Google odustaje od ukidanja kolačića trećih strana

poruka: 3
|
čitano: 3.971
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Google odustaje od ukidanja kolačića trećih strana".
16 godina
neaktivan

bilo bi zanimljivo istražiti koji je to kreten(uša) prvi/a za riječ "cookie" (am. en.; brit. en. "biscuit") uporabio "prijevod" kolačić, kad je čak i iz ilustracije uz tekst (ne daj bože guglat!) jasno kako je to keks. primjer kolačića je muffin.

i tako se godinama žirafe nazivaju nilskim konjima i nikome ništa. i informatika je u nas i još dan-danas prepuna takvih nadriprijevoda priučenih prodavača magle (iz davnina, kad je internet bio tek sisanče/odojče/dojenče u povojima, a uzeti rječnik u ruke pa malo potražiti je bila "tlaka" i "ispod časti").

radio sam u nekoliko "agencija" za prijevode i u svima su me poučavali: ako klijent za zeleno kaže da je crveno, onda i jest. u takvom nasilju nad hrvatskim jezikom posebno se isticao "mikrosoft hrvatska" (d.o.o.), koji je oduvijek bio primjer kako je u nas visina plaće razmjerna nesposobnosti i gluposti (ali i posljedičnoj poslušnosti!) djelatnika. u hrvatskoj je, očito, jedino važno učiniti što ti gazda naloži. a bogami i vidi se. u svemu. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
Re: Google odustaje od ukidanja kolačića trećih st

Mislim da sam ti našao krivca:

Onima kojima se nešto i može objasniti ne treba ništa niti objašnjavati. Onima kojima sve treba objašnjavati ionako se ništa ne može objasniti.
16 godina

To je FSB. Treba im kako bi utjecali na američke izbore.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice