Hrvatska utrostručuje broj vojnih helikoptera Blac zaključana tema

poruka: 62
|
čitano: 26.846
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hrvatska utrostručuje broj vojnih helikoptera Blac".
10 godina
neaktivan
Re: Hrvatska utrostručuje broj vojnih helikoptera
Entry Point kaže...

Cilj rusije danas je povratiti područja okupirana od strane sovjetskog saveza. 

To si pročitao iz kave ili si secirao žabu?

Ja rekoh
16 godina
Re: Hrvatska utrostručuje broj vojnih helikoptera
mr.potter kaže...
stručnjak kaže...
forumaš kaže...

Čitam komentare i ne vjerujem koliko ludosti ljudi pišu. Npr ovaj gore genijalac koji piše da je točio 1300l goriva za sat leta Mi8, bolje da si otišao iz vojske. Ako helikopter ide na remont a preostane mu dosta sati naleta to je do zapovijedanja ili logistike tj nabave djelova. Kakav retardus moraš biti da smjestiš eskadrilu transportnih helikoptera u područje gdje je magla i nepovoljni vremenski uvjeti 6 mjeseci godišnje. Kolika je iskoristivost helikoptera u Zagrebu a kolika u Divuljama? Nitko neće priznati niti napisati koliko su Kiowa helikopteri loši niti koliko RH ima problema sa njima. U Afganistanu se pokazao katastrofa te su ih se zato ameri riješili i više niti ne proizvode djelove za njih. Black Hawk nije loš helikopter općenito, ali je za RH loš, iz puno razloga a onaj tko radi na tehnici shavtiti će zašto, onaj tko ne radi nema smisla objašnjavati. Nije sve onako kako novine napišu i što se servira javnosti. Da su se naši "genijalci" odlučili za Super pumu još bi shvatio ali BH....GG.

Ovdje genijalac (vojsku služio kao ročnik HRZ Zadar/Lučko): opet sve krivo:

- za Mi8MTV/Mi171: Life: 7000 h ili 40 godina kalendar (što prije nastupi) .Zamjena krakova glavnog rotora; 12 godina (6 godina za morske uvjete)
Remonti: 1500 h / 8-10 godina turbine, 1500 h / 10-12 godina reduktori (što prije nastupi),8-10 godina kalendar međuremontni za zmaj , Sve ostalo kalendar 8 - 12 godina (bez obzira koliko letio)
Potrošnja prosjek cca 1000 kg/h Jet A1 (minimalno cca 650 kg/h prazan na krstarećoj brzini pri idealnoj visini, temperaturi i tlaku). Ukupno u dva spreminka stane cca 2.300 L. Dakle trenažni let sa ponavaljajućim uspinanjem i spuštanjem, manevrima i sl. u trajanju 1 sat  natočih cca 1300 litara goriva.

Zaključak -po helikopter lošije djeluju Divulje nego Zagreb. Ruska oprema ima kalendarski resurs (novisno o broju radnih sati) poslije kojeg mora ići na remont (MI8- cca 2,5 M$/kom) pa makar ga "baba vozila kraćom nogom samo do placa". 

- Kiowa se odlično pokazala u Afganistanu

- MI171 na kuki nosi 4.000 kg A UH60 4.100 kg

Hajde lovi zmije ostavi se ludosti... Generalni remont ide nakon 8-10 godina, motori nakon 1500 sati... po zadnjem biltenu "zmaj" ima resurs 40 godina u odnosu na prijašnji 30... itd...neda mi se s tobom prepirati, nisi ažurirao podatke. Uloženo dobiveno ruski helikopteri su za nas najbolji....ako već nećemo rusko onda Super Puma. Kiowa je smeće, ne proizvodi se više toliko o tome. O čemu ti pričaš valjda samo ti znaš jer se u Afganu  se pokazala izuzetno loša i ranjiva te su ih se SAD riješile po hitnom postupku.

Frka85
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice