Ovaj plan me podsjeća na dezinfekciju plaže izbjeljivačem u Španjolskoj. Globalno zagrijavanje je prijetnja, ali ni blizu koliko ljudska glupost
Kontroverzni plan spašavanja arktičkog leda posipa
- poruka: 16
- |
- čitano: 5.788
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nadam se da ce ih financijski troskovi sprijeciti u ovakvoj gluposti kada vec zdravi razum ne moze.
A nije li i globalno zatopljenje posljedica ljudske gluposti?
Ovakve bezumne zločince u pokušaju treba u startu osuditi za pokušaj bioterorizama i ekocida. Za kaznu ih dvije godine držati u nekoj bazi na Grenlandu kao osoblje za održavanje i više nikad neće spomenuti led u svom životu.
dobro da se nisu sjetili posoliti, popapriti i malo bosiljka te 10^36 kapi maslinova ulja.
A nije li i globalno zatopljenje posljedica ljudske gluposti?
Prije će biti da je posljedica potrebe i tehnološkog napretka.
Ovakve bezumne zločince u pokušaju treba u startu osuditi za pokušaj bioterorizama i ekocida. Za kaznu ih dvije godine držati u nekoj bazi na Grenlandu kao osoblje za održavanje i više nikad neće spomenuti led u svom životu.
Ja se slazem sa tobom 100% - ali kakva je razlika ovih i svi ovi koji zagaduju radi kojih se led i topi? Koja je razlika izmedju tih dvije strane?
Ja se slazem sa tobom 100% - ali kakva je razlika ovih i svi ovi koji zagaduju radi kojih se led i topi? Koja je razlika izmedju tih dvije strane?
Led se topi radi svakog stanovnika zapadnog svijeta (pod time ne ubrajam plemena koja ne koriste tehnologiju).
Led se topi radi svakog stanovnika zapadnog svijeta (pod time ne ubrajam plemena koja ne koriste tehnologiju).
zapadnog ? jesi svjestan da su najveći zagađivači na istoku ?
zapadnog ? jesi svjestan da su najveći zagađivači na istoku ?
Zapadnog u smislu tehnološki naprednog društva. Moja greška u nejasnoći.
Povijesno najveći zagađivač je SAD. Kina, nominalno prva po apsolutnoj količini emisija trenutno, ujedno je najmnogoljudnija zemlja pa su po glavi stanovnika točno u sredini svjetskog prosjeka. A uz to svjetska tvornica, cca 20% svih stvari se proizvodi tamo, uključujući uređaje preko kojih sada komuniciramo.
Drugo, oni su svjesni svog položaja i ulažu apsolutno najveće iznose u unapređenje tehnologije - solar, vjetar, željeznica, svi vidovi cestovnog transporta se elektrificiraju...

Šuplje staklene kuglice nisu štetne za morske organizme i ljude? Pa ne znam baš, mene hvata jeza pri pomisli da direktno ili indirektno konzumiram iste. Ionako sam već dovoljno nakrcan mikroplastikom, pa mikrostaklo radije ne bih.
Šuplje staklene kuglice nisu štetne za morske organizme i ljude? Pa ne znam baš, mene hvata jeza pri pomisli da direktno ili indirektno konzumiram iste. Ionako sam već dovoljno nakrcan mikroplastikom, pa mikrostaklo radije ne bih.
Staklo je inertno i ne bi trebalo radit nikakvu štetu i da se proguta.
Mislio sam da bi ove kuglice trebale bit nešto veće, ali sam ponovno pročitao i vidio da se radi o mikrostaklu...
Mikrostaklo je kao i mikroplastika - samo prođe kroz organizam, pa vjerojatno nema neke velike opasnosti.
Problem je nanoplastika koja nastaje daljnjim mrvljenjem mikroplastike jer takva može proći kroz membrane ćelija pa se i integrirati u organizam.
Geoinženjering inače ne podržavam jer radi se o krpanju koje neće riješit problem, sigurno ne dugoročno.
Ako se ne možemo opametiti i početi rješavati uzroke problema a ne krpati jer je tako profitabilnije za pojedine korporacije i čini se bezbolnije za sve (makar to stoji samo kratkoročno) onda nas i treba istrijebiti.
Kakvo sad zagađenje? Pa jeste vi svi skupa zajedno normalni? Bez CO² i efekta staklenika NEMA života na ovoj planeti, ali vam ispiraju svakodnevno mozak sa tim lažima i mozak je otišao u 'standby' mod.
Led se topi svake godine. Led se topi stotinama godina. Led se topi tisućama godina. Led se topi miljunima godina. Isti takva potpuno prirodni proces ide u suprotnom smjeru i nema veze sa CO², a pogotovo ne sa opsukrnim količinama koji ljudi proizvode.
Zapravo sad se topi led koji je nastao relativno nedavno u Holocenu tj. u neoglacijalu koji je vrhunac doživo na dnu Malog ledenog doba prije nekoliko stoljeća. Može se reć da se još nalazimo u njemu, jer nismo ni blizu temperaturama ili klimi iz Holocenskog optimuma.