Ova slika potvrđuje da će RTX 5090 imati 32 GB GDD

poruka: 11
|
čitano: 2.689
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ova slika potvrđuje da će RTX 5090 imati 32 GB GDD".
15 godina

Gdje je kraj besmislenom pumpanju brojeva i cijene?

WHITE STONES VARAŽDIN
Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
Re: Ova slika potvrđuje da će RTX 5090 imati 32 GB
Tincha kaže...

Gdje je kraj besmislenom pumpanju brojeva i cijene?

Dokle god ima ovakvih budaletina bez života.Znači nema kraja, prije češ dosegnuti kraj svemira.

https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/y1trff/rtx_4090_tustin_california_micro_center_launch_9/?rdt=53501

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2025 18:14 (dery).
5 godina
Godinama sam se pitao koje to budale kupuju najjace modele graficke, odakle im love, bolje bi prosli po omjeru ulozeno-dobijeno sa nekim srednjim modelima itd.
Sad 10 godina poslije imam dobre prihode, rijesio zivotna pitanja i idem se pocastit sa 9800X3D i RTX5900.
"you either die a hero, or you live long enough to see yourself become the villain"

15 0 hvala 0
13 godina
Mr.Mrkvica kaže...
Godinama sam se pitao koje to budale kupuju najjace modele graficke, odakle im love, bolje bi prosli po omjeru ulozeno-dobijeno sa nekim srednjim modelima itd.
Sad 10 godina poslije imam dobre prihode, rijesio zivotna pitanja i idem se pocastit sa 9800X3D i RTX5900.
"you either die a hero, or you live long enough to see yourself become the villain"

misliš villain = "koje to budale"  

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2025 19:22 (Cryogenic).
16 godina
Mr.Mrkvica kaže...

Do ovog sam stadija i faze u zivotu i ja uspio doci i bas mi je zelja bila uzet 5090. Da se razumijemo, za WoW mi uopce ne treba i ne radim u sektoru gdi bi imal mogucnost zaradjivati sa tom karticom.

Medjutim jednostavno to, da se pocastim necim kaj mi je valjda zelja neka jos od kad sam srednjoskolac bil i kad smo ganjali 3dfx voodoo.

Jos sam si mislil i dati do 1500-1800€ za nju ALI kad sam videl da ovi misle to cijenit po +2600€...mozak se jednostavno ugasil i rekel, ok sljedeca zelja za ovu godinju je Switch2 pa ajmo vidjeti kak se bu to odigralo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2025 19:39 (smajlee).
16 godina

Imam 4090 jer sam pogodio akciju. Ali ovo sa 50xx serijom je stvarno šašavo. Znači, ili imaš 5080 sa 16Gb VRAM-a koji već sad nisu dosta za neke igre (provjereno neke igre idu do 19 na 1440p) ili moraš uzeti 5090.
Jasno, da ima 5080 recimo s 20Gb VRAM-a, puno manje ljudi bi se "isplatilo" 5090. Navijam za AMD, ali dokle god je FSR iza DLSSa i neće imati pravu konkurenciju za high end, nemaš neki izbor.

Za sve ostale RX 9070 XT. Nek se kožnati ebe... Da je faca išli bi na efikasnost, a ne 600W...

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Moj PC  
7 0 hvala 2
13 godina
@Lovac
Upravo to, gdje je nestala efikasnost?

2 0 hvala 0
17 godina

uskoro nakon toga ce ici 5080 super, ili ti, ili ti super s 20ak gb rama koja ce biti "bolja" kupovina

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina

I ja sam se nekad pitao tko to kupuje po toj cijeni. I to u vrijeme kad sam zbog igranja slinio na takve performanse.

A sada, kad bi se takva lova mogla skupiti, igranje mi je bez veze.

A da bi mi dobro došla, bi. Primarno za raytracing, u budućnosti za lokalni AI. Čak bi dobro došlo i nekoliko njih.

Nije njihova cijena jedini problem, a i past će za 10-ak mjeseci. Muka mi je pri pomisli na slaganje nove mašine da bi to sve imalo smisla. A to znači još više novaca, vremena i zezanje s instalacijama, novim windowsima, migriranjem itd.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2025 2:32 (DexCro).

2 0 hvala 0
11 godina
DexCro kaže...

Muka mi je pri pomisli na slaganje nove mašine da bi to sve imalo smisla. A to znači još više novaca, vremena i zezanje s instalacijama, novim windowsima, migriranjem itd.

ako ti je igranje bezveze, a muka ti je od pomisli na slaganje nove konfe, očito je da si došao u stadij kad više nemaš gušta u tom hobiju

14 godina
picajzla0707 kaže...
DexCro kaže...

Muka mi je pri pomisli na slaganje nove mašine da bi to sve imalo smisla. A to znači još više novaca, vremena i zezanje s instalacijama, novim windowsima, migriranjem itd.

ako ti je igranje bezveze, a muka ti je od pomisli na slaganje nove konfe, očito je da si došao u stadij kad više nemaš gušta u tom hobiju

Očito da je prešao na gledanje dnevnika i štrikanje.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice