Xiaomi Redmi 3

poruka: 2.089
|
čitano: 408.934
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Molio bih nekog od vlasnika Redmi 3 ako mu nije problem izdvojiti 5 sekundi da mi kaže kolika mu je potrošnja androida i android sustava kad pogleda na bateriju? Može i na pm, može i screenshot ovdje, svejedno..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

evo:

Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi 3

da, tako i treba biti.. jedino je kod mene android prvi potrošač sa 64% a android sustav sa 20-ak % ... promjenio sam neke postavke pa je android pao i potrošnja u mirovanju je dosta manja tj. onakva kakva bi i trebala biti, vidjet ću dok ga napunim opet

13 godina
mmarin1111 kaže...

da, tako i treba biti.. jedino je kod mene android prvi potrošač sa 64% a android sustav sa 20-ak % ... promjenio sam neke postavke pa je android pao i potrošnja u mirovanju je dosta manja tj. onakva kakva bi i trebala biti, vidjet ću dok ga napunim opet

Ooo, lijepo! Koje postavke?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

ovo je cudo od mobitela, odusevljen san

HŽV

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Malo istražujem dok ne stigne mob i kažu ljudi da je RAM management na MIUI-u užasan (preagresivan). Navodno ne možeš normalno imati dvije aplikacije pokrenute u isto vrijeme a da sve normalno radi.

Imaju problema i sa prekidanjem prilikom slušanja podcasta i spotifiy-a. Jel to stvarno tako ili... ? :D

Možda sam se zaletio sa uzimanjem PRO verzije.. podrška za taj model je trenutno nepostojeća, što je i razumljivo jer je mobitel vani tek dva tjedna.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Uzeo si mobitel koji je tek izašao iz tvornice i kažeš da je podrška nepostojeća?!?

Na tvoju sreću, prema trenutnim informacijama, redmi 3 i redmi 3 pro bi trebali dijeliti isti ROM. Kodno ime je ido. Ja to nisam osobno provjerio, ali je vrlo ugledan čovjek u miui zajednici podijelio tu informaciju. Ako je to istina, onda budeš imao odličnu podršku

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Zanima me hoce li redmi 3 i redmmi 3 pro dobiti update na 6.0 marshmallow i kada otprilike, koji mjesec

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
nikako haha... evo kak to izgleda
15 godina
mmarin1111 kaže...
nikako haha... evo kak to izgleda

Android 6 je tek u počecima, treba im dati malo vremena da se riješe dječije bolesti.

Možda je isto kao što je par stranica ranije jedan forumaš objasnio, dakle po defaultu mu je bilo da je masa aplikacija u autostaru i tako su na neki način stalno aktivne. Nakon što ih je ugasio iz autostarta baterija mu je počela trajati puno duže.

Inače sam pročitao preporuku za jedan drugi Xiaomi mobitel da bi za bolje trajanje baterije bilo dobro ugasiti ove dvije stavke:

1. Disable all Mi Account sync 2. Disable manage apps battery usage

15 godina
Xiaomi Redmi 3

Možete isprobati MX Camera app. Ovdje lik testira defaultnu stock Redmi 3 kameru i tu MX, očito se bolja čini ova druga:

Napisao je da je u orginalu slika malo bolja nego na youtube 1080p. Također treba uzeti u obzir slabije osvijetljenje, vibraciju od vožnje i vjetrobransko staklo.

btw. Što se tiče kamere (defaultne) složio bi se sa jednim komentarom koji sam na nekom reviewu čuo, da gubi framerate dok se pomiče kamera u uvjetima nešto slabijeg osvijetljenja, pa ispada malo isjeckano. Ali opet, malo tko kupuje ovaj mob zbog kamere, koja i nije loša, dao bi joj ocjenu 3/5.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
mislio sam da ja pretjerujem ali kao sto se vidi na slici zbilja nesto nije bilo u redu... napravio factory reset 2x jedan za drugim kako mi je rekao decko u servisu i od tada 3 dana radi onako kako bi i trebao... nadam se da ce potrajati.. sada je android redovito 9-10%
15 godina
Xiaomi Redmi 3

Kakve su vam bočne tipke na dodir ?

(Volume - + i Power) Nadam se da nisu mekane, da se prelako kliknu ?

Meni je vrh onako tvrd pritisak kao što ima Iphone 6s, ok i nijansu mekši bi bio dobar. Ako su mekane onda se to lako rasklima i greškom pritisnu same u đžepu.

Na ovom youtube reviewu o Redmi 3 PRO verziji: 

Kaže, čim ga je uzeo u ruke da je primjetio bolju kvalitetu izrade nego kod Redmi 3, iako nema vidljivih različitosti osim čitača otisaka prstiju.

Bočne tipke kod PRO djeluju čvršće i kvalitetnije na pritisak, te da na jači pritisak ne osjeti nikakva gibanja stražnjeg dijela, što je kod Redmi 3 lagano osjetio. Fotografije da na PRO malo bolje izgledaju, ali kaže da je to do softwerskog djela, što bi značilo da sa update-om isto dobija i Redmi 3.

Trebalo mu je 3 i pol sata da napuni bateriju, pa smatra da treba kupiti fast charger. Ali isto tako je onaj reviewer sa Računalo.com LINK

napisao da mu je prvo punjenje trajalo 3 i pol sata, ali je ispod toga dodao da mu je već za treće punjenje trebalo dosta manje vremena.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2016 6:52 (ALVIN).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ALVIN kaže...

Kakve su vam bočne tipke na dodir ?

(Volume - + i Power) Nadam se da nisu mekane, da se prelako kliknu ?

Meni je vrh onako tvrd pritisak kao što ima Iphone 6s, ok i nijansu mekši bi bio dobar. Ako su mekane onda se to lako rasklima i greškom pritisnu same u đžepu.

Meni se sviđaju. Tvrđe su nego na ostalim mobitelima koje sam imao. Ostavljaju dojam dobre izrade. Ne klimaju se, a to je najbitnije.

Zvučnik je izrazito glasan i malo probija pri postavkama glasnoće većim od pola.

Sad još samo da izađe taj nesretni global rom ili neki dobar custom rom. Živciraju me kineske aplikacije i duboka  integracija njihovog browsera i store-a.Bojim se bilo što obrisati da ne bi završio u bootloop-u. 

16 godina
neaktivan
A zašto ne otključaš bootloader i uživaš u xiaomi.eu ROM-u?
Meni puno bolja opcija od global roma.

0 0 hvala 0
13 godina
jozak kaže...
A zašto ne otključaš bootloader i uživaš u xiaomi.eu ROM-u?
Meni puno bolja opcija od global roma.

Je to ona verzija koju stavlja TopOne? I dal bootloader ostane otkljucan?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
16 godina
neaktivan
Ne znam šta top-one stavlja, ali ako ima hrvatski, onda je vjerojatno neki kuhani ROM na bazi xiaomi.eu ROM-a ili slično.
Ne volim te kuhane ROM-ove i uvijek zahtijevam zatvorenu kutiju. Kuhani ROM-ovi nemaju updatea, mogu sadržavati nekakav bloatware ili možda čak i viruse, a kasnije s njim imaš više posla ako hoćeš otključati bootloader. Onda obično krene plakanje po svim forumima i proklinjanje xiaomija jer je bilo fora prvih par tjedana imati hrvatski i gappse odmah na mobitelu, a kad se uoči bug ili se hoće update, onda drama...
Ne kažem da je ROM od top-one takav, ali ako je kuhani (a je sigurno), moguće je da će u jednom trenutku s njim biti nekakve komplikacije neiskusnom korisniku.

Xiaomi.eu ROM ne zaključava bootloader, baza mu je kineski dev ROM, izlazi obično svaki petak kao i kineski, nema nikakvog bloata, ima hrvatski jezik (zahvaljujući kolegi @MASVA), jedino trebate imati otključan bootloader i custom recovery za flešanje.
15 godina
zsnopek kaže...

Meni se sviđaju. Tvrđe su nego na ostalim mobitelima koje sam imao. Ostavljaju dojam dobre izrade. Ne klimaju se, a to je najbitnije.

Zvučnik je izrazito glasan i malo probija pri postavkama glasnoće većim od pola.

Sad još samo da izađe taj nesretni global rom ili neki dobar custom rom. Živciraju me kineske aplikacije i duboka  integracija njihovog browsera i store-a.Bojim se bilo što obrisati da ne bi završio u bootloop-u. 

Prebaciš na engleski naravno, i pobrišeš većinu kineskih aplikacija, kažu da se može bez problema. One aplikacije koje su preduboko u sistemu se vjerovatno neće ni dati deinstalirati, njih smrzneš (disable) i prebaciš u neki folder da ih ne gledaš.

Njihov MIUI browser koliko sam gledao po recenzijama, je vrlo dobar. I sam na mobitelu koristim UC Browser, koji je moguće kineski ili tako nešto, i mogu reći da me podsjeća malo na taj iz MIUI-a.

Ja ću zatražiti otključavanje bootloadera, ali je pitanje da li ću ikada preći na Xiaomi.eu ROM ako mi ovaj radi kako treba. Eventualno ću pričekati global sa en.miui, jel u planu da izađe ?

Razmišljam da možda pustim kuhani na njemu, i ako ne valja onda instaliram preko Kineski, radeći pritom wipe svega na mobu, fastboot opcijom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2016 11:41 (ALVIN).
17 godina
Oh pa nije valjda da si konacno narucio mobitel, ja mislio taj dan nikad nece doci.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
Xiaomi Redmi 3

Podrzava 4g @Tele2 mrezi?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Patrick_cro kaže...
Oh pa nije valjda da si konacno narucio mobitel, ja mislio taj dan nikad nece doci.

Nisam još, ali mogu potvrditi da je taj dan sve bliže  :D

Uzeo bih Mi4c da nisam pročitao ono što sam napisao na Mi4c temi. Znači, dosta se korisnika žali na slabije osjetljiv touchscreen, problem kod zumiranja sa dva prsta pri kojem slabije prima naredbe itd. Zato ne vjerujem da ću se usuditi riskirati pa naručiti Mi4c. A šta bih i dobio u slučaju da nema greške: Nešto bolju kameru (koja mi i nije prebitna) i to što je nijansu lakši i tanji, i nijansu čvršći (OK). A gubim odličnu bateriju koju ima Redmi 3 i oko 150 kuna razlike u cijeni. Za svakodnevi radi i browsanje performanse Redmi 3 su sasvim dovoljne, mislim da bi trebalo sve biti relativno fluidno.

Tako da vjerovatno Redmi 3.

16 godina
Xiaomi Redmi 3

Evo danas mi došla poruka da mi je BL otključan. 

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Čuje li se još nekome na zvučniku (Redmi 3 Pro) blagi pozadinski noise dok slušate glazbu ili youtube. Obično je najprimjetniji kad je period tišine u nekom videu.

To vjerojatno samo mene izluđuje :D Zanimljivo, pri korištenju slušalica zvuk je kristalno čist.

0 0 hvala 0
10 godina
Gdje ste kupili Redmi 3 Pro? Koliko je trajala dostava?

0 0 hvala 0
9 godina
Xiaomi Redmi 3

mislim sutra narucivat priko TopOne-a redmi 3 pro ili MI4s (još se mislim)
samo mi treba savjet,jeli bolje trazit zatvorenu kutiju,pa da oni nista ne diraju
ili da mi oni instaliraju google app

koliko je to tezak posa? 
koja je prednost toga ako bude zatvorena kutija(za software i buducnost)?

0 0 hvala 0
16 godina

Ja sam naručio sa TopOne-a. Nisam nikakav naputak ostavio, mobitel mi je došao sa instaliranim google playom i bez itijedne  kineske aplikacije i radi savršeno out of the box.

Danas su mi otključali BL, tak da budem isprobao ovaj xiaomi.eu rom kojeg svi hvale kad se malo bolje informiram o samoj instalaciji istog sad preko vikenda.

@zsnopek

Nemam nikakvih sličnih problema

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2016 22:19 (AmonZero).
13 godina
AmonZero kaže...

Ja sam naručio sa TopOne-a. Nisam nikakav naputak ostavio, mobitel mi je došao sa instaliranim google playom i bez itijedne  kineske aplikacije i radi savršeno out of the box.

Danas su mi otključali BL, tak da budem isprobao ovaj xiaomi.eu rom kojeg svi hvale kad se malo bolje informiram o samoj instalaciji istog sad preko vikenda.

@zsnopek

Nemam nikakvih sličnih problema

Kako se odradi otključavanje bootloadera?

I nije mi jasno, ak već stavljaju EU ROM, zašto stavljaju "kuhani". a ne originalni xiaomi.eu?! Nema mi logike :D

Da bi ostao zaključan.. ili?

16 godina
sporttest kaže...

mislim sutra narucivat priko TopOne-a redmi 3 pro ili MI4s (još se mislim)
samo mi treba savjet,jeli bolje trazit zatvorenu kutiju,pa da oni nista ne diraju
ili da mi oni instaliraju google app

koliko je to tezak posa? 
koja je prednost toga ako bude zatvorena kutija(za software i buducnost)?

E da, iako mi sve šljaka na ovom vendor Room-u kojeg mi je Top One ubacio, radije si uzmi zatvorenu kutiju. Bootlader će ti otključat nza 10-ak dana nakon što podneseš prijavu i onda možeš bez problema otić na ovaj xiaomi.eu rom.

Izdržat ćeš tih 10 dana na tom china stable romu i google play nije uopće problem instalirati.

Ja, kolko sam prošo kroz te sve forume (ak sam dobro shvatio) pošto imam vendor Rom od Top One moram prvo u download mode ubacit chinda stable rom, zatim otić na china developer u kojem si otključam bootloader. Kad je to odrađemo onda tek mogu ubacit ovaj custom xioami.eu ROM. Dok ćeš ti ako budeš uzeo sa zatvorenom kutijom odmah biti na chinda stable i ovaj prvi korak koja ja moram odradit ćeš preskoćit.

Nek me netko ispravi ak sam u krivu 

@cyber

Mislim da nemoš stavit xiaomi.eu ak ti je BL zaključan. A ovaj kuhani (vendor) stavljaju kak bi ti uklonili kineske aplikacije i stavili više jezika kojeg mogu ubacit bez otključanog BL.

Otključavanje je vrlo jednostavno. Treba ispunit formu i onda čekaš sms. Ja sam ovaj guide pratio

10 godina
Ko vam je taj TopOne? Google mi ne pomaže.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice