Svaka ćas:)
Ajare... spavaš li mirno???
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
samo vrag i neprijatelj nikad ne spavaju. no začudo budan sam i jedna vijest tjedno o revolucionarnim baterijama je taman dovoljna za preživljavanje i obnovu posrnule ali očito obnovljive energije. 
Tu bateriju će i Joža Manolić nadživiti. 
Nokia 3310 bi s takvom baterijom izdržala 60 godina
Ja imam. Iphone 5s. Kupljen 2013,2014?
Svaka akcija ima svoju reakciju.
Naravno da mi ne treba. Al je dobro otkriće. Cilj je nać nešto sa više kapaciteta od litija, a da duže traje, više cillusa.
GdjeSuBikovi kaže... Dabog da ti dica igrala na toj i5-ici umisto na ryzenu.
Dođe na isto, i on je mislio na glavu, samo pitanje jel donju 
(sad sam sve u nedoumici jel kolega fakat mislio na glavu ili nas zajebo metaforom, alegorijom, asonancom, onomatopejom i ostalim stilskim figurama...)
Kruha i igala...
Ali ako je vrijeme poluraspada C14 nekoliko tisuća godina, kako bi onda takva baterija radila samo 9 godina. Pa ti raspadanje C14 ne možeš ubrzati, a to raspadanje je ono što pogoni bateriju. Dakle, mobiteli ne bi radili 9 godina nego nekoliko tisuća godina. Zamisli da mobitel naslijediš od svoga pradjeda u 500. generaciji
, a da ti kažu da može raditi još 1000 godina. Inače, Ajar, već dugo nismo čuli za ovakvo nekakvo bakterijsko rješenje. Sada još to skalirati na veličinu Tesle i da vidiš beskrajnih vozanja i uživancije.
Life is meant to die. Accept your fates.
Što bi rekli nutricionisti...
Dao sam si malo vremena i grubo izračunao koliko bi nam taj 1 gram uranija vrijedio. Ako bi živjeli 100 godina i svaki dan potrošili ugrubo 3500kcal, imali bi dovoljno energije za oko 1990 života. Moj kolega koji samnom radi u školi bi bio oduševljeni pristalica toga, smatra hranjenje dosadom i gubitkom vremena. Još kada bi mogao i ne gubiti vrijeme na spavanje, bio bi presretan. Ako sam i fulao decimalu lijevo-desno, princip je jasan. P.S. Upravo sam našao "greškicu" u računu, za uranij su uzete kalorije (cal) a ne kilokalorije (kcal) kao što se uzima za hranu, tako da bi nam gram uranija vrijedio "samo" za 20-ak života. @Ajar: mazni jednu pilulicu uranija i miran si ostatak ovog života i 20 idućih. Jedino, bojim se da bi ti ostatak ovog života bio vrlo mali ostatak
Moj kolega koji samnom radi u školi bi bio oduševljeni pristalica toga, smatra hranjenje dosadom i gubitkom vremena...
siroti čovjek 
Life is meant to die. Accept your fates.
Možda se radi samo o nekom lukavom startup-u, da neki balavac pokupi dijamante od investitora i nestane negdje u Rusiji 
Što bi rekli nutricionisti...
Dao sam si malo vremena i grubo izračunao koliko bi nam taj 1 gram uranija vrijedio. Ako bi živjeli 100 godina i svaki dan potrošili ugrubo 3500kcal, imali bi dovoljno energije za oko 1990 života. Moj kolega koji samnom radi u školi bi bio oduševljeni pristalica toga, smatra hranjenje dosadom i gubitkom vremena. Još kada bi mogao i ne gubiti vrijeme na spavanje, bio bi presretan. Ako sam i fulao decimalu lijevo-desno, princip je jasan. P.S. Upravo sam našao "greškicu" u računu, za uranij su uzete kalorije (cal) a ne kilokalorije (kcal) kao što se uzima za hranu, tako da bi nam gram uranija vrijedio "samo" za 20-ak života. @Ajar: mazni jednu pilulicu uranija i miran si ostatak ovog života i 20 idućih. Jedino, bojim se da bi ti ostatak ovog života bio vrlo mali ostatak
Godzilla!
Zato nikad nisu u filmu vidjeli da godzilla kaka. Hrani se radijacijom pa nema nusprodukata.
overhaul - čini se da si opet nešto fulao - ako si zamijenio kcal i cal, onda je razlika TISUĆU puta... pa onda onaj prvi rezultat (1990) života mora biti tisuću puta manji - dakle 2, a ne 20 kako si ti "izračunao"...
overhaul - čini se da si opet nešto fulao - ako si zamijenio kcal i cal, onda je razlika TISUĆU puta... pa onda onaj prvi rezultat (1990) života mora biti tisuću puta manji - dakle 2, a ne 20 kako si ti "izračunao"...
Nije Overhaul fulao u proračunu nego ja (Učo), ali sam to i napomenuo, znam da je 1kcal= 1000 cal, ali namjerno nisam previše pazio, poanta je bila pokazati snagu atomskog goriva u odnosu na obično. A i malo ljudi stvarno doživi 100 godina i prosjek energije uzete kroz hranu je oko 2500-3000 kcal dnevno, ali ne treba se zamarati pojedinostima