Licemjerne pi**ice...
EU je vazal bez ikakvog svojeg ja.
Licemjerne pi**ice...
Licemjerne pi**ice...
nije točno,
EU mora uspostavit Vatrozid za blokadu big techa.
Regulaciju možeš tjerat dok ide, dok nam naivci pristaju plaćati penale, ali vatrozid je pravo riješenje.
Ako taj eu ne valja imate h1b vize za ameriku, mozete i kao ilegalni migrant tamo raditi, ne biraju previse, samo se nemojte razboliti. No mozda Trump pomrsi planove, ali vjerojatnost je mala, tko ce cistiti govna ako ne meksikanci ostale pridoslice?
Ako vam pak amerika i zapad mrski imate Rusiju, cujem da uzimaju sve i svakoga, procvala industrija, uvijek fali radnika u Moskvi, Sibiru, Ukrajini i tako to. Place izvrsne, minimalac od 350 eura (bruto? neto? to ne znam) do cak 1700 eura za odvazne ratnike i cs/cod strucnjake koji zele osjetiti miris i okus baruta. Mokri snovi, ostvarenje sna uz finu placu zar ne? Navodno se kinezima tresu gace jer je inflacija i rat dovoljno devaluirao rubalj (iako to je cista laz) da je Rusija na putu svrgavanja Kine kao novi glavni manufactorum planete zbog hrpetine jeftine radne snage. Nabolja stvar je kaj imaju hrpu slobodnih parcela po jeftinim cijenama pa se ne morate brinuti za stambeno zbrinjavanje. Dozvole se rjesavaju po naski, das covjeku za pivu i slobodno gradis gdje hoces. Preporucam Yelizovo, od tamo mozete letjeti gdje god pozelite jer se nalazite u centru civilizacije. Japan, obje koreje i kina odmah pod nosom, havaji blizu da blize ne mogu, tajland, tajvan, filipini, australija, gladi bradu, cure ce vam se usreciti od svih tih silnih putovanja.
U eu nemate nista, kolaps VW grupe i ostatka njemacke autoindustrije, navala kineskih elektricnih vozila, poplave, potresi, susa, siromastvo, ilegalni imigranti i ostale nevolje. Tocno se vidi da smo pred kolaps, napadi u skolama, femicid, totalno se sve poseremetilo zbog raznih agendi.
A najgore u EU? ta birokracija, regulacija i papirologija. Zelena agenda ce nas sve unistiti, uzas. Svi pricaju o globalnom zatopljenju, a evo, vani pada snijeg i minusi kakve nismo vidli u zadnjih 15 godina. U Rusiji se grijes na plin bez problema, jeftina nafta i plin, ima ga kolko hoces, nema ko kod nas dizanja cijene svaki utorak.
O eu cenzuri da ni ne pricam, pogotov u HR, cak nam i precjednika pokusavaju usutkati i optuziti po nekom duhu ustava, kakvi duhovi? Ili pise, ili ne pise, nema to duhovitosti. Sve zato jer je protiv rata. O cjepivima da ni ne pricam. U rusiji nema tih problema. Obecana zemlja, a fala bogu ima je dovoljno za sve nas kolko je velika na karti.
/s
-------
A sad ozbiljno, treba razbiti sve te monopole. Facebook, instagram, whatsapp i sve pod meta/facebookom u razlicite tvrtke, kaznjavati sve dok se ne raspadnu ako ne zele. Paypal ebay i slicno isto rastaviti na sastavne dijelove. Google/alfabet/youtube, muskov kupus itd. Uzet sjekiru i kalati ih na metrice. Microsoft se opet deblja i gura nos u svaki cosak, treba mu malo staviti kajlu da se dovede u red. A o Amazonu da ni ne pocinjem.
Lupiti porez ovim milijarderima da im se gace tresu i novac ispadne van. Koriste infrastrukturu koju mi placamo, a ne daju ni lipe za odrzavanje iste ili daju kikiriki s obzirom kolko ju koriste i trebaju.
Novac mi nece ohladiti ljeto s 40C na manje od 30C koliko je nekad bilo, nece vratiti snijeg kojeg je bilo vec u 11. mjesecu. Nece izvaditi svu plastiku iz mene van. EU je prepickasta jer kaznjava i regulira premalo. 1 cent za vrecicu? stvarno, aj to zabrani. Cemu povratna naknada za plasticne boce? Kad ih vec vracam zasto nebi vracao staklene kao nekad, napravili smo citav krug da bi dosli na isto s plastikom kao sa staklenim bocama. Zabrani i ukini plastiku gdje je neophodna, ali ne, sve samo polumjere i gladjenje jaja cocacoli i slicnima.
Licemjerne pi**ice...
Nemaju izbora kad su uspješno onemogućili nastanak velikih tehnoloških kompanija u EU pa sad ovise o američkim.
Licemjerne pi**ice...
Nemaju izbora kad su uspješno onemogućili nastanak velikih tehnoloških kompanija u EU pa sad ovise o američkim.
Ako misliš na industriju poluvodiča i inih izvedenica - onda se EU, a ni itko na svijetu tijekom hladnog rata nije mogao mjeriti sa US odvajanjem za vojsku, Fairchild Semiconductors, a posljedicno i Silicon valley su nastali uz obilatu podršku vojske, kao i većina tehnologije prije toga.
Ako misliš na "tech", smijuriju koja se danas tim naziva:
1) društvene mreže - oni su nastale tamo jer je njihov 1 Amandman daleko blaži nego naši zakoni (nacizam nije zabranjen), i jer postoji famozni Section230 - kojeg su tvoji "libertarijanci" htjeli ukinuti :D
2) paraziti ala Uber - koji su nastali u US jer su njihovi zakoni o radu nepostojeći.
To je kao da kažeš da je US nogomet uspješniji kontra europskog, jer zabijaju više golova a US nogomet em smije igrati rukom, em je svaki gol jednak 3 EU gola.
Ono što bi tebe kao Eu građanina jedino trebalo brinuti je smanjenje industrijske proizvodnje, a to su ti zaslužni Reaganovi poslušnici u vidu Tatcherice i drugih klonova.
Mislim na najveće kompanije na svijetu koje su osnovane ne tako davno, a eu je propustila svoju priliku da bude uključena.
dobro ti je wyks rekao,
to je kao da uspoređuješ američki nogomet i europski nogomet,
i onda se čudiš da tamo zabijaju i po 30-ak golova.