Xiaomi Redmi Note 3

poruka: 5.327
|
čitano: 900.197
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 3
  1. Pa idi na forum telekineza, registriraj se i tamo imas sve upute što i kako :)
9 godina
Registriras se na forum telekineze i javis korisniku Ilion, ili u temi topone digital pa ce te uputiti, i njega najbolje pitaj za rom
15 godina
Grozni_Zabac kaže...

Ekipa, dal ima netko ovdje CM da podijeli iskustva? MIUI me malo počinje živcirati u nekim stvarima, a kako sam navikao na CM, htio bi se prebaciti ali me prvenstveno zanima kako on radi. Dal dual-sim radi normalno, da se mreža ne gubi (volte me ne zanima jer 4G uopće ne koristim), da nema problema sa stabilnosti (da se ne reboota svako malo ili da mu neki procesi prestanu radit sami od sebe), fingerprint scanner funkcionalan i da battery life nije puno lošiji od MIUI-a.

Također me zanima, ako bi se već prebacivao dal s njim automatski dolazi i root ili se moram sam pozabavit s time?

Ja koristim CM već oko mjesec dana. Dual sim nisam siguran jer mi ne trebaju dvije kartice ali mislim da radi (provjeri još na XDA forumu).

Što se tiče drugih stvari, sve radi savršeno. Mobitel je ekstra brz, sve radi uredno uključujući i fingerprint i battery life je otrpilike isti kao na MIUI iz mog iskustva. Sa CM romovima automatski dolazi i root tako da ne trebaš ništa dodatno podešavati.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
13 godina

Hvala na info. Bio sam čitao na xda forumu ali sam našao dosta kontradiktornih reply-ova pa me malo zbunilo.

Možeš li zakeljiti link koju verziju da skinem i ukratko objasnit postupak? Našao sam svakakve tutoriale u kojima svako priča svoje, a s obzirom da sam već hardbrickao bio mob, ne da mi se ponovo ga otvarat i slagat ako neš ode u krivom smjeru.

16 godina
Xiaomi Redmi Note 3 CM (kenzo, olitiga Snapdragon)
Grozni_Zabac kaže...

Hvala na info. Bio sam čitao na xda forumu ali sam našao dosta kontradiktornih reply-ova pa me malo zbunilo.

Možeš li zakeljiti link koju verziju da skinem i ukratko objasnit postupak? Našao sam svakakve tutoriale u kojima svako priča svoje, a s obzirom da sam već hardbrickao bio mob, ne da mi se ponovo ga otvarat i slagat ako neš ode u krivom smjeru.

CM ti je najbolje skinuti sa službene CM stranice, pošto je mobitel ušao u službenu podršku CM tima. Imaš odmah i upute za instalaciju na stranici.

Da te ne bi bunilo, root kao takav je već ugrađen u CM, samo je po defaultu isključen. Da bi ga aktivirao, ideš u Postake (Settings) -> O telefonu (About) -> 7x pritisak na Broj builda (Build number). Time aktiviraš Postavke za developere (Developer options). Vratiš se stranicu nazad i odmah iznad O telefonu će se one smjestiti. Kada uđeš u njih, odabereš Root access kako ti paše (samo ADB, ADB+aplikacije, samo aplikacije).  

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2016 18:08 (WackyZG).
13 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 3 CM (kenzo, olitiga Snapdra
WackyZG kaže...
Grozni_Zabac kaže...

CM ti je najbolje skinuti sa službene CM stranice, pošto je mobitel ušao u službenu podršku CM tima. Imaš odmah i upute za instalaciju na stranici.

Da te ne bi bunilo, root kao takav je već ugrađen u CM, samo je po defaultu isključen. Da bi ga aktivirao, ideš u Postake (Settings) -> O telefonu (About) -> 7x pritisak na Broj builda (Build number). Time aktiviraš Postavke za developere (Developer options). Vratiš se stranicu nazad i odmah iznad O telefonu će se one smjestiti. Kada uđeš u njih, odabereš Root access kako ti paše (samo ADB, ADB+aplikacije, samo aplikacije).  

Danke. Još jedna stvar prije nego krenem. Jel potrebno zasebno skidat gappse? Jako glupo pitanje. Al za ovo me zanima, dal je dobro izabrano koje treba skinut? 32 ili 64 bitne? Kolko znam SD 650 je 64-bitni SoC tako da bi trebao skinuti za ARM64 gappse?

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.11.2016 19:14 (Grozni_Zabac).
16 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 3 CM (kenzo, olitiga Snapdra
Grozni_Zabac kaže...
WackyZG kaže...
Grozni_Zabac kaže...

Danke. Još jedna stvar prije nego krenem. Jel potrebno zasebno skidat gappse? Jako glupo pitanje. Al za ovo me zanima, dal je dobro izabrano koje treba skinut? 32 ili 64 bitne? Kolko znam SD 650 je 64-bitni SoC tako da bi trebao skinuti za ARM64 gappse?

Da, zaboravio sam napomenuti, gappsi su 64bitni, tako da skidaš ARM64. 

13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Kupovao sam inace preko ebaya pa znam sto u tom slucaju znaci kada mi oznace posiljku sa gift. Da li u ovom slucaju kada mi salju dhl-om ima nekih prednosti da mi oznace kao gift ili je svejedno?

0 0 hvala 0
9 godina
Kad topone salje nema nikakve veze kaj pise na paketu jer neide na carinu.
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Jel radi tko redovite tjedne update, ja sam na 6.9.29,  i ponekad mi izbacu da je dostupan update na 6.10.13, gledao sam na xiaomi.eu da ima jos dva nova updatea, jel potrebno stalno updejtat, kakve su promjene na stvari, i dali bude kakvih većih izmejna ili je samo ispravka manjih nedostataka, meni za sada sve funkcionira zadovoljavajuce pa neznam dali je potrebno stalno mijenjati ili moe ostati i kako je, neki savijet mišljenje iskusnijih bi dobro doslo

0 0 hvala 0
9 godina
Lijepo otvoris na xiaomi.eu ta 2 nova updatea i u prvom ili drugom postu pise kaj je novo. :)

Proslo 20 dana od zadnjeg restarta, net ne radi. Probao ugasit i upalit podatke, nista... Stavim prefer lte, nema ni signala vise, vratim na 3g, lovi tele2 3g mrezu, signal full ali neta nema.. Bacim mob u airplane i vratim, ne pomaze. U postavkama onim probam ugasit radio i opet upalit, promijenit na wdsma/lte only il kak se vec pise, nikakve razlike nema.. Restartam mob i dalje nema neta. Mislim si kaj bi moglo bit da signala ima a neta nema, i odem na tele2 na fb prek wifija i tam vidim da se vec 20 ljudi zalilo da nemaju neta ni signala... Toliko muke uzalud 😴😂😂😂 al evo, brzi su.. Proslo malo vise od pol sata i sve opet radi, samo kaj mi vise nije usage time 480h :(

2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
hrcak24 kaže...

Jel radi tko redovite tjedne update, ja sam na 6.9.29,  i ponekad mi izbacu da je dostupan update na 6.10.13, gledao sam na xiaomi.eu da ima jos dva nova updatea, jel potrebno stalno updejtat, kakve su promjene na stvari, i dali bude kakvih većih izmejna ili je samo ispravka manjih nedostataka, meni za sada sve funkcionira zadovoljavajuce pa neznam dali je potrebno stalno mijenjati ili moe ostati i kako je, neki savijet mišljenje iskusnijih bi dobro doslo

6.10.13 je zadnji update za redmi note 3 pro (kenzo) i meni je do sada najbolji (10-11 sati SOT), nema bugova... Kako ti je kolega gore napisao - ides na xiaomi.eu i u prva dva posta procitas sve o novom romu pa odlucis hoces ili neces. Ja update radim svaki petak ujutro jer me, eto, zanima ali nije da moram

13 godina
antimadridista kaže...
.....

WackyZG kaže...
.....

Vezano za instaliranje CM-a, vidim da sam zaboravio pitat za jednu stvar, a to je TWRP. Trenutno imam stock recovery. Kolko čitam, svi preporučuju Alka TWRP. Međutim, na ovom linku vidim da se on flasha tako da se uđe u već postojeći TWRP??? Jedini kojeg trenutno znam flashat je ZCX TWRP. Dal mogu preko njega flashnut Alku i onda konačno flashat CM ili postoji neka druga procedura za to?

16 godina
Grozni_Zabac kaže...
antimadridista kaže...
.....

WackyZG kaže...
.....

Vezano za instaliranje CM-a, vidim da sam zaboravio pitat za jednu stvar, a to je TWRP. Trenutno imam stock recovery. Kolko čitam, svi preporučuju Alka TWRP. Međutim, na ovom linku vidim da se on flasha tako da se uđe u već postojeći TWRP??? Jedini kojeg trenutno znam flashat je ZCX TWRP. Dal mogu preko njega flashnut Alku i onda konačno flashat CM ili postoji neka druga procedura za to?

Imašu mom prvom linku, pod upute za instaliranje, upute za stavlljanje TWRP - a (1.poglavlje: Installing a custom recovery using fastboot). Ja na svom hennesyju imam Team View - ov TWRP i sasvim sam zadovoljan s njime.

9 godina
Ruši mi se facebook aplikacija na zadnjem eu.romu ?

0 0 hvala 0
16 godina
Gogo222 kaže...
Ruši mi se facebook aplikacija na zadnjem eu.romu ?

Probao sa Lite verzijom, ili se u betu prijaviti? Reinstalacija aplikacije?

11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Meni obicno reinstalacija aplikacije pomogne, probaj 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

OK hvala, a jel samo treba na mobu ic tamo gdje ji je update i to kliknuti ili je neka druga procedura?

9 godina
Reinstalacija facebooka pomaže na par dana i onda opet isto. Lite mi je bez veze.
To mi se nije događalo na RR, CM-u, Mokee-u...

0 0 hvala 0
9 godina
Si probal onda samo pobrisat cache i data fb aplikacije?
11 godina
neaktivan
hrcak24 kaže...

OK hvala, a jel samo treba na mobu ic tamo gdje ji je update i to kliknuti ili je neka druga procedura?

Ovdje skines novi rom: https://xiaomi.eu/community/forums/miui-weekly-rom-releases.103/

U prvom postu svake teme imas link na download. Instaliras ili kroz twrp (ugasis mob pa volume up + power) ili odes u aplikaciju updater, klik na 3 tockice u gornjem desnom uglu, choos update package, odaberes rom i klik na update

10 godina
neaktivan
Korisnik1251 kaže...

(10-11 sati SOT), 

hm ........ 

9 godina
Malo nougata 7.1 za probu, jako brzo za za sad :)

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
@gogo222 , a bugovi? Sad vec radi sve od hardwarea kolko vidim, jel i ovaj zakljuca bootloader kao i prvi flash cm13?

0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Probao factoy reset, napravio flash i dalje imam sjeban telefon.

Pretpostavljam da je display otišao... (inace touchscreen radi dobro, ali konstanto se vraća na home screen iz bilo koje lokacije u telefonu, i na momente tipke home i menu ne rade, jedino back tipka radi uvijek)

Telefon je potpuno neupotrebljiv.

Dao sam 240$ za njega na honorbuy... cak i da ga šaljem nazad platiti cu shipping jako puno...

Servis za xiaomi u Zagrebu ne postoji pretpostavljam?

Jel netko mjenjao zamjenski ekran?

Ovako nesto?

https://www.aliexpress.com/store/product/Xiaomi-Redmi-Note-3-Screen-Gold-100-Original-Replacement-LCD-Display-Touch-Screen-For-Xiaomi-Redmi/1763504_32591550274.html

Mislim da je long shot, ali ne znam sta mi preostaje vise.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2016 21:46 (Tean).

0 0 hvala 0
16 godina
Tean kaže...

Servis za xiaomi u Zagrebu ne postoji pretpostavljam?

Servis u Zgu je Hangar18, Shopping centar Prečko, 2. kat, nalijevo od pomičnih stepenica. Oni su "uvoznik" Xiaomija, pa se može servisirati kod njih. Nazovi ih sutra ujutro, opiši kvar i pitaj cijenu. 

13 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Evo ga, konačno stavio CM. Brzo sam odletio u settingse -> display i gledao dal ima DPI changer. Kad sam ga vidio, obradovao sam kao da je malo dijete ušlo u slastičarnu sa 100 eura. 

Sad mi je sve kako sam navikao, al me jedna stvar muči. Pod "Lock screen" opcijama, ako pokušam promijeniti način zaključavanja, Settingsi se crashaju. I još k tome, ne vidim opciju za fingerprint lock. Dal netko zna zašto je to tako? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Na updateru mi zadnjih skoro mjesec dana pise no update avaliable, a imam rom sa weekly updateom (MIUI 8 global beta). Koliko sam gledao po forumima vidim da izlaze nove verzije a meni nista...Nadam se da ne moram flashat rom il nesto slicno posto mi to nije jaca strana :D
I'm sorry, I can't hear you over the sound of how awesome I am!

0 0 hvala 0
15 godina
Grozni_Zabac kaže...

Evo ga, konačno stavio CM. Brzo sam odletio u settingse -> display i gledao dal ima DPI changer. Kad sam ga vidio, obradovao sam kao da je malo dijete ušlo u slastičarnu sa 100 eura. 

Sad mi je sve kako sam navikao, al me jedna stvar muči. Pod "Lock screen" opcijama, ako pokušam promijeniti način zaključavanja, Settingsi se crashaju. I još k tome, ne vidim opciju za fingerprint lock. Dal netko zna zašto je to tako? 

Moraš flashati CM13 firmware u TWRP recovery. Link:

https://www.androidfilehost.com/?fid=24591000424951192

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
13 godina

To slobodno sad flasham, ne moram ništa brisati ili ponovo sve flashat?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice