Tesla: HEP nam ne omogućava širenje mreže punionic

poruka: 11
|
čitano: 2.846
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tesla: HEP nam ne omogućava širenje mreže punionic".
15 godina

A kad niste pitali kolko to kosta ili probali sami procijeniti 🤣

VenAtoR#2231
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina

Mene zanima cijena punjenja na suprbrzom punjaču?

Dali to uopče dođe kaj jeftinije nego da natankam dizel?

1 0 hvala 0
17 godina

Nije da nešto volim i uvažavam Teslu, ali u njihovu obranu treba reći da u HEP-u da se ne bave strujom bi još imali golube pismonoše. Daleko najneučinkovitija javna služba.

1 1 hvala 0
15 godina

nemaju oni pojma gdje su došli i sa kim su mislili surađivati..  pa ova komedija od keipe u saboru, koji se nazivaju ka političari od 1.1.2026. ukidaju netiranje za svoje građane, da im se puno manje isplati instalirati solarnu elektranu. Umjesto da širom potiču ekipu, barem uz obalu, otocima da svaka kuća postavi panele, oni rade kontra, da mogu kupit skupu struju iz vana... eee kretena u saboru.

1 2 hvala 0
5 godina
Re: Tesla: HEP nam ne omogućava širenje mreže puni
To je napravljeno jer je bilo masu ljudi koji imaju potrebu od recimo 6kw elektrane za samooskrbu a oni stave 20kw.

Imaš problem sa masu solara na jednom mjestu koji osciliraju (mreža uvjek mora bit u vagi), a oni su koristili mrežu kao svojevrsnu bateriju. A sama EU je naložila da se mora plaćat mrezarina i na predanu i preuzetu energiju. Trenutno se plaća samo preuzeta, sto znaci da je HEP preuzeo trošak na sebe, sto dugoročno nije održivo

Cijela priča nije tako bijelo crna kao sto pričaš, samo se vidi da nemaš nikakvih znanja o solarima i cijeloj priči
5 godina
Pa recimo prosječnu Teslu da napunis svih 75kw baterije dođe cirka 33eur.
Naravno ovisi o opterećenosti pa cijena može ic gore dolje al cirka je tu
16 godina
danko99 kaže...

Mene zanima cijena punjenja na suprbrzom punjaču?

Dali to uopče dođe kaj jeftinije nego da natankam dizel?

ispadne skuplje

17 godina
jocommb kaže...

A kad niste pitali kolko to kosta ili probali sami procijeniti 🤣

A i sami mogu investirati. Oni bi da se "struje nađe". 

12 godina

Sada, pak, iz Tesle imaju poruku za HEP, koji im očito nije omogućio potrebne priključke i povećanja priključne snage: "Ako HEP hitno ne priključi/nadogradi Otočac, Varaždin, Jasenice Jug i Zadar, kapacitet će biti ograničen tijekom vikenda u špici ljeta", kažu.

jer su u sezoni, kad je mreža diljem jadrana stalno na granici pucanja (što smo vidjeli lani kad je roknula mreža u četiri države), najbitnija tesla i njezini punjači

ljudi moji, živim na viru i razlika između zime i sezone je 4.000 vs 70.000 ljudi na tom otoku, jel itko razmišlja koliko je to problematično za uskladiti u bilo kojem segmentu života, od vodoopskrbe i faking pražnjenja kanti za smeće, pa do te famozne struje ili opterećenja telekomunikacijske mreže 

Moj PC  
6 0 hvala 1
7 godina

"Imal' mene tude?"

bez toga ne ide.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.7.2025 17:05 (gpd).

2 0 hvala 0
7 godina
Inače slika je iz Senja

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice