Koliko je sad vijaka falilo?
U orbiti se, ničim izazvan, raspao komunikacijski
- poruka: 13
- |
- čitano: 7.441
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Optužio bih DEI zapošljavanje, ali lansiran je prije 8 godina kad to još nije bilo toliko aktualno...
A dobro, 2 godine prošle, nije više pod garancijom.
Saboteri
Oni bar za razliku od Kineza i Rusa objave takve stari, koje nisu dužni objaviti.
"raspao".
Je, otišli su gore pa su vidjeli kak se klimaju antene.
Ništa čudno kad Boeing kupuje metalurgiju, a i kupovao opremu (elektroniku i mehaniku) iz Kine, a QA im je smijeh postao.
A novce koje su dobili da naprave kvalitetno si uzmu uprava i direktori...
Identično mi i avioni (737 Max i 787) imaju sličnih (strukturalnih) problema...
Iako je sada lako i pomodno "cipelariti" Boeing kad je vec na podu, misljenja sam da ovdje nije kriv
Ocito ga je nesto pogodilo, najvjerojatnije kakav "svemirski kamen".
Ipak, ne treba niti iskljuciti neke druge opcije.
Vidjet cemo da li ce se medjudrzavna politicka retorika odjednom poceti mijenjati u slijedecim tjednima.
Iako je sada lako i pomodno "cipelariti" Boeing kad je vec na podu, misljenja sam da ovdje nije kriv
Ocito ga je nesto pogodilo, najvjerojatnije kakav "svemirski kamen".
Ipak, ne treba niti iskljuciti neke druge opcije.
Vidjet cemo da li ce se medjudrzavna politicka retorika odjednom poceti mijenjati u slijedecim tjednima.
S obzirom da je radio 8 godina, i da se raspao (zasad javljaju na 57 dijelova), to se nije dogodilo spontano. Ajd da je došlo do kvara, ostao bi čitav a neispravan... ali ovo zvuči, kako kažu kolege forumaši, kao kolizija sa svemirskim otpadom,
mikrometeoritom ili fakat neka zemaljska intervencija, s obzirom da je radio iznad "konfliktnih" dijelova europe, azije i bliskog istoka. Najgore od svega, to ovdje nije spomenuto, on je u vrlo visokoj orbiti, na skoro 36 000 km.
To se nebude nikad vratilo, i trebalo bi pokupiti te komade nekako, jer ti komadi (a pričamo o mrcini od preko 6 i pol tona) jure brzinom od 3km/s odnosno 11 000 kmh. Da nebi bilo Kesslerovog efekta.