Xiaomi Redmi 3

poruka: 2.089
|
čitano: 408.934
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Xiaomi Redmi 3

Provjeren prodavač na Aliexpresu od kojeg smo večina uzeli Xiaomi ili Meizu uređaje.

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
10 godina
Evo našao sam ga. Piše da nema carine za EU, je li to tačno? Koliko traje dostava?
16 godina
LunKraljPonoci kaže...
Evo našao sam ga. Piše da nema carine za EU, je li to tačno? Koliko traje dostava?

Meni je došao za nešto više od 10 dana. Kao prvo odakle si ? Jer carine nema ako se nalaziš unutar EU.

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
10 godina
Naručio bih na adresu u EU, gledam evo i ne vidim mogućnost brže dostave uz doplatu. Vidim da na slici pominju DHL ali u rubrici shipping ima samo free. Odgovarala bi mi dostava u roku 5 dana. Možda nešto propuštam?
16 godina
Xiaomi Redmi 3

Ovak to izgleda na mom računu

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Hvala, vidim da kada idem na checkout, ponudi i DHL. Je li tebi sa DHL stigao za 10-ak dana?
16 godina

Da

10 godina
Ne zamjerite na pitanjima, obično detaljno istražim sam ali sada nemam vremena, telefon bih naručio danas ako ga mogu dobiti bez carine za 5 dana. Kontradiktorni su sa carinom. U FAQ piše da nema carine ni poreza za EU preko DHL, a niže ima tabela gdje za DHL (ne pominju EU) kažu za carinu "yes".

0 0 hvala 0
13 godina
AmonZero kaže...

@cyber

Mislim da nemoš stavit xiaomi.eu ak ti je BL zaključan. A ovaj kuhani (vendor) stavljaju kak bi ti uklonili kineske aplikacije i stavili više jezika kojeg mogu ubacit bez otključanog BL.

Otključavanje je vrlo jednostavno. Treba ispunit formu i onda čekaš sms. Ja sam ovaj guide pratio

Hvala!

Mobitel će biti za nečakinju, 12 godina... ne znam ni dal da to odradim prije nego joj poklonim Redmi.... Vjerojatno ne...

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
9 godina
LunKraljPonoci kaže...
Ko vam je taj TopOne? Google mi ne pomaže.

ovaj jedan tip iz Posušja 

prodavač na Alieexpressu
TopOne

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.4.2016 11:37 (sporttest).
16 godina

Nije na meni da se miješam, ali da se mene pita je nebi nečakinji od 12 godina ni kupio mobitel, a ako bi bio primoran nebi sugruno ovaj uzeo nego neki najosnovniji.  

17 godina
odjavljen
AmonZero kaže...

Nije na meni da se miješam, ali da se mene pita je nebi nečakinji od 12 godina ni kupio mobitel, a ako bi bio primoran nebi sugruno ovaj uzeo nego neki najosnovniji.  

U danasnje doba 12 godina su vec "zrele" godine za pristojan phone, klinci vec furaju iPhone-e prije 5. osnovne.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3
13 godina
AmonZero kaže...

Žena odabrala poklon i plaća, za krizmu, ja odabirem :D

Mala ima sad Window phone, pa da se više ne bruka

I ja nisam da klinci bulje u mobitele, al ak meni moja od 3 godine pokupi mob i počne klikat po njemu, onda valjda može i cura koje kreće uskoro u srednju...

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
16 godina
Edge kaže...
AmonZero kaže...

U danasnje doba 12 godina su vec "zrele" godine za pristojan phone, klinci vec furaju iPhone-e prije 5. osnovne.

Sad idemo u offtopic, al moje prvo pitanje kad tako nešto vidim je što će njima mobitel ? Prijevoz do škole garant imaju organiziran (ili ih roditelji voze, autobus ili žive u blizini škole), ak se bave nekom izvannastavnom aktivnosti zna se kada im počinje i kada završava tako da se i tu mogu dogovorit kad će bit "pick up" za prijevoz sa roditeljima. 

15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Oni koji imaju ovaj uredjaj, zanima me ima li 3G na 900mhz? Negdje pise da ima negdje pise da nema.

0 0 hvala 0
15 godina
BugFanNo1 kaže...

Oni koji imaju ovaj uredjaj, zanima me ima li 3G na 900mhz? Negdje pise da ima negdje pise da nema.

Ja mislim da ima. U slučaju da nema to bi mu bio ogroman hendikep i ne bi bio toliko puno prodavan. Nigdje nisam pročitao da nema tu frekvenciju, niti da se netko žali na to, a gledao sam na masu mjesta.

Malo je sklizak navodno ? Ali nije neki bed.

12 godina
neaktivan
seler na aliju

11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Netko je rekao da želi dobiti paket u roku pet dana. Evo moje iskustvo. Naručio sam mobitel u ponedjeljak navečer. U utorak mi je AliExpress javio da je odobrena kupnja. Nakon toga me TopOne zavlačio sa pitanjima jedno 3 dana (želim li neotvorenu kutiju, itd..) da bi mi oko petka/subote konačno poslao mobitel. Dobio sam dva tracking broja - od Kine do UK i od UK do Hrvatske. Nakon 6 dana (uključujući subotu i nedjelju) nazvali su me iz DHL-a i uručen mi je mobitel. Nisam platio nikakve dodatne troškove.

Sveukupno od uplaćivanja novca do primitka pošiljke trajalo je 10 dana.

Ovako mi je izgledao tracking (u privitku)

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.4.2016 15:54 (zsnopek).

1 0 hvala 0
13 godina
zsnopek kaže...

Netko je rekao da želi dobiti paket u roku pet dana. Evo moje iskustvo. Naručio sam mobitel u ponedjeljak navečer. U utorak mi je AliExpress javio da je odobrena kupnja. Nakon toga me TopOne zavlačio sa pitanjima jedno 3 dana (želim li neotvorenu kutiju, itd..) da bi mi oko petka/subote konačno poslao mobitel. Dobio sam dva tracking broja - od Kine do UK i od UK do Hrvatske. Nakon 6 dana (uključujući subotu i nedjelju) nazvali su me iz DHL-a i uručen mi je mobitel. Nisam platio nikakve dodatne troškove.

Ovako mi je izgledao tracking (u privitku)

Meni su na neku foru preskocili Kinu!

Da nije bio vikend vec bi bio kod mene! Narucen u subotu/nedjelju.

Mozda su imali viska u UK?

14 godina
Postoji li metoda za instalaciju Xiaomi.eu ROM dok se čeka unlock bootloadera?
robimarko@gmail.com
16 godina
robimarko kaže...

Kolko sam ja čitao ne. Strpi se tih 10 dana dok ti odobre otključavanje. Neće xiaomieu nigdje pobjeć.

17 godina
zsnopek kaže...

Ako sam obro skuzio uzeo si Redmi 3 Pro, kakav je mobitel? Koliko love te dosao?

Ma ja se mislim izmedu obicne i pro verzije i Redmi note 3, nesto me pro verzija privlaci, ali jos uvijek razmatram :D

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
14 godina
AmonZero kaže...
robimarko kaže...

Kolko sam ja čitao ne. Strpi se tih 10 dana dok ti odobre otključavanje. Neće xiaomieu nigdje pobjeć.

Nije to problem već je to mob za sestričnu pa sam mislio odmah riješiti ROM.

robimarko@gmail.com
16 godina

Možda sam i negdje vidio (miui ili xiaomi.eu forumi) da se čak i može stavit, ali večini javlja grešku da nije moguće stavit jer jer BL lockan što je i logično. 

Nego vi koji već neko vrijeme posjedujete uređaj, na kojoj verziji ROM-a ste trenutno ? 

16 godina
neaktivan
Na najnovijem xiaomi.eu ROM-u 6.4.21

Ja zasad ne vidim bugove. Za točnije rezultate oko potrošnje baterije je teško reći, još je premalo vremena prošlo, ali mislim da je i to ok i na razini prošlih ROM-ova.

0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Redmi 3

Znači imao sam onaj "kuhani" rom od TopOne i sad sam si uspješno (od prve) flashao official china stable. Sad si idem stavi china dev i onda otključat bootloader.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ako dodje sa kuhanim topone romom dali onda noze odmah china stable bez odkljucavanja bootloadera?

0 0 hvala 0
15 godina
babobabo kaže...
Ako dodje sa kuhanim topone romom dali onda noze odmah china stable bez odkljucavanja bootloadera?

To da, bar čitajući upute na en.miui službenoj download stranici.

Podrška za xiaomi je stvarno odlična, mene zanima koja još marka mobitela ima takvu zajednicu, ono da uvijek ima ROM-ova za izbor ?

11 godina
neaktivan
@ goodye
Uzeo sam Redmi 3 Pro + kaljeno staklo sa AliExpressa od Top-One sellera za 202.31$ (nisam koristio kupone). Kao što sam i napisao ranije, to je konačna cijena i nema dodatnih troškova.

Ok je mobitel. Čvrste izrade. Nema škripanja. Sa kamerom sam super zadovoljan, fingerprint scanner radi odlično. IR Blaster ima malo slab domet ali radi bez problema. Baterija traje dan i pol uz neko umjereno korištenje (ne igram igrice).

Negativne strane su po meni to što je ekran dosta osjetljiv i zvučnik je prosječan (meni je bio bolji na Lumiji 535). Često mi se dogodi da slučajno kliknem na nešto što nisam želio dok scrollam. Kapacitivne tipke nisu osvjetljene.

Mislim da ne možeš pogriješiti koji god model da uzmeš. Ja sam uzeo Redmi 3 Pro zbog 3GB RAM-a, što gledam kao osiguranje za budućnost.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.4.2016 15:08 (zsnopek).
15 godina
Xiaomi Redmi 3

@zsnopek

Ne sviđa mi se ovo što si rekao da je ekran dosta osjetljiv. Koliko često ti se dešava to ?

Ti ono imaš china rom jel tako, ili ti je topone nešto namještao ?

Za Redmi 3 nisam još nigdje čuo da spominju osjetljiv ekran.

Jedan i pol dan uz umjereno korištenje ne zvuči predobro, ali možda imaš dosta aplikacija u autostartu. Koliko ti je sati bio ekran upaljen u tih dan i pol, bar otprilike ako znaš.

btw. Ti se čini da su gornji i donji dio mobitela odpozadi od istog materijala kao i onaj veliki u sredini ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.4.2016 15:37 (ALVIN).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice