Provjeren prodavač na Aliexpresu od kojeg smo večina uzeli Xiaomi ili Meizu uređaje.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni je došao za nešto više od 10 dana. Kao prvo odakle si ? Jer carine nema ako se nalaziš unutar EU.
Da
@cyber
Mislim da nemoš stavit xiaomi.eu ak ti je BL zaključan. A ovaj kuhani (vendor) stavljaju kak bi ti uklonili kineske aplikacije i stavili više jezika kojeg mogu ubacit bez otključanog BL.
Otključavanje je vrlo jednostavno. Treba ispunit formu i onda čekaš sms. Ja sam ovaj guide pratio
Hvala!
Mobitel će biti za nečakinju, 12 godina... ne znam ni dal da to odradim prije nego joj poklonim Redmi.... Vjerojatno ne...
Nije na meni da se miješam, ali da se mene pita je nebi nečakinji od 12 godina ni kupio mobitel, a ako bi bio primoran nebi sugruno ovaj uzeo nego neki najosnovniji.
Nije na meni da se miješam, ali da se mene pita je nebi nečakinji od 12 godina ni kupio mobitel, a ako bi bio primoran nebi sugruno ovaj uzeo nego neki najosnovniji.
U danasnje doba 12 godina su vec "zrele" godine za pristojan phone, klinci vec furaju iPhone-e prije 5. osnovne.
Žena odabrala poklon i plaća, za krizmu, ja odabirem :D
Mala ima sad Window phone, pa da se više ne bruka
I ja nisam da klinci bulje u mobitele, al ak meni moja od 3 godine pokupi mob i počne klikat po njemu, onda valjda može i cura koje kreće uskoro u srednju...
U danasnje doba 12 godina su vec "zrele" godine za pristojan phone, klinci vec furaju iPhone-e prije 5. osnovne.
Sad idemo u offtopic, al moje prvo pitanje kad tako nešto vidim je što će njima mobitel ? Prijevoz do škole garant imaju organiziran (ili ih roditelji voze, autobus ili žive u blizini škole), ak se bave nekom izvannastavnom aktivnosti zna se kada im počinje i kada završava tako da se i tu mogu dogovorit kad će bit "pick up" za prijevoz sa roditeljima.
Oni koji imaju ovaj uredjaj, zanima me ima li 3G na 900mhz? Negdje pise da ima negdje pise da nema.
Oni koji imaju ovaj uredjaj, zanima me ima li 3G na 900mhz? Negdje pise da ima negdje pise da nema.
Ja mislim da ima. U slučaju da nema to bi mu bio ogroman hendikep i ne bi bio toliko puno prodavan. Nigdje nisam pročitao da nema tu frekvenciju, niti da se netko žali na to, a gledao sam na masu mjesta.
Malo je sklizak navodno ? Ali nije neki bed.
Netko je rekao da želi dobiti paket u roku pet dana. Evo moje iskustvo. Naručio sam mobitel u ponedjeljak navečer. U utorak mi je AliExpress javio da je odobrena kupnja. Nakon toga me TopOne zavlačio sa pitanjima jedno 3 dana (želim li neotvorenu kutiju, itd..) da bi mi oko petka/subote konačno poslao mobitel. Dobio sam dva tracking broja - od Kine do UK i od UK do Hrvatske. Nakon 6 dana (uključujući subotu i nedjelju) nazvali su me iz DHL-a i uručen mi je mobitel. Nisam platio nikakve dodatne troškove.
Sveukupno od uplaćivanja novca do primitka pošiljke trajalo je 10 dana.
Ovako mi je izgledao tracking (u privitku)
Netko je rekao da želi dobiti paket u roku pet dana. Evo moje iskustvo. Naručio sam mobitel u ponedjeljak navečer. U utorak mi je AliExpress javio da je odobrena kupnja. Nakon toga me TopOne zavlačio sa pitanjima jedno 3 dana (želim li neotvorenu kutiju, itd..) da bi mi oko petka/subote konačno poslao mobitel. Dobio sam dva tracking broja - od Kine do UK i od UK do Hrvatske. Nakon 6 dana (uključujući subotu i nedjelju) nazvali su me iz DHL-a i uručen mi je mobitel. Nisam platio nikakve dodatne troškove.
Ovako mi je izgledao tracking (u privitku)
Meni su na neku foru preskocili Kinu!
Da nije bio vikend vec bi bio kod mene! Narucen u subotu/nedjelju.
Mozda su imali viska u UK?
Kolko sam ja čitao ne. Strpi se tih 10 dana dok ti odobre otključavanje. Neće xiaomieu nigdje pobjeć.
Ako sam obro skuzio uzeo si Redmi 3 Pro, kakav je mobitel? Koliko love te dosao?
Ma ja se mislim izmedu obicne i pro verzije i Redmi note 3, nesto me pro verzija privlaci, ali jos uvijek razmatram :D
Kolko sam ja čitao ne. Strpi se tih 10 dana dok ti odobre otključavanje. Neće xiaomieu nigdje pobjeć.
Nije to problem već je to mob za sestričnu pa sam mislio odmah riješiti ROM.
Možda sam i negdje vidio (miui ili xiaomi.eu forumi) da se čak i može stavit, ali večini javlja grešku da nije moguće stavit jer jer BL lockan što je i logično.
Nego vi koji već neko vrijeme posjedujete uređaj, na kojoj verziji ROM-a ste trenutno ?
Ja zasad ne vidim bugove. Za točnije rezultate oko potrošnje baterije je teško reći, još je premalo vremena prošlo, ali mislim da je i to ok i na razini prošlih ROM-ova.
Znači imao sam onaj "kuhani" rom od TopOne i sad sam si uspješno (od prve) flashao official china stable. Sad si idem stavi china dev i onda otključat bootloader.
To da, bar čitajući upute na en.miui službenoj download stranici.
Podrška za xiaomi je stvarno odlična, mene zanima koja još marka mobitela ima takvu zajednicu, ono da uvijek ima ROM-ova za izbor ?
Ok je mobitel. Čvrste izrade. Nema škripanja. Sa kamerom sam super zadovoljan, fingerprint scanner radi odlično. IR Blaster ima malo slab domet ali radi bez problema. Baterija traje dan i pol uz neko umjereno korištenje (ne igram igrice).
Negativne strane su po meni to što je ekran dosta osjetljiv i zvučnik je prosječan (meni je bio bolji na Lumiji 535). Često mi se dogodi da slučajno kliknem na nešto što nisam želio dok scrollam. Kapacitivne tipke nisu osvjetljene.
Mislim da ne možeš pogriješiti koji god model da uzmeš. Ja sam uzeo Redmi 3 Pro zbog 3GB RAM-a, što gledam kao osiguranje za budućnost.
@zsnopek
Ne sviđa mi se ovo što si rekao da je ekran dosta osjetljiv. Koliko često ti se dešava to ?
Ti ono imaš china rom jel tako, ili ti je topone nešto namještao ?
Za Redmi 3 nisam još nigdje čuo da spominju osjetljiv ekran.
Jedan i pol dan uz umjereno korištenje ne zvuči predobro, ali možda imaš dosta aplikacija u autostartu. Koliko ti je sati bio ekran upaljen u tih dan i pol, bar otprilike ako znaš.
btw. Ti se čini da su gornji i donji dio mobitela odpozadi od istog materijala kao i onaj veliki u sredini ?