Pitanje. Jesu li Bug, 24 sata i još neki portali u vlasništvu iste medijske grupe, ili ste sjeli zajedno i dogovorili da se neki članci počnu zaključavati iza nekakve pretplate?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa da, tako se od potencijalnog glasnog napravi tihi, polako i sigurno ... provjereno više puta.
Pitanje. Jesu li Bug, 24 sata i još neki portali u vlasništvu iste medijske grupe, ili ste sjeli zajedno i dogovorili da se neki članci počnu zaključavati iza nekakve pretplate?
Ako aludiraš na naše "premium" tekstove (koje si uočio danas na naslovnici) , stvari su vrlo jednostavne - to su tekstovi iz tiskanog izdanja i već godinama su dostupni pretplatnicima i u digitalnom obliku.
Novo je što su od prije nekoliko mjeseci dostupni na svim platformama (kroz razne modele pretplaćivanja), pa si ih tako i uočio na naslovnici weba.
Pisao sam o tome u najavama sadržaja posljednjih nekoliko brojeva Buga, a detaljnije ćemo sve skupa predstaviti na jesen kada cijeli sustav bude do kraja zaokružen.
P.S.
Pokrenuo si temu ispod prvog teksta kojeg si vidio na naslovnici, pa sam promijenio naslov i temu premjestio u drugi podforum.
Nema do tiskanog izdanja.
Lijepo ga otpakiram, skuvam si kafućino, odem u ljetnu kuhinju, zapalim cigaretu i guštam.
Bilo da se radi o print izdanju, on line, bilo kakvom...Sadržaj koji dolazi od bugovaca je visoko kvalitetan sadržaj. I to ne samo jednom, nego iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec, iz desteljeća u desetljeće,...
I za 100 godina biti će BUG i bugovaca, te će se i za sto godina pamtiti naš BUG i čitati.
(...)
Razmotrite mogućnost znatno manje pretplate koja bi uključivala samo recimo nekoliko online "Premium" članaka. Nemam u planu čitati čitav časopis ali za određene članke bih platio. Inače, podržavam svako smanjenje utjecaja oglašivača, bilo putem izravne pretplate bilo putem crowdfundinga.
Nema do tiskanog izdanja.
Lijepo ga otpakiram, skuvam si kafućino, odem u ljetnu kuhinju, zapalim cigaretu i guštam.
Nisam spomunuo - pretplatnicima na tiskana izdanja je sve sto je online besplatno dostupno, bez ograničenja.
Pretplatnik sam od svoje 17 godine na mom kiosku ...
Ne znam jesam li u dvadesetak godina propustio pet brojeva.
Stari je sam radio (majka nije) i iako je imao VSS, plaće su uvijek bile oko 6,5 7 tkn pa ti hrani, oblači, školuj, odgajaj dvoje djece u gradu.
Već sam sa 17 godina išao raditi preko stuca bilo što jer mi stari nije mogao davati za moje tadašnje Gadgete među kojima je bio i časopis Bug.
@Zaporožac
Hvala na podijeljenom iskustvu. Nema u životu besplatnog ručka. Što to prije čovjek radi samog sebe shvati, biti će mu lakše u životu.