HEP se oglasio o situaciji s Teslinim punionicama

poruka: 16
|
čitano: 3.604
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HEP se oglasio o situaciji s Teslinim punionicama".
15 godina

a HEPovi rokovi su dok rođi ne dopizdi ispijat kavu jer ionako konkurencije nemaju, ne odgovaraju nikome a direktori su postavljani po politickom sistemu

It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

16 0 hvala 0
15 godina
Re: HEP se oglasio o situaciji s Teslinim punionic
Nekako vise vjerujem ciganu kad nesto kaze, nego reta.rdinjosima iz HEPa
Brkoni

5 0 hvala 0
10 godina

Hrvatska, zemlja u kojoj za sve procedure uvijek nedostaje "samo jedan papir".

Kao da je ovo prva punionica pa Tesla ne zna što treba biti priloženo od dokumenata.

8 0 hvala 0
7 godina

Nacelno se slazem sa kritikama o nepotizmu, stranci i podobnima. Medutim, postoje tvrtke koje su od politickog znacaja za drzavu i od strateskog interesa. Sve vezano za energiju bi trebalo bit u vlasnistvu svih nas, odnosno drzave, bez obzira na poslovanje. Ogroman grc u zeludcu me hvata pri pomisli da zdravstveni i energetski sustav budu u privatnim, kapitalistickim rukama. Sto se tice Tesle, lako ce oni to sve rijesit. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Thinker kaže...

Hrvatska, zemlja u kojoj za sve procedure uvijek nedostaje "samo jedan papir".

Kao da je ovo prva punionica pa Tesla ne zna što treba biti priloženo od dokumenata.

Ma Tesla ima Ryanairovski prustup, "idemo biti glasni pa će svi skočiti".

Ako žele megavat - dva snage na nekoj lokaciji koja nije spremna, zna se što treba, investitor mora "odvrnuti kesu" ili čekati da dođe kroz HEP-ov razvoj distribucije.

Ove godine ništa od toga, sumnjam da i kroz godinu / dvije.

17 godina
cvaja997 kaže...

Nacelno se slazem sa kritikama o nepotizmu, stranci i podobnima. Medutim, postoje tvrtke koje su od politickog znacaja za drzavu i od strateskog interesa. Sve vezano za energiju bi trebalo bit u vlasnistvu svih nas, odnosno drzave, bez obzira na poslovanje. Ogroman grc u zeludcu me hvata pri pomisli da zdravstveni i energetski sustav budu u privatnim, kapitalistickim rukama. Sto se tice Tesle, lako ce oni to sve rijesit. 

Naravno, privatizacija zdravstva kao i ostalih strateških grana privrede i socijale je jedna od gorih stvari koja se može dogoditi. Jer s jedne strane imaš nefunkcionalni i tromi tj skupi sustav, ali ipak pružatelja koji pokriva široki spektar usluga i zahvaća većinu stanovništva. S druge strane bi imao specijaliziranog pružatelja koji je visoko učinkovit, ali orjentiran isključivo na profit i nisu mu važni kotačići u sistemu niti hoće li netko preživjeti ili umrijeti. Sve su to samo brojke na papiru. 

Inače sam nekoliko puta čuo od poznanika koji rade ili znaju ljude koji rade u HEP-u / HŽ-u / HAC-u i sličnim firmama da doslovno ne znaju što bi morali napraviti da dobiju otkaz. A kad imaš takav stav prema poslu i obavezama onda ti je svejedno hoće li nešto biti gotovo danas, sutra ili za 2 godine. I uvijek padne posao na onog najnižeg, a upravljačke strukture često ne rade ništa i sami su sebi svrha.

17 godina

Prije par mjeseci sam tražio suglasnosti od naših vrlih "institucija" za izgradnju kuće. Prvi sa odgovorom su bili HEP, i to nekih tjedan dana nakon predavanja zahtjeva. Čak me čovjek nazvao da pita gdje bi mi na parceli najbolje pasao ormarić da u dokumentaciji koju će vratiti bude tako.

Tako da sve u svemu ne mislim da je tu HEP problem nego se svastikarovci đubre...

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Solo761 kaže...

Prije par mjeseci sam tražio suglasnosti od naših vrlih "institucija" za izgradnju kuće. Prvi sa odgovorom su bili HEP, i to nekih tjedan dana nakon predavanja zahtjeva. Čak me čovjek nazvao da pita gdje bi mi na parceli najbolje pasao ormarić da u dokumentaciji koju će vratiti bude tako.

Tako da sve u svemu ne mislim da je tu HEP problem nego se svastikarovci đubre...

Što se tiče javnih firmi, to dobrano ovisi na koga naletiš. Iz osobnog iskustva znam da ima tamo ljudi koji rade pošteno (odnosno, kao da su zaposleni kod privatnika) a ima i onih koji su se tamo zaposlili upravo zato jer mogu ljenčariti bez straha od otkaza.

Amenoum
10 godina
Old Iggy kaže...

Ako žele megavat - dva snage na nekoj lokaciji koja nije spremna, zna se što treba, investitor mora "odvrnuti kesu" ili čekati da dođe kroz HEP-ov razvoj distribucije.

Ne kažem da je Tesla bezgrešna, samo je već malo smiješno kako uvijek ispada da nekome nedostaje baš taj jedan presudan papir, bez obzira jesu li u Tesli propustili dostaviti svu dokumentaciju ili HEP inzistira na nečem novom od dokumenata zbog specifičnosti lokacije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2025 15:08 (Thinker).
16 godina
Thinker kaže...
Old Iggy kaže...

Ne kažem da je Tesla bezgrešna, samo je već malo smiješno kako uvijek ispada da u nekome nedostaje baš taj jedan presudan papir, bez obzira jesu li u Tesli propustili dostaviti svu dokumentaciju ili HEP inzistira na nečem novom od dokumenata zbog specifičnosti lokacije.

Poučeni lošim iskustvima zaključujemo da je problem vrlo vjerojatno kod HEP-a. Iako ni tu ne znamo cijelu istinu, tj. vjerojatno imamo iskrivljenu sliku jer se uglavnom raspravlja o negativnim primjerima. Ali čak i da je zaista tako da je HEP u većini slučajeva uzrok problema, opet nemamo dovoljno informacija da bismo pravilno prosudili u konkretnom slučaju. Zato je ovo nemoguća diskusija. Na kraju ne bitno drugačija od nadjebavanja u seoskoj birtiji nakon četvrtog gemišta...

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2025 15:00 (hoover).
16 godina

HEP: Tesla kasni s dokumentacijom

Otprilike moje iskustvo sa solarima, FJP, koji, nebitno FJP. Nakon 10-15 dolazaka nije FJP nego na buntu od 20 kila papira je falio jedan potpis. Inžinjer potpisao i eto ga. 

Kroz razgovor s njim on je mislio da sam dijete branitelja pa odugovlačio. Ugovor o korišnjenju mreže je bio, uredno potpisan s moje strane, makar sam ga imao od prije svejedno je morao iči novi. Ja lud pa kako bih imao struju u kući ako nemam ugovor o korištenju mreže. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2025 15:42 (Gajotres).

0 0 hvala 1
17 godina
Thinker kaže...
Old Iggy kaže...

Ne kažem da je Tesla bezgrešna, samo je već malo smiješno kako uvijek ispada da nekome nedostaje baš taj jedan presudan papir, bez obzira jesu li u Tesli propustili dostaviti svu dokumentaciju ili HEP inzistira na nečem novom od dokumenata zbog specifičnosti lokacije.

Nema to veze s papirima, po opisu izgleda da (standardno) treba i TS i dovod i slično.

Klasično i za manje potrošače, kamoli za EV punionice, posebno ako su na nekom "specifičnom" mjestu.

hoover kaže...
Thinker kaže...
Old Iggy kaže...

Ne kažem da je Tesla bezgrešna, samo je već malo smiješno kako uvijek ispada da u nekome nedostaje baš taj jedan presudan papir, bez obzira jesu li u Tesli propustili dostaviti svu dokumentaciju ili HEP inzistira na nečem novom od dokumenata zbog specifičnosti lokacije.

Poučeni lošim iskustvima zaključujemo da je problem vrlo vjerojatno kod HEP-a. Iako ni tu ne znamo cijelu istinu, tj. vjerojatno imamo iskrivljenu sliku jer se uglavnom raspravlja o negativnim primjerima. Ali čak i da je zaista tako da je HEP u većini slučajeva uzrok problema, opet nemamo dovoljno informacija da bismo pravilno prosudili u konkretnom slučaju. Zato je ovo nemoguća diskusija. Na kraju ne bitno drugačija od nadjebavanja u seoskoj birtiji nakon četvrtog gemišta...

99% sam siguran da nije HEP i da se standardno radi o neupućenom investitoru koji nije dobro pripremao lokaciju.

9 godina

Susjed im je skuho paprikaš od divljaci i brzo su mu struju dopeljali. Preporucam Elonu-u da i on tak napravi

Treba pokazat malo dobre volje

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2025 16:11 (Santana).
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Ako pustimo institucije da rade svoj posao...one će odraditi svoj posao
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Zdravstvo je manje više već privatizirano, a kod HEP-a to ide po "proceduri", što kad se prvede na razumljiv jezik znači da treba malo ili malo više "podmazati", samim tim se procedura jako ubrza.

0 0 hvala 0
7 mjeseci
Kad sam priključivao struju u lokal ove godine , relativno brzo je riješeno, ali ne bez stresa i živciranja. Srećom naletio sam na dosta dobrih žena u HEPu koje su pale na moj Pusiket pogled (onaj mačak iz Shreka), jedna šalteruša i njena šefica su ubrzale na svoju ruku postupak i puno mi pomogle. Šefica je preda mnom radi mog slučaja zvala i Osijek i ZG nekoliko poziva dok nisu našli rješenje.
Centrala u Osijeku malo teže , naletio sam na neku "polako ćemo" , čekaš mjesec dana papir , dobiješ papir pa sam trebao čekati još mjesec dana da ona to sredi , nazvao ju i zamolio da požuri , sutra je bilo riješeno (hvala joj). One dvije spomenute su top osobe požurili su i majstore, čekao sam samo dva dana da mi dođu majstori priključiti struju i donijeli ormarić.

Uglavno zajebavaju ih kompliciraniji slučajevi, a takvih je mnogo i niti jedan nije jednak , pa nemaju pojma kako treba zato što se i kod njih procedura mijenja. Morao sam sa bivšeg vlasnika prebaciti, ali kako je bivši vlasnik odabrao drugog isporučitelja struje umjesto HEPa, napravio mi gadne probleme , zato što je tamo bila nositelj supruga od vlasnika , pa smo prebacili u hep na suprugu , pa sa vlasnikove supruge na vlasnika, pa tek onda na mene 😅

Uglavno tko čeka , taj ne dočeka , nego treba kucati na vrata , zato što sustav je ogroman i spor .
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2025 23:29 (Sirotanovic).
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice