Izvantjelesna iskustva: duhovna putovanja ili psih

poruka: 46
|
čitano: 12.444
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Izvantjelesna iskustva: duhovna putovanja ili psih".
16 godina

Imam 13 godina spontana OBE iskustva, tako da pišem iz dugogodišnjeg iskustva. 

"Kad se osjetilna koherencija naruši, mozak – nesiguran što je stvarno – rekreira novo ja na novoj poziciji. Ne iz želje za transcendencijom, već iz potrebe za smislom."

Neka oni meni objasne kako fizički mozak kreira fizičku stvarnost sa fizičkim tijelom na nekoj drugoj lokaciji?

Neznaju oni 100% ništa.

Kako je rekao netko iznad, "pričaju o seksu a nisu nikad probali."

Kad ti se desi OBE iz bilo kojeg razloga, ti više nemaš nikakvu sumnje u postojanje "nečeg iza smrti", to prestaje bit vjera več realnost.

Sa tim svojim "znanstvenim istraživanjima" si mogu na wc-u brista pakšu.

Kog zanima ta tema nek traži na internetu ili youtube ime Robert Monroe.

Lik je obavil brdo znanstvenih istraživanja sa "naprednijim" ljudima, koji mogu postič OBE kad požele.

Informacije su dostupne, ali nisu za svakoga. Ja vjerujem da prvo moraš to doživjeti, tek onda češ razviti interes za tu temu, jer to su iskustva koja mjenjaju život i pogled na svijet.

2 3 hvala 0
15 godina
Re: Izvantjelesna iskustva: duhovna putovanja ili
danko99 kaže...

Imam 13 godina spontana OBE iskustva, tako da pišem iz dugogodišnjeg iskustva. 

"Kad se osjetilna koherencija naruši, mozak – nesiguran što je stvarno – rekreira novo ja na novoj poziciji. Ne iz želje za transcendencijom, već iz potrebe za smislom."

Neka oni meni objasne kako fizički mozak kreira fizičku stvarnost sa fizičkim tijelom na nekoj drugoj lokaciji?

Neznaju oni 100% ništa.

Kako je rekao netko iznad, "pričaju o seksu a nisu nikad probali."

Kad ti se desi OBE iz bilo kojeg razloga, ti više nemaš nikakvu sumnje u postojanje "nečeg iza smrti", to prestaje bit vjera več realnost.

Sa tim svojim "znanstvenim istraživanjima" si mogu na wc-u brista pakšu.

Kog zanima ta tema nek traži na internetu ili youtube ime Robert Monroe.

Lik je obavil brdo znanstvenih istraživanja sa "naprednijim" ljudima, koji mogu postič OBE kad požele.

Informacije su dostupne, ali nisu za svakoga. Ja vjerujem da prvo moraš to doživjeti, tek onda češ razviti interes za tu temu, jer to su iskustva koja mjenjaju život i pogled na svijet.

Kad sam bio mali i neobrazovan, vjerovao bih u ono što mi drugi vele. Sad kad sam odrastao, obrazovan i kritički razmišljam, nemoguće me uvjeriti u bilo šta. OBRAZOVANJE! Vidim da imaš poteškoća razlikovati č i ć.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2025 21:23 (Idealist).
13 godina
danko99 kaže...

... jer to su iskustva koja mjenjaju život i pogled na svijet.

Ne iz osobnog iskustva, ali navodno i LSD mjenja život i pogled na svijet, pa eto... 

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2025 17:52 (Yuda).
7 godina

Dakle kuda ide duša kompjutera kad mu rikne hard sa svim individualno skupljenim podacima?

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky

2 0 hvala 0
16 godina

Idu u silikonski raj, sve je opisano u digitalnoj bibliji. Genijalni Crveni patuljak 

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2025 18:49 (Gajotres).
15 godina
Gajotres kaže...
chance00 kaže...

da, ljudi koji su ucinili puno zla na ovom svijetu bi voljeli da ne postoji dusa ,pa ne bi odgovarali za svoje zlocine. Posebno kad si star i blizu ti je kraj.  Jel da Doc ? 

Pa nema kažnjavanja duše loooool, nisam dugo nešto tako glupo pročitao. Ne volim imati predrasude ali pretpostavljam da nisi vjernik. Raj/pakao/čistilište je tvorevina crkve. Tehnički možemo pojedinačno razdvojiti, pakleni oganj ne postoji. Crkva je stvorila pakao iz riječi Isusa koja se odnosni na spalionicu kraj Jeruzalema. Novo tumačenje je da je pakao odsustvo Boga. Čistilište ako se ne varam je nastalo u 11 ili 12 stoljeću. Raj isto ne postoji. U pitanju had i ako se dobro sječam orginalno je preuzet iz Zoroastrianisma.

Kad smo kod toga automobilska marka Mazda je dobila ime po Ahura Mazda, božanstvu iz Zoroastrianisma

nije nego po staroslavenskoj riječi za vojničku dnevnu plaću od koje je nastala i "odmazda" zato jer su ih Ameri znjukali (jel, sjedište im je u Hirošimi)...

i Japanci se zarekoše da će im sjebat Motown divove uvođenjem na tržište pouzdanih i ekonomičnih auta....

Ju je je? Je ju je!
12 godina

Ljudi su zaboravni i ne sjecaju se sto je bilo prije samo 3 godine i tko je bio promotor cega ; a gdje bi se sjecali nekih malo daljih dogadjaja. Zato i zivimo u zemlji meda i mlijeka. 

A tko se zeli malo obrazovati i prosiriti vidike :

Michael Newton - Putovanje duse 

Život prije života : psihijatrijsko istraživanje regresija u prošle živote / Raymond A. Moody

0 3 hvala 0
9 mjeseci
Ha čuj, sve ovisi koji bog je na kraju tunela, pripadnici jedne religije se neće dobro provesti ako je na kraju bog druge religije
17 godina
Slazem se, moze biti jako nezgodno.
Ocekujes Rajski Vrt sa eko povrcem, a zavrsis u bordelu sa 100 djevica.
9 mjeseci
SupremeCommander kaže...
Slazem se, moze biti jako nezgodno.
Ocekujes Rajski Vrt sa eko povrcem, a zavrsis u bordelu sa 100 djevica.

Mislim da taj bog ne bi dao djevice vjerniku krive religije :D

12 godina
HCMAA kaže...
Svaki put kad mi novci idu iz džepa...imam izvantjelesno iskustvo i PTSP

da pogađam... bračanin? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.7.2025 10:22 (picajzla0707).
16 godina
@SupremCommander ali je sranje ako ispadne ovako
9 godina

danas mozemo ocekivati minimum 150000 obe iskustava ;)

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.7.2025 10:36 (Damir22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Thinker kaže...

A u koju onda kategoriju OBE-a spadaju ljudi koji su bili klinički mrtvi i imali takvo iskustvu u kojem su u detalje opisivali što se dešavalo oko njihovog tijela?

U istu sa ostalima. Znas li sto je to biti klinicki mrtav? Retoricko pitanje za one koji dok citaju dozivljavaju OBE....

torrente kaže...

hehe.. ništa oni nisu otkrili.  samo im sve skupa ide na živce.

frustrirajuće je biti uporan u negiranju duše.

pojavit će se još bezbroj "studija" u kojima centriraš skupinu po skupinu ispitanika i posložiš kako ti odgovara.

posebno su zanimljivi ovi u mantilima što liječe ljude blokatorima mozga.

a do prije 70g su  vezivali za krevete i tukli ljude... i tada su spominjali najnovija istraživanja, kako im batinanje pomaže.

danas ta prva "lječilišta" u NY skrivaju.  neće ih valjda otvorit kao muzeje.

glede izvantjelesnih iskustava. dolazi do inflacije svjedočanstava, jer te danas zbog toga neće vezat za krevet i izbatinat.

a da je brojka van pameti enormna, jest. deseci tisuća evidentiranih slučajeva, pomno i stručno istraženih, sa zaključkom unutar kojeg je odbačena bilo kakva slučajnost.

pa zar nisu dovoljni slučajevi sa slijepima od rođenja.

dijete od 12-13 godina slijepo od rođenja. nakon "povratka" na stol, opiše kako je vidio prvi puta snijeg, boje..prometalo koje ljudi zovu tramvaj... prošlo iz te ulice u tu... opiše broj koji je bio na tramvaju. sve to sa vrha bolnice.

i kaže... ima na krovu nekakva stara cipela, koju kasnije pronađu.

Sto je to dusa?

Vandit kaže...

Kroz cijeli život ljudsko tijelo rade sve u svojoj moći da bude živo što duže kako bi se nastavila vrsta. Tako nekako. Samo olakšavanje smrti u vidu halucinacija i sličnih stvari nema smisla. Zašto bi si tijelo to olakšalo? Ionako ide u "ništa". Ima tu puno pitanja koja nisu znanstveno objašnjenja i istina je vjerojatno negdje u sredini. 

CIA je radila zanimljivo istraživanje o ljudskoj svijesti - project Gateway. Jedan od zaključaka je bio da je svijest u ljudskom tijelu, ali nije dio tijela. 

Nastavljanje vrste i zivotni vijek jedinke nije i nemora biti proporcionalno vezano. Zivot jedinke mora biti ograniceno jer evolucije nebi bilo. 

Zaporožac kaže...
Idealist kaže...

mda, baš se pitam što bi moglo vjerojatnije: isceniranost ili postojanje duše? 

P.S. ti si uporan u tvrdnji da duša postoji, jer... dokaz?

Znanost još uvijek ne može dokazati postojanost duše, no to ne znači da ona ne postoji. Jednostavno, znanost još uvijek kaska jer ne istražuje, a i tko će ti platiti istraživanja o postojanju duše.

Eto, Berecki nam je prepisao članak u kojemu se govori da su znanstvenici blizu toga, malo su se ipak potrudili. 

Zao mi je sto znanost jos nemoze dokazati postojanje FSMa. 

Zaporožac kaže...
Cansee kaže...

Znanost ne može ovo, znanost ne može ono. Zašto bi znanost uopće trebala dokazivati postojanje duše? Teret dokazivanja je na onima koji tvrde da svatko od nas ima dušu. Isto tako možeš pozvati znanost da dokaže da Frodo i Sauron nisu stvarni. Ili da leteće špageti čudovište ne postoji.

Uvijek isti ateistički odgovori. Samo jedan od drugoga prepisujete.

Zašto bi vjernik uopće što dokazivao ateistu ?

Zar ovo istraživanje nije nastalo na ideji postojanja duše, ili izvantjelesnog iskustva ?

Kažem da znanost želi dokazati ili opovrgnuti takvo što, no vjernike materijalni dokaz ne zanima.

Ovo pišem kao neutralna osoba, ne stajući ni na jednu stranu.

*Medicinska znanost je npr. došla do toga da su rutinske operacije srca, većeg dijela mozga, transplatacije organa idu kao na traci, a nisu uspjeli riješiti banalije, poput muške ćelavosti, kožne bolesti poput psorijaze i akni (pogledajte posljedice na Milanoviću) 

Cekaj, ideja postojanje duse ili izvantjelesnog iskustva? Odluci se. Ili nemozes? Btw u clanku se nigdje ne spominje ideja postojanja duse... ili?

16 godina

"Autori studije tvrde: OBE nisu prozor u više dimenzije, već su vrlo stvarna, mjerljiva i uvelike psihološki uvjetovana iskustva, najčešće povezana s proživljenim traumama i disocijativnim simptomima."

Uh, nek to kažu kvantnim fizičarima, čestice im stalno lete u više dimezije.

0 0 hvala 0
8 mjeseci
Znači sad to IT iskustvo ispada nešto kao kad osoba teška psihološka i tjelesna iskustva sakriju od sebe samih i zaborave , te prihvate laž da su ih oteli iz vanzemaljci, i sl.

A jesu li ih vagali kad imaju IT iskustvo, dali budu cca. 21 gram lakši ?
Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice