Dramatičan pad prodaje stranih proizvođača automob

poruka: 5
|
čitano: 6.559
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dramatičan pad prodaje stranih proizvođača automob".
16 godina

Isto se bude desilo u EU kroz dvije godine kad Kinezi pokrenu proizvodnju u Madarskoj, Turskoj a vec su poceli u Spanjolskoj.

Ako vam je dosadno googlajte ili odite na youtube i potrazite marke Xpeng, Zeekr, Chery, Nio, Li auto, BYD. Pogledjte aute, opremu, infotainment, snagu motora i garancije koje daju pa usporedite sa npr. VW, Stellantis, GM modelima.

Cudo je da zapadnjaci uspjevaju prodat jedan jedini auto jer su im auti smece u odnosu na kineske. To je ko da usporedujete Siemens telefon iz devedesetih sa iPhone.

VW sef je dobil otkaz, VW ima problema sa strajkom, Indija ih tuzi za 1,4 do 2,8 milijardi $, Stellantis je u rupi i CEO je dobil nogu u guzicu.

"By 2026, larger vehicles such as electric sedans and SUVs will be as cheap to produce as petrol and diesel models, according to forecasts from BloombergNEF, with small cars reaching the threshold the following year."

Prodat Bitcoin i kupit kineske dionice je moja preporuka. Kad? Nemam pojma, na vrijeme :) VW je ulozil ove godine 5 milijardi u Kinu jer vide kud to sve vodi. Stellantis proizvodi Leapmotor aute u Spanjolskoj i imaju udjele u Kini. Svi kupuju jer vide da ih budu pojeli pa onda na taj nacin sami sebe kanibaliziraju jer nema druge.

1 2 hvala 0
4 godine

Ma nema veze, pad prodaje će nadoknaditi povećanjem cijena na domaćem tržištu. Carine su super :)

7 0 hvala 0
16 godina
Re: Dramatičan pad prodaje stranih proizvođača aut
Gallu kaže...

Ma nema veze, pad prodaje će nadoknaditi povećanjem cijena na domaćem tržištu. Carine su super :)

Carine su zakon!

Umjesto da imamo povoljne EV modele i maknemo zagadenje sa ceste mi moramo placati extra radi carina. Umjesto da vozim Xpeng za 20k moram voziti VW za 40k koji je losiji u svemu! Zasto? Jer se stite radna mjesta u EU! Isto kak su se stitila kod nas u brodogranji i svi znamo kak je to zavrsilo. Utukle se budu milijarde u privatne firme koje budu na kraju imale istu sudbinu jer je otisla baba s kolacima. Ne mozes 2024. raditi EV bez jedne jedine tvornice baterija, bez icega i nicega te ocekivat neke rezultate. Nemamo rudnike, nemamo tvornice, nemamo tehnologije, nema nicega osim overpriced proizvoda koji su losiji od konkurencije u svakom pogledu.

13 godina

Sky News je napravio zanimljivu analizu zbog cega kinezi imaju nize cijene (iako to vec valjda svi znamo).

Moj PC  
4 0 hvala 0
4 godine
Re: Dramatičan pad prodaje stranih proizvođača aut
Previše bogatih u Eu, zasto bi se išta smanjivalo😁
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2024 13:14 (Boris grozni).
Moj PC  
3 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice