i bakterije koje razgrađuju ove spojeve i ne bi imao problema ili bi ih barem imao manje. Možda kao carnivore nećeš imati problema s oksalatima ali s lošim mikrobiomom sasvim sigurno imat ćeš drugih. Osim toga, bubrežni kamenac se može sastojati od različitih kristala pa tako može nastati i razgradnjom životinjskih proteina zbog veće koncentracije mokraćne kiseline i kalcija. Zapravo, mesojedi češće i imaju problema s bubrežnim kamencem.

Amenoum
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2025 10:54 (PaleRider).
18 godina

zasto me ovo podsjeca na pricu o mungosima koji su trebali potamaniti sve zmije na otocima i onda pocrkati od gladi... samo sto nisu pocrkali od gladi...

Moj PC  
2 0 hvala 2
8 godina
Aldo kaže...

zasto me ovo podsjeca na pricu o mungosima koji su trebali potamaniti sve zmije na otocima i onda pocrkati od gladi... samo sto nisu pocrkali od gladi...

Zato što zaista ima sličnosti.

Samo što ovdje mungosi još uvijek nisu pušteni u divljinu, nego se još nalaze u laboratoriju i ljudi u bijelim mantilima još uvijek proučavaju kako da spriječe demografsku eksploziju mungosa jednom kada ih zaista puste da pojedu zmije.

Ili jesmo, ili nismo! Ili ono treće...
17 godina
Ges kaže...

Carnivore i bubrežni kamenac idu ruku pod ruku :D :D :D :D :D :D 

16 godina

Meni piva to čisti, bar se nadam.

Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
Aldo kaže...

Nije mi jasno zbog čega je netko doveo mungose na otoko da bi potamanili zmije. Gotovo sve zmije na otocima su neotrovne i one su najkorisnije životinje, jer se hrane pretežno štakorima koji uzrokuju velike štete.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2025 15:47 (zvir12).
2 godine
Aldo kaže...

mene podsjetilo na one žute bubamare koje su isto dovukli da potamane jednog štetočinu, a na kraju su se nakotile svugdje jer nisu imale prirodnog "neprijatelja". ali evo zadnjih godina ih više nema toliko tako da se očito stvari vraćaju u balans.

Dragone kaže...

Meni piva to čisti, bar se nadam.

tako sam i ja mislio, čak mi je doktor "prepisao" što više pive u borbi s kamencem, ali onda mi je mokračna kiselina otišla u nebo pa krenule naznake gihta. jbga nikako na zelenu granu. 

inače kad bi prehranu prilagodio uputama doktora vjerojatno ne bi ništa jeo, jer jedan mi da jedan popis, a drugi potpuno drugačij, međusobno su popisi namirnica u konfliktu... na kraju sam odlučio jesti što smatram zdravim i od tada sve štima kako treba. piva je tu i dalje sve prisutna, ali sve u normalnim količinama. popiti pivu dnevno može biti više korisno nego štetno, ali popiti gajbu pive dnevno nije pametno.

zvir12 kaže...
Aldo kaže...

Nije mi jasno zbog čega je netko doveo mungose na otoko da bi potamanili zmije. Gotovo sve zmije na otocima su neotrovne i one su najkorisnije životinje, jer se hrane pretežno štakorima koji uzrokuju velike štete.

kad je krenula gradnja ljudi su nailazili na stotine legla, bilo je tu i otrovnica poput poskoka koji je jedna od naših najotrovnijih zmija. to je trebalo nekako vratiti u balans i zato su doveli mungose. nije isto imaš li tu i tamo pokoju zmiju koja može biti korisna ili ih imaš na tisuće na 1000m2.

17 godina
Mene priča podsjeća na akciju Mossada kada su Hamasovcima podijelili manipulirane pagere i aktivirali exploziv kad su htjeli. Zamišljam kako bi bilo kad bi takvu diverzije napravili s ovako kontroliranim bakterijama.

0 0 hvala 0
17 mjeseci
Mene priča podsjeća na World war Z ili skoro svaki zombi horor gdje prepotentni "znanstvenici" petljaju po virusima ili bakterijama.

"No nije sve proteklo glatko. Tijekom pokusa, kod nekih je sudionika došlo do pojave tzv. „biosigurnosnih bjegunaca“ – bakterija koje su mutirale i postale neovisne o porfiranu. Njihov genetski „prekidač“ koji ih čini podložnima kontroli prestao je djelovati".
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice