Sve 5, ali velika zamjerka je s moje strane povezivanje sve na isti header matične.
Pumpa, ventilatori, u ovom slučaju 3, ledice - sve preko jednog MBO headera
Ne znam baš.
Sve 5, ali velika zamjerka je s moje strane povezivanje sve na isti header matične.
Ne znam baš.
Ne znam baš.
Ne znam, AC LF II 240 u pogonu 4 mjeseca, 24/7; 2*120 + pumpa, softversko reguliranje RPMova prema tišini. Radi On the long run, da ce ubiti 4 PIN konektor, cisto sumnjam i slutim da su brojke snage/potrošnje u gabaritima predvidjenima za konektor. Ako si i postavim to pitanje, onda dodjem do toga da si mogu postaviti za bilo koji uredjaj spojen na 4PIN konektor na MB, a svašta sam se naspajao na te MB konektore, pa prestanem brinut brigu
Ja sam također bio malo začuđen s tim spajanjem preko jednog konektora, no kad vidiš potrošnju komponenti, onda ti postane jasno da to nije problem. Osim toga, jednak sustav rade i na starijoj generaciji hlađenja. Da se pokazao problematičan, zasigurno ga ne bi više koristili.
Ja sam također bio malo začuđen s tim spajanjem preko jednog konektora, no kad vidiš potrošnju komponenti, onda ti postane jasno da to nije problem. Osim toga, jednak sustav rade i na starijoj generaciji hlađenja. Da se pokazao problematičan, zasigurno ga ne bi više koristili.
Ovo vodeno skupa s 3 fana trosi 9w, inace cpu/pump header podnosi bez problema i oko 20w, obicni fan ulazi nesto manje.
Jovanka na stranici od tvog vodenog pise 2w? tako da ti imas jos manje brige.
Ovo vodeno skupa s 3 fana trosi 9w, inace cpu/pump header podnosi bez problema i oko 20w, obicni fan ulazi nesto manje.
Jovanka na stranici od tvog vodenog pise 2w? tako da ti imas jos manje brige.
S tim da treba napomenuti da napajanje RGB osvjetljenja ide preko odvojenog kabela.
Hvala na savjetima i idejama.
Ne vidim ih dobavljive po našim trgovinama?
1600 kn? Lol
Radijator 360mm- 120 kn
3 venta 360 mm - 120 kn
cijevcice, sarafici i ostale sitne djidje ajd 70 kn
pumpa sa tankom cca 3 dcl -100 kn
cpu water block za 1151 socket - 150 kn
znači 560 kn + 25% pdv = 700 kn + dostava cca 100 kn, znači cca 800 kn sa aliexpressa (skladište Wuhan ) da je i 1000 opet dobro, kakvih 1600 kn. Još je bolje imat tank >3-5 dcl, teže se ugrije voda i bolje hladi nego AIO.
1600 kn? Lol
Radijator 360mm- 120 kn
3 venta 360 mm - 120 kn
znači 560 kn + 25% pdv = 700 kn + dostava cca 100 kn, znači cca 800 kn sa aliexpressa (skladište Wuhan ) da je i 1000 opet dobro, kakvih 1600 kn. Još je bolje imat tank >3-5 dcl, teže se ugrije voda i bolje hladi nego AIO.
Nisam vidio komentar ranije, pa sad tek odgovaram.
Usporedba cijena ti nema nikakvog smisla. Ovo je gotov proizvod koji traži minimalnu razinu znanja za instalaciju i ne traži održavanje mimo ispuhivanja prašine.
DIY sustav traži mnogo više znanja, posebno ovakav kineski gdje komponente naručuješ odvojeno jednu od druge i nemaš pojma što paše s čim. Dodatni problem u cijeloj priči je održavanje sklopljenog vodenog hlađenja koje traži pražnjenje, rastavljanje i čišćenje sustava svakih šest mjeseci do godine dana. Ja prvi takvo što ne bi stavio u računalo samo na račun kompleksnog održavanja.
1600 kn? Lol
Radijator 360mm- 120 kn
3 venta 360 mm - 120 kn
ili odes u ducan i kupis ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360 za 800kn, koji pojede i taj iz Kine i ovaj Fractal za dorucak zajedno