tko rano pije, sam u nju pada.
Potraga za uzročnikom vinske glavobolje
- poruka: 45
- |
- čitano: 17.963
- |
- moderatori:
vincimus
'.. halfe drinken, halfe šarcu giben..', kao prvi poznati konj-alkoholičar, no u tome nema slavenske trilogije, treće polovice ili karika koja nedostaje?
-eto, zato mi tijelo kaže 'ne' crnom vinu, dok uz bebeka i gitaru nikad ne treba vjerovati vinu (nespecificirane boje).
-eto, zato mi tijelo kaže 'ne' crnom vinu, dok uz bebeka i gitaru nikad ne treba vjerovati vinu (nespecificirane boje).
Zato se samo bijelo pije čisto (ili u gembu), eventualno rose.
Crno obavezno miješat s colom, pa onda nije tak pogubno.
I malo rakijice u smjesu, za "potvrdit" - trop kad je već bal...
Bijelo vino mogu popit. I to pogotovo u ovim hladnim danima volim kuhano vino popiti da me zagrije. Sve ostalo mogu i manje od deci popiti i odmah se u obrazima, oko očiju i ušima zacrvenim kao paprika. Ili isto nekakva reakcija alergijska, ili mi ekspresno tlak digne.
Moram li šta reć?
- jesam.
- kakvo je bilo?
- dobro... 🤷
Evo jedan protip za kronere svih generacija i uzrasta: Rehidromiks, prašak za dan poslije.
Crno vinčeko? Come at me, bro!
EDIT: Na stranu ovaj wunderprašak, s crnim se ipak nije za zajebavat. Treba ciljat na provjerene sorte iz provjerenih vinarija ili eventualno lokalnih hobby vinara (potonje i dvaput provjeriti, ako treba).
Rakije, rakije amo jer utjehe nema u razblaženoj bevandi, voda ne valja nigdje a kamo li u vinu, što bi rekao pijani vagonaš koji je čekao vlak u Puli ranih 90' gledajući natpis iznad slavine, "Pitka voda! Pa 'ko je to vidio!?"
Rakije, rakije amo jer utjehe nema u razblaženoj bevandi, voda ne valja nigdje a kamo li u vinu, što bi rekao pijani vagonaš koji je čekao vlak u Puli ranih 90' gledajući natpis iznad slavine, "Pitka voda! Pa 'ko je to vidio!?"
HC alkosi piju lijekove za jetru s vinčekom. Ma ni antabus im ne može ništa.
Jebiga, to je takav način života.
HC alkosi piju lijekove za jetru s vinčekom. Ma ni antabus im ne može ništa.
Jebiga, to je takav način života.
Ja sam jednom čekao vlak u karlobagu i došao mi avion, s dobrom molitvom, podaj majko, dođe ti i leteći tanjur...
ovo djelomično stoji :)
uglavnom pijem crno vino, butelje u rasponu 30-60kn, imao sam glavobolje i od skupljih kao i od jeftinijih :)
mislim da je legendarni Boris Dvornik rekao nešto u stilu kako vino treba piti tako da se nakon svake druge čaše popije čaša vode (bilo je u nekom dokumentarcu, ne sjećam se točno kojem)
uglavnom pijem crno vino, butelje u rasponu 30-60kn, imao sam glavobolje i od skupljih kao i od jeftinijih :)
mislim da je legendarni Boris Dvornik rekao nešto u stilu kako vino treba piti tako da se nakon svake druge čaše popije čaša vode (bilo je u nekom dokumentarcu, ne sjećam se točno kojem)
Nemoj me krivo shvatit,dobro crno vino(u dućanu) je rijetko ispod 10 eura butelja 0.75, to kaj si ti pil spada u "donju" klasu, makar zna iznenadit koji puta.Volim spit cr o vino, al kod mene je ona: pij malo pij kvalitetno 😀
Nemoj me krivo shvatit,dobro crno vino(u dućanu) je rijetko ispod 10 eura butelja 0.75, to kaj si ti pil spada u "donju" klasu, makar zna iznenadit koji puta.Volim spit cr o vino, al kod mene je ona: pij malo pij kvalitetno 😀
Donja klasa all the way, tu čuješ nejpametnije preporuke, one s dna kace, preko puta dućana, jednom u tri mjeseca i pametan si i sve a i gotive te i budeš super u kvartu, preporuka uložiti novac, ne zezaju ti dijete i čak dobiješ preporuku za zgodnu malu preko puta za malog, sve super, nikako se ne zamijerati lokalnim tipovima pred dućanom, to je opasan biznis..
ne shvaćam te krivo, slažem se, samo sam napisao koja najčešće kupujem - nije da nisam pio i skuplja :)
isto tako, probao sam i dosta vina koja su bila oko 40-50kn, a bila su bolja od onih preko 100kn - no to je već subjektivni dojam valjda, ionako više naginjem dobrom craft pivu i ginu :)
Ako piješ umjereno možeš pit koliko hoćeš.
Ajd sad da upitam nove generacije, i to ne alkosa ;), nego nazi gramaticare.
Zedan si bio.
Napio si se vode.
I sad si namiren po tom pitanju.
Kako ces nekome reci da ti ne treba vise vode?
(dodatno objasnjenje pitanja: bio si gladan, neko te pita jesi jos gladan, ti ces mu reci "sit sam")
Koji je odgovor za vodu ("slash" hidraciju)?
(Ajare ako ti ne odogovoris ovo kao druga ili treca replika, nema gemishta za tebe ;) )
napojen sam...
iako to iz principa nikad ne bi rekao nekoj prsatoj žemskinji koja bi mi recimo, povrijedila tjelesni integritet mojih ustiju svojim bradavicama...
milosti ne tražim niti bih vam je dao !!!
napojen sam...
iako to iz principa nikad ne bi rekao nekoj prsatoj žemskinji koja bi mi recimo, povrijedila tjelesni integritet mojih ustiju svojim bradavicama...
milosti ne tražim niti bih vam je dao !!!
Stoka se napaja.
Idemo dalje ;)
***edit***
Odgovor koji znam, dao mi je covjek koji radio u JLZ-u (pokojni je) i osobno je poznavao Krlezu (ako se to moze smatrati kao meritum).
Dakle, idemo Mazuranovci.....
Uberhidriran?
Šalim se, gasan je bilo popularno, ali ne znam da je baš po pravopisu.
Nisam stručan, al mogu pogledat...
Uberhidriran?
Nope ;)
Moram priznati da sam malo razocaran sto se nisu javile ove nase forumske uber patriote, no s druge strane premalo je vremena proslo.
Uglavnom, termin koji sam naslijedio, kad ga iznesem, biti ce vjejoratno "downer", no eto, to je ono sto sam naucio, no originalna ideja je bila koliko ce biti zainteresiranih.
Nazalost, vas dva prva sumjivaca ste bili skoro pa ocekivani (osim Ajara), skoro da bih rekao da vas ne bih ni brojao (elem Ajare imas jos sanse :D )
Ajd sad da upitam nove generacije, i to ne alkosa ;), nego nazi gramaticare.
Zedan si bio.
Napio si se vode.
I sad si namiren po tom pitanju.
Kako ces nekome reci da ti ne treba vise vode?
(dodatno objasnjenje pitanja: bio si gladan, neko te pita jesi jos gladan, ti ces mu reci "sit sam")
Koji je odgovor za vodu ("slash" hidraciju)?
(Ajare ako ti ne odogovoris ovo kao druga ili treca replika, nema gemishta za tebe ;) )
Uberhidriran?
je. gasan je tekući pandan pojmu sit. i kaže se "gasiti žeđ" (etimologija). no ne rabi se baš uobičajeno jer ... tu se ne staje. ima dalje: napit, utažen (ovo je jednako i za njupus), pripit, pijan, betoniran, mortus, šeks, grdović ... (ovisno o stupnjevanju)
je. gasan je tekući pandan pojmu sit. i kaže se "gasiti žeđ" (etimologija). no ne rabi se baš uobičajeno jer ... tu se ne staje. ima dalje: napit, utažen (ovo je jednako i za njupus), pripit, pijan, betoniran, mortus, šeks, grdović ... (ovisno o stupnjevanju)
Hehe bio si blizu, no mislim da ne dugujem gemisht.
Da ne rastezem previse:....
"Hoces jos vode?"
"Hvala, pitan sam"
Pijem crno vino kao antihistaminik kad dobijem urtikariju (koprivnjaču), tako da teorija o histaminiku otpada.
Sve je to "na psihičkoj bazi"
Treba piti češće i količinski više crnoga vina svakodnevno i glavobolje prestaju...
Ljudi koji piju svakodnevno "malo više alkohola" nemaju mamurluke i jutarnje glavobolje (znanstveno dokazano)
In Vino Veritas