Xiaomi Redmi Note 4

poruka: 1.882
|
čitano: 520.662
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 4

Nedavno sam ženi kupio jedan rn3 3gb/32 gb.

Jucer je meni riknuo mob tako da moram kupiti jos jedan mob. Sto preporucate, opet isti rn3 ili da uzmem rn4?  Vidim da rn4 ima mrvicu jacu bateriju (koliko je to tocno zaista u praksi?) i slabiju kameru. Takoder ima mediatek procesor, a ne snapdragon.

10 godina
neaktivan
Po youtubu pokazuju da je kamera RN4 dosta bolja od RN3 u svakom pogledu osim nocnog videa

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da li ima jos kakvih razlika? jel ima netko osobnog iskustva sa oba mobitela?

Ovdje dodje samo 202 $ sa seller's shipping method?  Redmi note 4 pro

Da li seller's shipping method dodje nesto kao dhl pa se ne placa carina?

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2017 16:36 (dubko).
9 godina
neaktivan
dubko kaže...

bolje sacekaj snapdragon verziju ako ti nije hitno

13 godina
neaktivan
Deutsch kaže...
dubko kaže...

bolje sacekaj snapdragon verziju ako ti nije hitno

zapravo je hitno. jucer je riknuo moj mob i sad imam prastari htc desire koji jedva punim i ima memorije jedva za whatsup instalirat  :)

jel bi ova verzija iz linka radila kod nas sto se tice 4G? sad gledam ako uzmem srebrni, taj je 20 $ jeftiniji i dodje 180 $ sa shippingom. jeftinije nego sto bi me dosao redmi note 3 pro 3g/32 gb  Redmi note 3 pro. jel to moguce??

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2017 18:41 (dubko).
13 godina

Pf zašto bi čeako snap verziju kad ova verzija ima puno jači proc? Prestanite biti skeptici oko toga, X20>SD65x

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
11 godina
neaktivan

Ahmmmmm sto se tice prelaska sa LG G3 na RN4 .... ma cisto bih da promjenim, dosadio mi je G3 ... Nekako mi je bitnije da redmi note 4 nije downgrade... 

Otisak prsta mi se svidja takodjer...

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2017 21:52 (Mazzy).
13 godina

Imaš 10x bolju izradu, proc, bateriju, kvalitetniji ekran. Jedino u kameri bih ja rekao da je G3 bolji. Te dolazi Android 7.0. Nemaš downgrade nikakav osim u kameri, i to ne pretjerani ;)

11 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Imaš 10x bolju izradu, proc, bateriju, kvalitetniji ekran. Jedino u kameri bih ja rekao da je G3 bolji. Te dolazi Android 7.0. Nemaš downgrade nikakav osim u kameri, i to ne pretjerani ;)

Predlazes li neki drugi ? MOzda neki s booljom kamerom ? moze biti i malo skuplji ...samo da nije Mi5 ahahha

17 godina
Mazzy kaže...
maks0806 kaže...

Predlazes li neki drugi ? MOzda neki s booljom kamerom ? moze biti i malo skuplji ...samo da nije Mi5 ahahha

Pa npr g4?

pO SVEMU BOLJI UREĐAJ OD G3, a kamera ubija, ali doslovno.

13 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Koliki ti je max budžet? Samo novo kupuješ? Koji su prioriteti? 

Gle nije loša kamera na RN4, ali to je jedino područje gdje nećeš osjetiti neki napredak naspram G3. Imam jedan Note 4 doma, a best frend ima G3 pa bih se mogao poigrati na usporedbama ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 4

Necu da dajem neku veliku lovu jer ga mijenjam zbog dosade ... 

G4 je vrlo dobra opcija...bas cu pogledati . Nekih 50e dodati na moj g3 . 

0 0 hvala 0
13 godina

Ako ga mijenjaš zbog dosade, zašto G4? Zasad su na praktički istom softveru istog izgleda istih dimenzija itd itd...

11 godina
neaktivan
Citam da mu je ekran dosta bolji, da je brzi...i da je kamera takodjer puno bolja. Plus koza crna nazad mi se svidja...

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Sve to stoji, ali user experience je tu negdje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Daj ne lupetaj pa g4 je miljama bolhi od g3, i sve sto mi je smetalo na g3 su popravili na g4. A ovo da je isti software je isto ko da kazes nemoj kupiti s7 jer i s6 ima android 6.0 i izgledaju ti isto. Cista idiotarija.

G4 je dosta brzi od g3, ima bolju kameru, bolji ekran, bolji stoji u ruci , bolja je baterija ma sve je bolje. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2017 11:33 (amd freak).
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
Cromaki kaže...

Gotovo svaki mobitel koji je importan u HR ima unofficial ROM, vraćanje mobitela neće pomoći.

Neće pomoći da vratiš i tražiš drug, ali hoće pomoći da im daš svog na servis da ti promijene rom, ili ih ko ja, prije kupnje odmah ugnjaviš da ti stave gore global rom.

BTW pred koji dan me ujutro dočekala poruka da je mob updatean na novu verziju...a ne sjećam se da sam mu sam stavio da se updatea. Jer ono pred malo više dana je došla obavijest da je stigao novi update i da li ga želim instalirati, a sad ovaj novi novi samo obavijest da je već isnatlirano. Inače nisam primjetio nikakve promjene, vjerojatno samo neki ispravci sitniji od tog zadnjeg.

Uglavnom ja sam trenutno na 8.1.4.0 Stable

11 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Moze mala pomoc. Kolega hoce uzet note 4, nasli smo ga na aliexpresu za 166$ srebrni. verzija sa 3gb rama, 64gb rom. 

Najvise me tu zanima kakvo je stanje sa softverom, jel ga narucivao tko odande? Jel dolazi sa kineskom verzijom i hoce on imat kakvih problema s njim.  I dali bi bilo dobro mozda trazit da stave global rom mozda? Nisam sad vec dugo narucivao mob iz kine pa sam malo vec zaboravio kako sve ide tocno... Ima netko jos kakvu preporuku na sta priapzit? 

Vidim da podrzava sve frkvencije sto se koriste kod nas sto se tice 4g i 3g mreze. 

Ovo je link od koga ce uzet  www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-4-Prime-Pro-Mobile-Phone-3GB-RAM-64GB-ROM-MTK-Helio-X20/32728961898.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ne lupetam. Čovjeku je dosadio G3, a ergonomski i softverski je G4 jako sličan. Po brzini i nisu toliko različiti, ofc da je G4 nešto brži. Uzevši u obzir da ih nema baš novih, imaju probleme s matičnama i baterija fakat nije ništa bolja naspram G3. 

I točan odgovor! Ako ti je dosadio S6, nema smisla nekog ići na S7 jer je user experience dosta sličan, zato mu i velim da ne prelazi na G4 jer nije neka prevelika razlika u korištenju. Cheers

17 godina
maks0806 kaže...

Ne lupetam. Čovjeku je dosadio G3, a ergonomski i softverski je G4 jako sličan. Po brzini i nisu toliko različiti, ofc da je G4 nešto brži. Uzevši u obzir da ih nema baš novih, imaju probleme s matičnama i baterija fakat nije ništa bolja naspram G3. 

I točan odgovor! Ako ti je dosadio S6, nema smisla nekog ići na S7 jer je user experience dosta sličan, zato mu i velim da ne prelazi na G4 jer nije neka prevelika razlika u korištenju. Cheers

Znači ak mi dosadi s6 onda idem na xiaomi redmi note 4 jer su različit user expirience? 

Ne frende nisu različit user expirience nego ideš s konja na magarca, sa malo modificiranog androida na totalno promjenjen android u sklopu miui koji ili ti se ili sviđa ili ga mrziš.

Dosadio ti je g3, idi na g4 ili note 4 ili s6 edge, s7. Možeš i na redmi note 4 mada se neces puno usreciti. Za tu cijenu je super uredaj ali pazi da te upravo taj miui ne odbije.

Jasno tvridim da nijedan redmi note 3 pro ili 4 nema šta raditi pored g4 što se tiče kamere, ergonomije, fluidnosti sustava, bugova i slično. 

A ako mi ne vjeruješ isprobaj prvo jedan i drugi, pa presudi sam.

G4 i problemi s matičnama? Ja ga imam već 2 godine kao sekundarni telefon, svakon dana imam barem 4-5 sata on screen i radi kao urica. Frendu su promjenili ploču nakon 6 mjeseci također do dana danješneg radi kao urica. A mogu ti navesti desetke slučajeva redmi note telefona koju su bili mrtvi unutar prvog tjedna korištenja. Nema pravila, zato i postoji jamstvo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2017 21:36 (amd freak).
13 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Nisam rekao da mora ići na Note 4 nego da nema nekog smisla ići na G4 poslije G3 ako želi promjenu jer mu je user experience dosadan. A imao sam 10tak G3-ki i 5-6 G4ki od kojih su dva crkla zbog općepoznatog problema sa matičnama. Što se tiče fluidnosti, note 4 je ispred G4 tu mi nemreš ništa reći. Btw nikad nisam dobio preko 3h sot ni na jednom G4, a na Note 4 sam bez problema 5+ dobivao. Od jutra do 17h bi mi svaki G4 koji sam imao bio prazan, dok na Note 4 uz isti pattern korištenja, u ponoć imam 15% baterije

I samo malo, s konja na magarca? Dobijem neusporedivo bolju izradu, puno brži procesor, duplo memorije, 70% bolji battery life, fp scanner. Softver je subjektivna stvar, meni sada MIUI ni po čemu ne kaska iza ostalih skinova, dapače bolji mi je jer ga mogu puno više prilagoditi sebi i svojim potrebama, cheers ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2017 21:51 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
maks0806 kaže...

Nisam rekao da mora ići na Note 4 nego da nema nekog smisla ići na G4 poslije G3 ako želi promjenu jer mu je user experience dosadan. A imao sam 10tak G3-ki i 5-6 G4ki od kojih su dva crkla zbog općepoznatog problema sa matičnama.

Super i ako si imao jamstvo riješio se problem. Možeš imat telefon koji se najmanje kvari i baš će se tebi pokvariti. Nema pravila.

A ja kažem da nema smisla ici na miui ili bilo kojeg kineza kada je lg-ijev softver miljama bolji i stabilniji, kao što nema ni smisla davat 1000-2000kn više da uzme premium rang uređaja u 2017.

Svaki telefon ti može dosaditi već za par dana i meni je to uopće glupa konstatacija. Zna se što je android i kako funkcionira, zna se što je launcher i kako funkcionira, dal je to goli android, miui, sense ili S- launcher to je sve do dizajna koji se može postaviti na bilo koji uređaj.

Tako da ako pričamo o dosadi a zadovoljan si brzinom, kamerom i opčenitim radom uređaja imaš launchere, custom romove i slično.

17 godina
maks0806 kaže...

Btw nikad nisam dobio preko 3h sot ni na jednom G4, a na Note 4 sam bez problema 5+ dobivao. Od jutra do 17h bi mi svaki G4 koji sam imao bio prazan, dok na Note 4 uz isti pattern korištenja, u ponoć imam 15% baterije

Onda ili imaš defekti telefon ili neznaš podesit korištenje resursa na uređaju jer ja imam 5 sati bez beda što ti mogu potkrijepiti i slikom.

Neka logika i govori da bi redmi note 4 trebao imati veći sot time s obzirom na bateriju i rezu, a nema je.

Jer g4 ima 1440p ekran a note 4 1080p.

13 godina
amd freak kaže...
maks0806 kaže...

Nisam rekao da mora ići na Note 4 nego da nema nekog smisla ići na G4 poslije G3 ako želi promjenu jer mu je user experience dosadan. A imao sam 10tak G3-ki i 5-6 G4ki od kojih su dva crkla zbog općepoznatog problema sa matičnama.

Super i ako si imao jamstvo riješio se problem. Možeš imat telefon koji se najmanje kvari i baš će se tebi pokvariti. Nema pravila.

A ja kažem da nema smisla ici na miui ili bilo kojeg kineza kada je lg-ijev softver miljama bolji i stabilniji, kao što nema ni smisla davat 1000-2000kn više da uzme premium rang uređaja u 2017.

Svaki telefon ti može dosaditi već za par dana i meni je to uopće glupa konstatacija. Zna se što je android i kako funkcionira, zna se što je launcher i kako funkcionira, dal je to goli android, miui, sense ili S- launcher to je sve do dizajna koji se može postaviti na bilo koji uređaj.

Tako da ako pričamo o dosadi a zadovoljan si brzinom, kamerom i opčenitim radom uređaja imaš launchere, custom romove i slično.

Let's just agree to disagree, meni je Lg-jev softver najgori trenutno dostupan na tržištu. nakon G3, G4, na G5 sam odustao od LG-a zasad, što zbog hardvera, što zbog softvera, ma da mi je G4 bio drag uređaj, kao i G3 svojedobno. Subjektivno je govoriti koji je bolji a koji lošiji kad svaki nudi svoj izgled, kustomizaciju i teme. Miui si mogu više podesiti po svom ukusu, nema bugova te je munjevito brz jer se mogu isključiti ama baš sve animacije sustava. Govorimo o global stable verziji. Ove ostale, da... "veselje" s njima

13 godina
amd freak kaže...
maks0806 kaže...

Btw nikad nisam dobio preko 3h sot ni na jednom G4, a na Note 4 sam bez problema 5+ dobivao. Od jutra do 17h bi mi svaki G4 koji sam imao bio prazan, dok na Note 4 uz isti pattern korištenja, u ponoć imam 15% baterije

Onda ili imaš defekti telefon ili neznaš podesit korištenje resursa na uređaju jer ja imam 5 sati bez beda što ti mogu potkrijepiti i slikom.

Neka logika i govori da bi redmi note 4 trebao imati veći sot time s obzirom na bateriju i rezu, a nema je.

Jer g4 ima 1440p ekran a note 4 1080p.

Ovisi o tvom korištenju naravno. Ako si imao 5h sot na G4, na ovom bi imao 8. Jer uz isto korištenje na svih 5-6 G4-rki sam 2:30-3:30 imao negdje, a nekako sumnjam da su svi defektni bili 

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2017 21:57 (maks0806).
17 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Teško mi je komunicirat s nekim kome je miui najbolji launcher, i kojem je xiaomi globalno bolji od lg-ja.

Iskreno teško. Meni je jednostavno nedopustivo da mi telefon iz 2014 ima bolju kameru od jednog xiaomija iz 2016. A koji se ponekad naziva flagship killer u tekućoj godini.

Ovih 70% necu ni komentirat jer je teski fail. (naravno u postu si sad to izbrisao jer si skuzio i sam da pretjerujes)

A ako je miui bug-free ja sam idiot. Pa ja na bilo kojem xiaomiju više bugova nisam vidio na ni jednom uređaju. Pa zato i imaš weekly updejtse jer nisu sposobni ispeglat sw kako treba.

A što se tice modificiranja, uz root i par alata možeš modficirat bilo koji android bilo kako i to nema veze sa miui-em.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2017 22:03 (amd freak).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
amd freak kaže...

Teško mi je komunicirat s nekim kome je miui najbolji launcher, i kojem je xiaomi globalno bolji od lg-ja.

Iskreno teško. Meni je jednostavno nedopustivo da mi telefon iz 2014 ima bolju kameru od jednog xiaomija iz 2016. A koji se ponekad naziva flagship killer u tekućoj godini.

Ovih 70% necu ni komentirat jer je teski fail. (naravno u postu si sad to izbrisao jer si skuzio i sam da pretjerujes)

A ako je miui bug-free ja sam idiot. Pa ja na bilo kojem xiaomiju više bugova nisam vidio na ni jednom uređaju. Pa zato i imaš weekly updejtse jer nisu sposobni ispeglat sw kako treba.

A što se tice modificiranja, uz root i par alata možeš modficirat bilo koji android bilo kako i to nema veze sa miui-em.

Meni je malo teško komunicirati s tobom, jer iščitavaš ono što želiš :D

1. Nisam izbrisao svoju izjavu da je baterija 70% bolja, stojim iza toga. Ako znaš išta matematike iz 6-og osnovne, možeš i sam izračunati :) Evo da se ne mučiš: Moje korištenje SOT (3h sot x 70%= 2.1 -- 2.1+3=5.1) GSMARENA test: (G4:54h XIAOMI: 93h --- 93-54=39 -- 39/54=0.7222=72,2%) 

2. Da čitaš ono što sam napisao, vidio bih da govorim za stabilnost global stable romova, koji ne dobivaju updatee svakih tjedan dana, a za ove o kojima ti pričaš sam rekao da su nestabilni i nepouzdani.

3. Nije mi najbolji launcher, ali mi je bolji od LG-jevog i po TREĆI put napominjem da je to najsubjektivnija stvar koja ovisi od osobe do osobe.

4. Jes, mogu reći da mi je Mi5 bolje sjeo od G5. Nekom kom je kamera full bitna, naravno da neće odabrati Xiaomi za svoj mob, ali isto tako mislim da je G5 najveći flop ove godine što se flagshipa tiče.

5. Xiaomi globalnoo bolji od LG-a?  Dalo bi se diskutirati, generalno je naravno LG više pridonio svijetu mobitela; u zadnjih godinu-dvije, vjerojatno mi je Xiaomi bolji. Više mi se sviđa njihova raznolikost ponude, te odnos uloženo/dobiveno. Po cijeni K serije od Lg-a dobiješ 10x bolji mob od Xiaomija. Jedini model kod LG-a koji mi se sad sviđa je V20 koji košta kao suho zlato i nedostupan je nigdje kod nas.

Btw Mi5 ima bolju kameru od G3, i rekao bih u nekim aspektima bolju od G4. Puno brže okine sliku, ima bolju stabilizaciju, ne pregrijava se ko G4 u 4k snimanju, te sam video mi bolje ispadne. Ostalo je dosta usporedivo :)

Note 4 nije flagship killer od Xiaomija, nadam se da ti je to jasno. Namjenjen je za određeno tržište. Nema flagship kameru, ali ima vrhunski procesor, i izradu. Za cijenu od 200$ ja mislim da je legit as fck, a Lg ti prodaje mob sa tft 800x480 ekranom :P

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2017 22:42 (maks0806).
17 godina
maks0806 kaže...
amd freak kaže...

Meni je malo teško komunicirati s tobom, jer iščitavaš ono što želiš :D

1. Nisam izbrisao svoju izjavu da je baterija 70% bolja, stojim iza toga. Ako znaš išta matematike iz 6-og osnovne, možeš i sam izračunati :)

2. Da čitaš ono što sam napisao, vidio bih da govorim za stabilnost global stable romova, koji ne dobivaju updatee svakih tjedan dana, a za ove o kojima ti pričaš sam rekao da su nestabilni i nepouzdani.

3. Nije mi najbolji launcher, ali mi je bolji od LG-jevog i po TREĆI put napominjem da je to najsubjektivnija stvar koja ovisi od osobe do osobe.

4. Jes, mogu reći da mi je Mi5 bolje sjeo od G5. Nekom kom je kamera full bitna, naravno da neće odabrati Xiaomi za svoj mob, ali isto tako mislim da je G5 najveći flop ove godine što se flagshipa tiče.

5. Xiaomi globalnoo bolji od LG-a?  Dalo bi se diskutirati, generalno je naravno LG više pridonio svijetu mobitela; u zadnjih godinu-dvije, vjerojatno mi je Xiaomi bolji. Više mi se sviđa njihova raznolikost ponude, te odnos uloženo/dobiveno. Po cijeni K serije od Lg-a dobiješ 10x bolji mob od Xiaomija. Jedini model kod LG-a koji mi se sad sviđa je V20 koji košta kao suho zlato i nedostupan je nigdje kod nas.

Btw Mi5 ima bolju kameru od G3, i rekao bih u nekim aspektima bolju od G4. Puno brže okine sliku, ima bolju stabilizaciju, ne pregrijava se ko G4 u 4k snimanju, te sam video mi bolje ispadne. Ostalo je dosta usporedivo :)

Note 4 nije flagship killer od Xiaomija, nadam se da ti je to jasno. Namjenjen je za određeno tržište. Nema flagship kameru, ali ima vrhunski procesor, i izradu. Za cijenu od 200$ ja mislim da je legit as fck, a Lg ti prodaje mob sa tft 800x480 ekranom :P

1. Misliš 70% dulje trajanje s obzirom na lg sa istim aplikacijama? nema potrebe ništa računat jer je to nemoguce.

2. I stable romovi su sry ali puni bugova

3. Lgijev launcher je sasvim u redu. I to je objektivno.

4. Ti spominješ g5, ja ga nisam spominjao jer je pad prema dolje.

5. Bolji po cemu? Hardweru za cijenu koju dobijes? Da ali nikada ispeglan softwerski kao pravi brandovi, nikada tako dobra kamera a o kvaliteti izrade da ne pričam. U servis mi dolaze redmi note 3 varijante u koje ulazi prašina u ekran nakon 2 tjedna korištenja. To se npr jednom samsungu čitaj sad ovo, nikada nije moglo dogoditi.

I dalje uspoređuješ g3 kameru sa telefonom koji je noviji 2 godine. Halo ako cemo tako onda je bolje uzet rabljeni s6 i ubit kamerom i jedan i drugi za minimalnu razliku u cijeni. 

Meni je apsurd da telefon iz 2014 ima 3 gige rama, 1440p ekran, 2160p snimanje kamere i onda dode jedan xiaomi 2 godine kasnije sa novim chipsetom i ima fanove poput tebe koji pljuje stari g3.

Uspoređuj ga onda sa npr s7, htc 10 i sličnim a ne uređajima starim 2-3 godine.

13 godina

Ok, sve jasno. Ti bi uspoređivao 200$ mob sa 600$ telefonima. Odustajem od razgovora. A za bateriju imaš iskalkulirano, tako je htio ti ili ne. Ljudi koji se bave time su dobili takve rezultate, i ja u korištenji također. Eto pa ne vjeruj nikome. 

Ok gospon objektivni, neka ti je u redu objektivno. Meni je onda objektivno loš :D 

Na bug na global stableu još nisam naletio tako da me ne možeš uvjeriti u to. Kad i ako naletim, promjenit ću mišljenje.

I nigdje ja ne pljujem G3, samo sam rekao da ako za promjenu uzme N4, dobit će upgrade u apsolutno svemu osim kamere koja je tu negdje

17 godina
Xiaomi Redmi Note 4

Da uspoređivao bi radi jednog jedinog razloga.

Ako zadnji xiaomi ima isti chipset kao i zadnji samsung onda treba uspoređivat jedan protiv drugog, a ne se uspoređivati sa telefonom iz 2014-te.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice