Mi smo članica NATO saveza. To bi trebalo značiti određenu sigurnost...HR ne bi smjela biti pijun u igri svjetskih kretanja Trebamo biti nesvrstani.
Biti članica NATO saveza znači kolektivnu sigurnost koja košta. Obveza svake članice je izdvajanje 2% BDP za vojsku, a od toga 20% za opremu. Mi još nismo došli do tog cilja. Kako nam BDP raste tako rastu i naše obveze u novčanom iznosu. HR ne može biti nesvrstana jer je u NATO i EU, niti to većina želi. Ako je jedna Švedska ušla u NATO (izbjegla sve svjetske ratove), tko smo mi da soliramo.

Što je teško zamislivo da su tako nešto izgradili. Tj. da zauzima toliku površinu. Meni je to nevjerojatno, ali opet... Rusija ima ogromna prostranstva, ogromnu površinu, pa me i ne čudi na kraju. Dobili (kupili) su naši što su tražili, ali su vidjeli i neke dodatne kutije. I kada su pitali što je to, jer ima i viška, dobili su odgovor da je to bonus. Rješavali su se valjda stare opreme...
). Ona koja se izdvoji i solira neće dugo. Dakle s gledišta ovce biram tor s najboljom ogradom i najačim psima čuvarima.