Vino dozrelo na Međunarodnoj svemirskoj postaji mo

poruka: 14
|
čitano: 4.187
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Vino dozrelo na Međunarodnoj svemirskoj postaji mo".
13 godina
offline
Vino dozrelo na Međunarodnoj svemirskoj postaji mo

Dodaš malo Cole i to je to

Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Vino dozrelo na Međunarodnoj svemirskoj postaji mo

chateau merde spatial, s vodom za bevandicu, za gospodina grdovića pod onim stolom. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
online
Vino dozrelo na Međunarodnoj svemirskoj postaji mo

bio sam prisutan kad je čovjek u ekskluzivnom restoranu konobar donio prašnjavu butelju, obrisao je krpom i otvorio, dao čep gosponu koji je naručio, a ovaj mu vrati čep i kaže nešto. Konobar onjuši čep, vidi se da mu je neugodno, kaže "oprostite" te odnese vino. Kasnije su još razni dolazili do tog stola ispričavati se i ljubit dupe klijentu. Toliko o tim starim, arhivskim i jako vrijednim vinima. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
offline
Re: Vino dozrelo na Međunarodnoj svemirskoj postaj
jozef kaže...

bio sam prisutan kad je čovjek u ekskluzivnom restoranu konobar donio prašnjavu butelju, obrisao je krpom i otvorio, dao čep gosponu koji je naručio, a ovaj mu vrati čep i kaže nešto. Konobar onjuši čep, vidi se da mu je neugodno, kaže "oprostite" te odnese vino. Kasnije su još razni dolazili do tog stola ispričavati se i ljubit dupe klijentu. Toliko o tim starim, arhivskim i jako vrijednim vinima. 

Inače je, uobičajena, praksa da konobar pomiriše čep i prvi reagira ako je vino "ošlo na kvasinu". Nije uopće rijetka situacija da se na najmanji trag sumnje butelja vraća, bez isprobavanja.

 

U ovom slučaju se radi o vrlo strogo nadzirano procesu zrenja, a uz to je bilo i drugih 11 boca, koje su sve isprobane, tako da kupac može biti dosta siguran da će dobiti ispravno vino, ali doza rizika jasno uvijek postoji. 

...
12 godina
offline
Re: Vino dozrelo na Međunarodnoj svemirskoj postaj
jozef kaže...

bio sam prisutan kad je čovjek u ekskluzivnom restoranu konobar donio prašnjavu butelju, obrisao je krpom i otvorio, dao čep gosponu koji je naručio, a ovaj mu vrati čep i kaže nešto. Konobar onjuši čep, vidi se da mu je neugodno, kaže "oprostite" te odnese vino. Kasnije su još razni dolazili do tog stola ispričavati se i ljubit dupe klijentu. Toliko o tim starim, arhivskim i jako vrijednim vinima. 

Vina (a i druge stvari) nisu skupa zato jer ih je netko proglasio vrijednim, već zato jer postoji netko tko je za njih spreman platiti toliko koliko plati. Zato se i ovo "svemirsko" vino prodaje na aukcije. Da vide koliko je netko spreman platiti za njega.

 

A za loše arhivsko vino nije krivo vino, odnosno vinar, nego, najčešće, proizvođać čepa. Desi se da neki čep nije najbolji i vino se ukvasi. Ništa neobično. Čepovi su, oni najbolji, od prirodnog materijala, a priroda nije uvjek savršena. Znaju to ljudi koji se time bave i zato konobar nije uvjeravo gosta da je u krivu, a i gost zna da će dobit drugo bocu. Ispričavanje je samo znak dobrog poslovnog poteza. Nije to nikakvo ljubljenje dupeta. Kada nešto zabrljate, pa i kad nije vaša greška, red je ispričati se. Tako to rade kulturni ljudi.

 

 

p.s.

 

E da, konobar je pogrješio. On je morao prvi pomirisati čep.

42
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.5.2021 12:49 (markoBT).
16 godina
neaktivan
offline
Vino dozrelo na Međunarodnoj svemirskoj postaji mo

Kao i obično bogatima treba nešto skupo da se mogu prenemagati.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
 
5 0 hvala 0
15 godina
online
Re: Vino dozrelo na Međunarodnoj svemirskoj postaj
markoBT kaže...
jozef kaže...

bio sam prisutan kad je čovjek u ekskluzivnom restoranu konobar donio prašnjavu butelju, obrisao je krpom i otvorio, dao čep gosponu koji je naručio, a ovaj mu vrati čep i kaže nešto. Konobar onjuši čep, vidi se da mu je neugodno, kaže "oprostite" te odnese vino. Kasnije su još razni dolazili do tog stola ispričavati se i ljubit dupe klijentu. Toliko o tim starim, arhivskim i jako vrijednim vinima. 

Vina (a i druge stvari) nisu skupa zato jer ih je netko proglasio vrijednim, već zato jer postoji netko tko je za njih spreman platiti toliko koliko plati. Zato se i ovo "svemirsko" vino prodaje na aukcije. Da vide koliko je netko spreman platiti za njega.

 

A za loše arhivsko vino nije krivo vino, odnosno vinar, nego, najčešće, proizvođać čepa. Desi se da neki čep nije najbolji i vino se ukvasi. Ništa neobično. Čepovi su, oni najbolji, od prirodnog materijala, a priroda nije uvjek savršena. Znaju to ljudi koji se time bave i zato konobar nije uvjeravo gosta da je u krivu, a i gost zna da će dobit drugo bocu. Ispričavanje je samo znak dobrog poslovnog poteza. Nije to nikakvo ljubljenje dupeta. Kada nešto zabrljate, pa i kad nije vaša greška, red je ispričati se. Tako to rade kulturni ljudi.

 

 

p.s.

 

E da, konobar je pogrješio. On je morao prvi pomirisati čep.

 Konobar je možda i prvi probao. Nisam baš buljio u njih da vidim što se događa. Jasno je da se vino ne kvari zato jer ne valja u startu već zato jer nije bilo dobro zatvoreno ili skladišteno ("podrumirano" ). Kao što je jasno zašto nešto košta ovoliko ili onoliko. Uopće nisam skretao pažnju na oskudnost nekog dobra i potražnju koja ga čini više ili manje skupocjenim. Govorim o tome da nekad ljudi kupe skupo vino na aukciji ali im nitko ne garantira da to vino išta valja. OK, možda je u ovom slučaju drugačije.
Također sam skrenuo pažnju na to koliko je to možebitno neugodna situacija, a ovo drugo je normalno da se ispričavaju, pa čak i kad nije. Događalo mi se da me upgradeaju u business klasu, a jednom sam se žalio na buku u hotelu pa su me u znak isprike prebacili iz sobe od 120€ u suite od 600€ (bez zafrkancije!). Čak i ja lažem nekad klijentima da je nešto moja krivnja iako su oni zabrljali, znam da se bolje osjećaju ako sam ja kriv, a vjerojatno im je uglavnom jasno da su oni krivi. Na kraju krajeva ako ja priznam krivnju teže mogu glumit ljutnju pa se izbjegnu neugodnosti a i smanjujem im manevarski prostor (zapravo nagon) da traže nešto što bi mi donijelo dodatni trošak. Izreku "kupac je uvijek u pravu" nisu smislili kupci već prodavatelji - jer je tako za njih najjeftinije.

Prijateljski savjet: piši ekavicom ili ikavicom i bez "kvačica". 

13 godina
offline
Vino dozrelo na Međunarodnoj svemirskoj postaji mo

Konobar je bio u pravu

 

Gost: gospodine, zar niste pomirisali čep? Pa ovo vino je otišlo na kvasinu! Jeste li ga uopće kušali?

Konobar: šta ću mirisat' kad imam koronu, oš'o i meni njuh na kvasinu, miriši ga sam. Prob'o sam vino još u podrumu iz flaše i štajaznam, baca na jabučni ocat, od njega se mršavi pa bi ti dobro došlo.

 
5 0 hvala 1
13 godina
offline
Vino dozrelo na Međunarodnoj svemirskoj postaji mo

Mene više čudi kako to da nikad u povijesti ni jedna butelja nije koštala više od milijun dolara.

Pa ono, digitalne slike se prodaju za više :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
online
Re: Vino dozrelo na Međunarodnoj svemirskoj postaj
CyberDemonVZ kaže...

Mene više čudi kako to da nikad u povijesti ni jedna butelja nije koštala više od milijun dolara.

Pa ono, digitalne slike se prodaju za više :D

 treba tokenizirat vina, na etiketu QR kod i eto para.

3 godine
neaktivan
offline
Re: Vino dozrelo na Međunarodnoj svemirskoj postaj
Pošalji njesra nek sazrije u svemiru, I prodaj na aukciji.

 
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: Vino dozrelo na Međunarodnoj svemirskoj postaj
jozef kaže...
markoBT kaže...
jozef kaže...

bio sam prisutan kad je čovjek u ekskluzivnom restoranu konobar donio prašnjavu butelju, obrisao je krpom i otvorio, dao čep gosponu koji je naručio, a ovaj mu vrati čep i kaže nešto. Konobar onjuši čep, vidi se da mu je neugodno, kaže "oprostite" te odnese vino. Kasnije su još razni dolazili do tog stola ispričavati se i ljubit dupe klijentu. Toliko o tim starim, arhivskim i jako vrijednim vinima. 

Vina (a i druge stvari) nisu skupa zato jer ih je netko proglasio vrijednim, već zato jer postoji netko tko je za njih spreman platiti toliko koliko plati. Zato se i ovo "svemirsko" vino prodaje na aukcije. Da vide koliko je netko spreman platiti za njega.

 

A za loše arhivsko vino nije krivo vino, odnosno vinar, nego, najčešće, proizvođać čepa. Desi se da neki čep nije najbolji i vino se ukvasi. Ništa neobično. Čepovi su, oni najbolji, od prirodnog materijala, a priroda nije uvjek savršena. Znaju to ljudi koji se time bave i zato konobar nije uvjeravo gosta da je u krivu, a i gost zna da će dobit drugo bocu. Ispričavanje je samo znak dobrog poslovnog poteza. Nije to nikakvo ljubljenje dupeta. Kada nešto zabrljate, pa i kad nije vaša greška, red je ispričati se. Tako to rade kulturni ljudi.

 

 

p.s.

 

E da, konobar je pogrješio. On je morao prvi pomirisati čep.

 Konobar je možda i prvi probao. Nisam baš buljio u njih da vidim što se događa. Jasno je da se vino ne kvari zato jer ne valja u startu već zato jer nije bilo dobro zatvoreno ili skladišteno ("podrumirano" ). 

Konobar nije prvi probao, jer da je ne bi dao gostu nego odmah otišao po drugu bocu. A ovi drugi što su se došli ispričavat ispričavali su se radi konobarove greške, koji je gosta izložio neugodnosti, a ne zbog vina.

 

A za moje pisanje se ispričavam ako sam gdjegod pogriješio/pogrešio/pogrišio, a ispričavam se i ako nisam pogriješio.  

42
15 godina
protjeran
offline
Vino dozrelo na Međunarodnoj svemirskoj postaji mo

A djeca i dalje umiru od gladi i nehigijenskih uvijeta života, sramite se uopće što prenosite ovo smeće od vijesti. Fuj.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2021 2:08 (Uran 11).
 
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Vino dozrelo na Međunarodnoj svemirskoj postaji mo

Vino ne valja ni malo , obični bučkuriš popio sam 2 butelje dobio žgaravicu i ujutro me bolila glava  

 
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice