Norveška: Prva zemlja na svijetu u kojoj broj elek

poruka: 14
|
čitano: 3.081
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Norveška: Prva zemlja na svijetu u kojoj broj elek".
13 godina

Diesel je odličan, a diesel  blago električna vozila još bolja. 

Sva vozila Norveških tablica koja sam vidio u Hrvatskoj su diesel vozila. 

vicious
Moj PC  
1 0 hvala 1
3 godine

Znaci pušiona i to teška, i onda bi mi s hr standardom trebali nekako konkurirati tome?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Norveška: Prva zemlja na svijetu u kojoj broj
viciousone kaže...

Prosli mjesec sam bio na  moru u Malom Losinju i vidio dvije norveske registracije. Jedna je bila Tesla S a druga Tesla Y, dizelasa norveskih tablica (niti benzinaca) nisam vidio

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2024 8:54 (tutanjkamen).
6 godina
To je zbog besplatnog parkinga i pola cijene cestarina za električna vozila jeftinija registracija mislim da je trenutno oko 80-90% svih novih prodanih u ovoj godini električno
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Ima se para, ima se s čim.
6 godina
inače fun fact
NOK je od 2012 do danas devalvirala oko 50 posto sa 0.14 na 0.085, a plaće nisu pratile baš toliko rast i inflaciju, sve više ljudi se žali da je teško u Norveškoj u odnosu na druge zemlje zapadne hemisfere
12 godina

Da bi doveli sebe do stanja nulte emisije, prodaju zemljama u razvoju gorivo koje dovodi do stanja ekstremne emisije. 

Sada bi mi, sa prosjecnom godisnjom placom 15-16k eura, nultom stopom industrije i nultom stopom razvoja industrije, parirat ovima koji su svjetlosnom godinom ispred nas.

Equilibrium.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
Moj PC  
1 0 hvala 0
2 godine
dejo74 kaže...
inače fun fact
NOK je od 2012 do danas devalvirala oko 50 posto sa 0.14 na 0.085, a plaće nisu pratile baš toliko rast i inflaciju, sve više ljudi se žali da je teško u Norveškoj u odnosu na druge zemlje zapadne hemisfere

Znači još malo i vidjet ćemo penzionere kako se nadmeću s bijelim medvjedima i morževima kod prekopavanja kontejnera za smeće?

13 godina
notloB kaže...
dejo74 kaže...
inače fun fact

Znači još malo i vidjet ćemo penzionere kako se nadmeću s bijelim medvjedima i morževima kod prekopavanja kontejnera za smeće?

Norveski mirovniski fond je najveci u svijetu.

Ako se kod njih netko ne mora brinuti za buducnost onda su to umirovljenici.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/norvezani-vise-nemaju-pojma-na-sto-trositi-novac-sef-mirovinskog-fonda-zaprepastio-gradane-evo-koliko-smo-digli-15421289

6 godina

Norvežani sponzoriraju prelazak na struju najvećim dijelom prodajući fosilna goriva drugim zemljama. LOL.

6 0 hvala 0
16 godina
viciousone kaže...

Sva ta vozila koja si vidio su u biti "naši" ljudi koji kupuju tu takva vozila za siću i dovoze na balkan za prodaju. Norvežani u HR na odmor dolaze avionom a neki zbog vlastitog komfora pošalju aute željeznicom. Neće se norvežanin dva dana vozat u autu da bi došao na naše more, vjeruj mi.

A toliki broj dizela koji se navodi u statistici je većinom zbog vozila u tvrtkama, koje još uvijek zbog specifičnosti posla ne mogu prijeći na strujiće. Iako viđam sve više kamiona, šlepera i sl. na baterije.

11 godina
Space Cadet kaže...

Norvežani sponzoriraju prelazak na struju najvećim dijelom prodajući fosilna goriva drugim zemljama. LOL.

Nije problem onaj tko prodaje "magični šešir" nego onaj tko ga kao takvog kupi.

8 godina
Space Cadet kaže...

Sumnjam.

Plaćaju jako veliku naknadu za razvoj mreže u odnosu na ostatak svijeta (skoro jednako kao i cijena kWh), tak da im je to sasvim dovoljno.

Ako se dobro sjećam, 11 eurocenti (kad se preračuna iz kruna) im je kWh, a od toga skoro 5 centi je za mrežarinu.

Inače, država im je jako transparentna,  i sva zarada od fosilnih goriva odlazi u mirovinski fond.

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
4 godine

Mogu si priuštiti, svoju električnu energiju dobivaju 99% iz obnovljivih izvora...to što drugi traže plin i naftu...nije njihov problem, neka se prebace na obnovljive izvore. Ali kvaka je što bi to natjeralo naftni lobij na investicije, a to nije isplativo nego čekaju da politika uvali i taj dio kolača. Jeftinije i profitabilnije je potkupljivati političare, a stoka sitnog zuba će i besplatno drviti kako su plin i dizel najbolji.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice