Xiaomi Redmi Note 3

poruka: 5.327
|
čitano: 899.089
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 3
stoop kaže...
blackeagle29 kaže...
"Malo upozorenje kod pravljenja narudžbina za EU s'obzirom da je Chigon pripojen Top One-u pa nisu svi telefoni iz istog stock-a i postoji više DHL shipping metoda sada:

UK-DHL garantovano bez ikakvih dodatnih davanja za pdv i carinu za EU zemlje

HK- DHL nema garancije da će biti bez carine in pdv-a. Obaveza je kupca da plati carinu i špediciju ukoliko je bude.

Aliexpress standrad shipping - nema garancije za pdv i carinu, obaveza je kupca da plati carinu i pdv."

Ne mogu s moba editat prosli post.. kolega sa telekineza foruma upozorava kupce za odabir shippinga!

Izgleda da se meni desilo upravo ova opcija 2, a ovo upozorenje barem za mene stiglo prekasno.

Naručio sa ove stranice:

http://www.aliexpress.com/store/product/Redmi-Note-3-Pro-Snapdragon-650-Redmi-Note3-1080P-2G-16G-5-5-Screen-4050mAh-FDD/1986585_32641719341.html

bila je opcija DHL (bez oznake UK ili HK) i kad sam platio vidim u praćenju pošiljke da je poslana iz HongKonga i vrijeme isporuke srijeda (jučer u kasnim satima) Sada vidim da pošiljka stoji na carini i vjerojatno ću dobiti obavijest o dokazu cijene koštanja.

Stoji mi na carini od 05.09.16. do danas.

Zna li netko ima li tu nekakvih rokova koliko mogu držati ili kako kome!?

9 godina
Dhl ili obicni shipping? Nez kak je s dhlom ako taj prodavac ima ali obicnom postom carina zna dosta drzat mob, jednom mi je bio 21 dan nakon slanja racuna, zvao ih 10 puta jer je bilo da kao racun nije poslan, pa nije stigao do onog koji je otvarao pa nije ovo nije ono, na kraju trazio nadredenog i lik neki se javio jel je nadredeni ili ne, pitao je koji je mob, ja reko, a on odmah odgovorio da dobro, provjerio je cijenu na netu i u skladu je s racunom, drugi dan me cekao mob doma.. ak je obicnom postom onda pricekaj jos koji dan il ak ti se zuri zovi i pitaj

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Ma poslan je DHL-om.ali iz Hongkonga, tako da je završio na carini.

Sad sam kontaktirao DHLhr i rekli su da postupak traje cca 20 dana (kad sam naručivao iz Kine bez DHL-a i kad bi došlo u Hrvatsku, nisu mi toliko drć

žali nijedan predmet)

Sad sam dobio mail od DHL i traže slijedeće:

"Kako bismo pristupili uvoznom carinjenju, ljubazno molimo dostavite nam:

• Dokaz o izvršenoj uplati     prema inozemstvu (swift banke, PayPal, order confirmation i sl.) iz kojeg je vidljiva vrijednost naručene robe i prijevoza, a koju smo dužni predočiti Carini tijekom carinskog postupka. Carinska osnovica za obračun carine i PDV-a je ukupna vrijednost robe i prijevoza. Za pošiljke protuvrijednosti do 150 EUR plaća se PDV, a iznad tog iznosa i eventualna carina.

U slučaju da nedostaje trošak prijevoza, Carina će ga dodati po za to predviđenim tablicama.

• Točan popis (opis) naručene robe na hrvatskom, u skladu sa uplatom.

Vaš EORI broj.

Sve gore navedeno kao i Vaš kontakt mobitel pošaljite DHL-u na mail

Po izradi uvozne deklaracije, na Vašu e-mail adresu dobit ćete ponudu s ukupnim iznosom za plaćanje carine, PDV-a i operativnih troškova, kako biste pošiljku mogli uvesti u Hrvatsku.  

Napomena: DHL zadržava pravo naplate fiksnog troška u iznosu od 100,00 HRK + PDV po carinskoj deklaraciji u skladu s važećim cjenikom"

Ima li tko iskustva sa ovim EORI brojem (sustav elektronske registracije   fizičkih osoba koji sudjeluju u postupku carinjenja, obuhvaćen Carinskim zakonom EU). Meni ga do sad nitko nije tražio pa ga i nemam.

Evo samo da nadodam da sam u novom kontaktu sa DHL-om dobio potvrdu da moram platiti i tih dodatnih 100kuna+PDV jer oni imaju hvalabogu dodatnih poslova oko carinjenja i da moram izvaditi taj EORI broj, jer samo preko pošte je to generički broj a oni nemaju dozvolu za to.

Mogu li ja jednostavno ne poslati traženo i da se roba  vrati pošiljatelju u Kinu i da dobijem novce nazad (ali ovo i nisu baš pravi razlozi da mi vrati novce)

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2016 16:13 (stoop).

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Koliko dugo je trebalo nakon sto vam je mob stigao u UK da dode do vas?

Ubi bene, ibi patria.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Et_Tu_Brute? kaže...

Ako se ovo odnosi na moj post iznad nisam baš razumio pitanje, jer UK nema veze sa mojom  pošiljkom.

13 godina
stoop kaže...
Et_Tu_Brute? kaže...

Ako se ovo odnosi na moj post iznad nisam baš razumio pitanje, jer UK nema veze sa mojom  pošiljkom.

Nisam na vas OP mislio :)

Nego opcenito, preko UK-DHL kad bi paket u UK dosao, kolko bi trebalo da stigne U HR pa doma.

Ubi bene, ibi patria.
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Moze pomoc. 

Kolega je uzeo Redmi 3s i ne stizu mu poruke na whatsapp kad mob ne dira 20 min. Dok uredno na viber sve stize. Pokusali smo razne postavke ali nista nije pomoglo. Na mobu je china dev i posebno su ubacivane google dodaci.

Zelili bi ubaciti global preko fastboota. Jel potrebno prije toga traziti otkljucabanje moba.

Pratili bi ovaj postupak.

http://en.miui.com/a-234.html

Hv na pomoci.

0 0 hvala 0
17 godina
Dado25 kaže...

Moze pomoc. 

Kolega je uzeo Redmi 3s i ne stizu mu poruke na whatsapp kad mob ne dira 20 min. Dok uredno na viber sve stize. Pokusali smo razne postavke ali nista nije pomoglo. Na mobu je china dev i posebno su ubacivane google dodaci.

Zelili bi ubaciti global preko fastboota. Jel potrebno prije toga traziti otkljucabanje moba.

Hv na pomoci.

Netreba biti otključan bootloader. Pratite ovo. Jedino što treba te promjeniti je to da skinete novi rom.

http://en.miui.com/thread-327861-1-1.html

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2016 23:29 (Nefil).
9 godina
neaktivan
Dado25 kaže...

Moze pomoc. 

Hv na pomoci.

Nesto treba u opcijama promjenit, imas samo jednu stvar da promijenis, u podesavanjima baterije treba da dozvolis viberu da bude uvijek aktivan i to je to.

Kako da vidim dje je moj tel?

RB090894401SG

9 godina
neaktivan
steaming kaže...
Dado25 kaže...

Moze pomoc. 

Hv na pomoci.

Nesto treba u opcijama promjenit, imas samo jednu stvar da promijenis, u podesavanjima baterije treba da dozvolis viberu da bude uvijek aktivan i to je to.

Kako da vidim dje je moj tel?

RB090894401SG

https://track.aftership.com/singapore-post/RB090894401SG

Potpis
10 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina

" - The international version comes with the official Global MIUI 8.0 OS ROM which includes: Google play store, Google services, multi-language pack, OTA updates support."

Vjerojatno je jedina razlika u romu

10 godina
neaktivan
s0me0ne kaže...

" - The international version comes with the official Global MIUI 8.0 OS ROM which includes: Google play store, Google services, multi-language pack, OTA updates support."

a koju ju je verziju onda bolje uzeti, nov sam u tome svemu pa da ne moram previše čačkati i prilagođavati kad dođe, kažem ne kužim se u sve to pa zato pitam, što je bolje/pametnije....

13 godina
neaktivan
@stoop
EORI broj ces dobiti u lokalnoj poreznoj upravi.Najbolje da ih nazoves,oni ce ti reci sto sve treba.Ja sam ga davno dobio pa se tocno ne sjecam.I taj postupak zna trajati dva-tri dana pa mozda najbolje da ih zamolis da ti izdaju EORI broj dok sredis sve potrebno.Meni su tako izasli ususret.
Btw EORI broj ce biti rvoj OIB sa prefiksom HR
Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hvala na informaciji.

Bio sam jutros na carini, ispunio formular i rekli da pričekam pola sata ako hoću odmah ili će poslati poštom.

Pričekao malo više cca 45min i uzeo. Inače da OIB sa prefiksom. Stvarno kompliciraju i administriraju previše, kao da se to nije moglo i bez carine!?

Još kad bi netko znao mogu li ga ne predignuti i hoće li ali vratiti novce?

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2016 12:48 (stoop).
17 godina
hrcak24 kaže...
s0me0ne kaže...

a koju ju je verziju onda bolje uzeti, nov sam u tome svemu pa da ne moram previše čačkati i prilagođavati kad dođe, kažem ne kužim se u sve to pa zato pitam, što je bolje/pametnije....

Nije razlika samo u romu. To je tzv.  Special Edition i ima podršku za LTE Bands B20. Vrlo bitno ako si u Europi. https://xiaomi.eu/community/threads/new-note-3-special-edition-sd-new-lte-bands-mm.32381/

16 godina
hrcak24 kaže...

u svakom slučaju tu international, kao što je kolega iznad rekao zbog podrske za b20 i dobije se original eu charger i global rom (bez kineskih aplikacija i s google play storeom)

13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

It UK do kuće mi je trebalo 3 dana ako se ne varam.

Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

bok,

koristim redmi note 3 pro (SD) i na njemu je global stable rom. 

razmišljam preći na global developer pošto sam vidio da dolazi sa MM androidom. e pitanje je slijedeće:

1. to radim najnormalnije preko miflasha (fastboot metodom)

2. ima li hrvatski jezik (treba mi za oca kojem planiram uzeti mobitel)

3. trebam li prije toga napraviti factory reset na mobitelu, odnosno hoće li mi uredno ostati sve aplikacije instalirane na njemu kao i sve što imam spremljeno na njemu. 

isprike ako je već netko odgovorio na ova pitanja, ali čitajući postove nisam naišao na njih :-)

0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Nakon update na global stable miui 8 racunar mi ne prepoznaje telefon putem usb,model redmi note 3 sd650 3gb ukljucio sam usb debug ali nije pomoglo

atila2602

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Koja je razlika izmedju global stable i global developer rom-a?

0 0 hvala 0
9 godina
Dev. ima root i tjedne nadogradnje.
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Jeli trajanje baterije i stabilnost ista?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
steaming kaže...

steaming kaže...

Pa da čovjek nije stavio link stranicu prije nebi ništa rekao...

marijelo kaže...

Dajte ljudi ne spamajte nego pročitajte temu kak se spada

od 115 stranica dam se kladit preko 80 su vezani za shiping, romove i flash roma, ponavljanje već svega rečenog i druge nebuloze nevezane za sam mobitel

Ja sam dva puta pročitao cijelu temu prije nego sam kupio mob, to može svako od vas, sva pitanja vezana za ta sranja su odgovorena bar sto puta, često par puta na istoj stranici

Dajte da se raspravlja o mobitelu a ne o nebulozama. Izašao je 6.0 prije par dana i nema tri posta o tome jer stalno spamate bezveze.

Otvorite temu za online shop koji vas zanima i tamo raspravljajte o shipingu, usluzi, garanciji, itd da bude preglednije, ne ovdje. Ovo je tema za mobitel, ne za Top one, grossoshop, honorbuy...

On Topic

Da li je još tko probao MM? vidim da na Miui forumu ljudi dosta bugova prijavljuju, baterija da je slabija, možda čekati novi update?

Trenutno sam prezadovoljan sa baterijom, 4 dana i 5 sati sota neki dan, jučer probao igrati neku novu igru, Star Wars Heroes, za skoro tri sata igranja, stotinjak poruka na messengeru, malo surfanja u međuvremenu, otišlo niti 45% baterije, sasvim ok što se mene tiče.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 7:35 (dudekzg).
9 godina
neaktivan
dudekzg kaže...
steaming kaže...

steaming kaže...

Pa da čovjek nije stavio link stranicu prije nebi ništa rekao...

marijelo kaže...

Dajte ljudi ne spamajte nego pročitajte temu kak se spada

od 115 stranica dam se kladit preko 80 su vezani za shiping, romove i flash roma, ponavljanje već svega rečenog i druge nebuloze nevezane za sam mobitel

Ja sam dva puta pročitao cijelu temu prije nego sam kupio mob, to može svako od vas, sva pitanja vezana za ta sranja su odgovorena bar sto puta, često par puta na istoj stranici

Dajte da se raspravlja o mobitelu a ne o nebulozama. Izašao je 6.0 prije par dana i nema tri posta o tome jer stalno spamate bezveze.

Otvorite temu za online shop koji vas zanima i tamo raspravljajte o shipingu, usluzi, garanciji, itd da bude preglednije, ne ovdje. Ovo je tema za mobitel, ne za Top one, grossoshop, honorbuy...

On Topic

Da li je još tko probao MM? vidim da na Miui forumu ljudi dosta bugova prijavljuju, baterija da je slabija, možda čekati novi update?

Trenutno sam prezadovoljan sa baterijom, 4 dana i 5 sati sota neki dan, jučer probao igrati neku novu igru, Star Wars Heroes, za skoro tri sata igranja, stotinjak poruka na messengeru, malo surfanja u međuvremenu, otišlo niti 45% baterije, sasvim ok što se mene tiče.

Na koji si rom?

10 godina
neaktivan
steaming kaže... 

Na koji si rom?

Global beta 6.8.18, global dev rom

razmišljao sam preći na MM ali mislim da ću pričekati verziju di će manje ljudi biti nezadovoljno, kad poprave neke bugove, ovdje mi je sasvim ok

16 godina

Od jučer sam na 6.9.9. sa MM updateom i ne mogu prokomentirati bateriju ali vidim da mi se unormalio Android system, sada je na ~11% a prije je bio ~21% (android bug?).

Druga stvar što sam primjetio je da fingerprint sensor ne hvata najbolje, čini mi se da je puno bolje radio na MIUI 7.

I zadnja, najiritantnija stvar mi je kašnjenje notifikacija kada se zaključa mobitel. U večini slučajeva dobijem poruku 5 min poslije, ali nekad tek kada upalim ekran.

Nisam radio hard reset, možda ću kroz par dana i napraviti ako ne budem našao rješenje za notifikacije.

16 godina
neaktivan

6.8.18 global beta, to je i prvi ROM koji je dosao sa kupljenim uredajem. baterija drzi 2 dana sa 6 sati SOT, sa cca 20% do kraja. je li to OK? nudi mi update na 6.9.9, nisam ga jos napravio, ali ako je samo fingerprint bug onda bi mogao updateat jer ga ne koristim

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 12:00 (cyclone).
16 godina
cyclone kaže...

6.8.18 global beta, to je i prvi ROM koji je dosao sa kupljenim uredajem. baterija drzi 2 dana sa 6 sati SOT, sa cca 20% do kraja. je li to OK? nudi mi update na 6.9.9, nisam ga jos napravio, ali ako je samo fingerprint bug onda bi mogao updateat jer ga ne koristim

Uvijek sam do sad navukao bar 5 i pol sati SOT-a, mislim da mi je rekord na 6.8.18 bio 7h 13m 50s i još je imao nekih 10% pa se moglo još bar sat vremena izvući (slike dolje).

Jučer nakon updatea na 6.9.9. imao je nekih 65% baterije, sada je na 15% sa 4h 29m 28s tako da mislim da će i ovdje držati barem 6 sati.

Nije ni meni toliki problem sa fingerprint senzorom koliko je s notifikacijama. Maloprije sam ugasio power saving modes i iako sam imao odobrene aplikacije da mi rade u pozadini možda je svejedno ovo kočilo, vidjet ću kroz koji dan.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 13:54 (s0me0ne).
10 godina
neaktivan

Zahvaljujem

da, za fingerprint svi kažu da šteka, ali kao par puta restartaš mob pa radi normalno - tako kažu na miui forumu

za notifikacije - da li si zaključao programe (lijeva tipka pa povučeš dolje) - ja sam samo to napravio i sve dolazi savršeno uredno

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice